Reklama

Reklama

Brouci

(neoficiální název)
Trailer

Obsahy(1)

V malém neznámém městečku, jsou problémy ze zemětřesením. Když se otevře zemský povrch, začnou vylézat podivní švábi, kteří jsou velmi agresivní a jedinou nadějí, jak zachránit městečko před invazí, je jeden univerzitní profesor. Může ale jeden člověk porazit stovky švábů? (Campbell)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší malý hororový klenot reznutý sci-fi, ktorý takmer nikto nepozná a je to veľká škoda. Dej je spočiatku trochu rozvláčny, ale má tendenciu diváka poriadne vtiahnuť a pravidelne pripraví lahôdkové hororové scény. Nejde tu ani tak o ľakačky či nejaké veľké napätie, ale skôr o to, že to, čo sa deje, vzbuduje až extrémny odpor. Ten je umocnený parádnym hudobným doprovodom a verte, že sa budete počas filmu a po ňom neustále škrabať, Budete sa cítiť ako ten feťák z úvodu Scanner darkly. Druhá polovica sa zameriava skoro čisto na profesorov výskum a jeho obsesiu chrobákmi a naberie to celkom slušné grády. Myslím, že v tomto prípade sa núkalo aj nejaké to pokračovanie, ale asi vieme, ako by to dopadlo. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem nezáživný film, který postupem času vygradoval do celkem atmosférické pecky. Konec naprosto sedl ač mohl být tak o 10 minut delší rozšířený o invaze nových brouků do města. potom by to byla opravdu pecka. První polovina filmu tak na 40 procent ale posledních 15 minut stojí určitě za dvojnásobek. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Zižiavka obyčajná (Porcellio scaber), tento kôrovec od útleho detstva patrí k subjektívnym predstaviteľom odpudzujúcej fascinácie. A odrazu tu je horor, ktorý žižiavku obsadí do hlavnej úlohy! Pridá jej zopár fascinujúcich vlastností navyše (schopnosť vybuchovať) a obstojný príbeh (scenár - ostrieľaný hororový tvorca William Castle), a výborný film s apelom na nemiešanie sa do genetickej výbavy živých tvorov a zvláštne apokalyptickou pointou je na svete. Nad výsledným štvorhviezdičkovým hodnotením neváham. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Matka příroda vymyslela zapalovač na nožičkách, leč člověku to bylo málo, a tak mu přidal křídla. Výborný ekohoror se v druhé polovině přesouvá do sci-fi a jako řada podobných snímků se snaží varovat před zásahy člověka do přírodního systému. V úvodu je poměrně efektně zobrazeno zemětřesení v malém kostelíku, následně sledujeme osudy postav, z nichž se většina nedožije konce filmu. Chválím, že tvůrci nevytvářeli mechanické brouky (dnes by to byly nejspíš děsivé pixelové potvůrky), ale použili skutečné šváby, které jen trikově vylepšili - jejich žhavé zadečky vypadaly vskutku opravdově. Za připomínku stojí, že ohniví brouci nejspíš neexistují, leč i u nás žije brouk prskavec, který dokáže vystřelovat ze zadečku směs chemické tekutiny horké okolo 100°C! Futuristická hudba, dokumentární styl a celková bezvýchodnost způsobují i dnes tísnivé pocity. Divákovi se během filmu může občas zdát, že po něm něco leze... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hmyzí horory dokážou velkou část diváků minimálně znechutit a pokud je v hlavní roli obrovský šváb, je ten účinek prakticky zaručen. Bug přitom začíná spíš jako katastrofický film s nějakým tím hororovým kořením a nějakou dobu to vypadá, že v téhle škatulce i zůstane. Hrozba ohnivých brouků ale brzy a vlastně z přirozených důvodů prakticky pomíjí, na scénu ale přichází ze smrti své ženy, kterou ohniváci stačí zabít, pološílený vědec, který s posledním přeživším exemplářem začne provádět nebezpečné experimenty a podaří se mu vypěstovat de facto úplně jiný a mnohem nebezpečnější druh. A právě tady nastupuje pravý a nefalšovaný horor podtržený neharmonickou a nepříjemnou hudbou či šerosvitnou kamerou. Pohled na zsinalou a šílenstvím změněnou tvář vědce v mnohém připomene klasické horory třicátých let, brouci a jejich vývoj zase dají vzpomenout na mnohá zpracování Ostrova dr. Moreaua a děsivý závěr, a to i přes nedokonalou trikovou stránku, nahání strach. Překvapilo jen samotné vyvrcholení, kde jsem očekával spíš apokalyptickou explozi. Překvapivě velká spokojenost přesně za čtyři pošimrání tykadly. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu Thomase Page "The Hephaestus Plague". (Hans.)

Reklama

Reklama