Reklama

Reklama

Yanka čeká dítě a má podivné chutě - na krev. Před devíti měsíci byla krotitelkou šelem. Z Afriky zrovna přivezli nového leoparda, kterého ale ostatní zvířata mezi sebe nepřijala. Yanka seděla osaměle ve svém cirkusovém přívěsu, o všem přemýšlela. Bylo hrozné počasí, strašná tma. Najednou se někdo vkradl do přívěsu... (Lucernafilm Video)

Recenze (49)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinkou je prsatka se zuby jak noty na buben, v jejímž lůně se usadí parazit s agresivními sklony a neustálou chutí na krev. Nutí tak svoji oběť ke shánění životadárné tekutiny, která musí pocházet výhradně z mužů. Místy dosti upovídaná a v první polovině nepříliš záživná krvavá čuňárna. Zprvu mě rozesmála krev stříkající z mrtvoly, pak jsem pochopil, že realita je tomuhle filmu vzdálena na míle daleko. Hlavní nepříliš půvabná hrdinka se často a ráda svléká, polovinu filmu je zalita krví a vůbec neřeší, co bude s pasekou mrtvol, které za sebou zanechává. Zajímavostí tak jsou spíše gore efekty na příklad neúměrné množství kyslíku v krvi... Závěr mě potěšil, i když na Carpenterovu věc triky neměly ani náhodou... Příjemná byla rovněž hudba s využitím afrických rytmů... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Kontroverzný francúzsky horor z počiatku 90. rokov, vzdialene pripomínajúci Cronenbergov Rabid či Henenlotterov Brain Damage. Hlavná hrdinka je typ "krv a mlieko" a túto rolu pravdepodobne dostala vďaka svojej ochote kedykoľvek zo seba zhodiť šaty a mužskí herci, ktorí tu majú stvárňovať kvázi casanovov vyzerajú ako chovanci psychiatrického ústavu v pokročilom štádiu demencie. Na druhej strane však Baby Blood ponúka bohatú gore nádielku - že by predzvesť francúzskej brutálnej hororovej vlny, ktorá prišla v novom miléniu s menami ako Aja, Bustillo, Maury či Laugier? ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

"Krváček" je určitě zajímavým snímkem v oblasti horor/sci-fi s takovou podivně zvláštní atmosférou. Film od začátku v pohodě plyne až do závěru, kdy se "krváčka" dočkáme v plné jeho obludnosti, za 3 biliony let prý ovládnou svět, no naše generace se toho naštěstí nedočká. Občas je to dost krvavý, hlavně v druhé polovině, ale na to jsou vlastně Francouzi machři! Kromě gore scén mě asi nejvíc dostala scéna s telefoní šňůrou, to bylo fakt drsný a nečekaný! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pohár fantasmagorie, bizarnosti a teatrální krvavosti naplnilo tohle rázovité francouzské videobéčko vrchovatě. K mojí větší spokojenosti, tedy i k vyššímu hodnocení, mi ale scházela trochu temnější nota, respektive mi přebývalo přehrávání a "komické" šaškování většiny protagonistů. Francouzské ztřeštěné taškařice jsem kdysi dávno míval rád, ale k horrorům mi tenhle cirkusácký styl jaksi neštymuje. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Krváček je milé překvapení z Francie, takový ryze hororově pojatý road-movie, jenž bere diváka na cestu nevšedním těhotenstvím hlavní hrdinky a ani na chvíli se nezastaví. Tělesně nepříjemný horor nešetří jak působivými krvavými výjevy, tak i poměrně absurdním černým humorem (zejména v poslední třetině), lehce tím připomíná třeba díla Franka Henenlottera. Pro fanoušky kvalitních hororových béček povinnost. A ani mě předem nenapadlo, jak příhodné bylo si to dát na Netflixu jako double feature s filmem Baxter, protože sám bulteriér Baxter zde má malé cameo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu začalo 16. mája 1989 v Paríži a filmovanie trvalo celkom 5 týždňov. (Jello Biafra)
  • Aby tvorcovia ušetrili peniaze za stavbu kulís, scény odohrávajúce sa v cirkuse natočili v skutočnom cirkuse v meste Nanterre. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama