Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ilegální marocký imigrant Choukri, gay, přichází do Paříže a jako chilský uprchlík a na předměstí Paříže si získá srdce starého kněze, otce Léona, který mu nabídne bydlení i pomocnou ruku. Brzy se spřátelí i s bratrem Jeanem, který starému knězi pomáhá . Kněz ho doporučí psychiatričce Nicole Milovavichové, u které má uklízet ordinaci a uvádět do ní pacienty. Jedním z nich je i policejní inspektor GrégoirePři hledání synovce, trasvestitního kabaretního zpěváka Vanessy, se Choukri - Chouchou dostane v Clichy do transvestitského baru lApocalypse, kde nalezne muže svého srdce - sympatického stálého hosta Stranislase, a nakonec i práci, jež vyhovuje jeho naturelu. Choukri se totiž rád převléká za ženu a s jeho přezdívkou Chouchou - Šušu si rázem získá oblibu v místní komunitě.

Francouzský režisér a scenárista alžírského původu Merzak Allouache, který v roce 1976 úspěšně uvedl na MFF v Karlových Varech svůj režijní debut Omar Gatlato, vypráví zábavný a optimistický příběh o muži, který navzdory svým zvláštnostem (nebo díky jim?) nachází své nové místo ve světě. V hlavní roli bizarně laděné komedie exceluje komik Gad Elmaleh, který postavu marockého imigranta převlečeného za ženu Šušu uvedl už ve francouzské televizi v rámci svých mimořádně divácky úspěšných komediálních skečů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (16)

POMO 

všechny recenze uživatele

Letný, amfiteátrový, dokonale bezvýznamný flirt pre divákov, ktorých teší pohľad na preafektované pohyby gayov. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti transvestitům, gayům apod., život má být pestrá mozaika, ale banda afro-arabských "děvenek" s velkými žido-arabskými nebo arabsko-židovskými nosy/skobami mě vůbec nepobavila, naopak. Musela jsem se fest nutit, abych to dokoukala. Hlavní představitel, at´ na sebe oblékl cokoli, vypadal stále odpudivě a jeho kámošky jakbysmet. 1-2 vtipné prohozy, jinak velmi přízemní humor. Chaotický děj bez silnějšího momentu. Obstarožní Brasseur mi sem vůbec nepasuje a Alain Chabat, skvělý např. vedle Balasko a Abril v Manželství po francouzsku, je tady totálně nevýrazný a pouze do počtu. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Kdybych se na film díval tak před dvěma lety a nebo dříve, asi bych jej odsoudil. Teď už jsem na jiné, chápající vlně, ale to neznamená, že nyní snímku vysolím vysoké hodnocení jen proto, že se tam muži převlékají za ženy. Vadila mi právě ta trans linka, kde to bylo na samé hranici pitvoření a kýče, i když chápu, že tvůrci z toho chtěli udělat "komedii". Také výběr námětu, kdy tyto "ženy" hrají Arabové s orlími nosy čouhajícími jim metr před obličej, se moc nepovedl. Zhýčkán soudobými kráskami v mužském těle tady z pár zdařilých filmů na GT a hlavně ze soutěží a show, které tady skvěle doplňuje Jiřik, dávám nižší hodnocení s přihlédnutím i k tomu, že ani příběh samotný nebylo žádné terno ... 3454 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na 2 hviezdičky sa "Šušu" u mňa vyškriabal za dobre urobený dabing - konkrétne na hlody pochádzajúce z nedokonalej znalosti jazyka v podaní hlavnej postavy, na ktorých som sa schuti zasmiala. Hlavne na "Brian is in the kitchen". Viem, že ani tento typ humoru nie je nový, ale osviežil inak slabú komédiu a urobil z nej prijateľnú oddychovku na jedno pozretie. ()

Bláža 

všechny recenze uživatele

Prý nejlepší francouzská komedie roku 2003. neviděl bych to tak růžově (navzdory filmu). Nevadí mi téma, naopak. Nápad natočit příběh o Popelce v gay a trans verzi zní docela odvážně. Chápu všechnu tu snahu v bojích o zlegitimizování a registrované partnerství. Z filmu kouká velké volání po toleranci (když katolický kněz pomáhá transsexuálovi a gayovi v jeho cestě ke svatbě), ale film nefunguje jako takový. Vtipy moc nepobaví, spíš vyznívají trapně. Hlavně chybí nosnější příběh – nejdřív sledujeme Chou Chou po příjezdu do Paříže a netušíme vůbec nic, ani stopa po nějaké zápletce, jen série událostí, které ani pořádně nenavazují. Druhá polovina se zase naopak upne jen na téma milostné zápletky, které je od počátku přáno, takže žádné velké drama, až na tu zbytečnou policejní taškařici na konci. S francouzskými komediemi to jde z kopce, rrrrrr! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Herec Gad Elmaleh byl v roce 2004 za roli Chouchou nominován na Césara v kategorii nejlepší herec. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama