Reklama

Reklama

Film inspirovaný životem rozhlasového moderátora Alana Freeda, který v 50. letech minulého století představil rokenrol dospívajícím posluchačům. A vyvolal kontroverzi: konzervativci ho kritizovali, rasisté nenáviděli a úřady pronásledovaly.

Tato strhující hudební komedie vzdává hold zrodu rokenrolu v pozdních padesátých letech minulého století a klíčové roli rozhlasového moderátora Alana Freeda, který pomohl dostat tenhle nový hudební žánr do módy. Velká část příběhu se soustředí na diskžokejovy odvážné pokusy uspořádat vůbec první živý rokenrolový koncert v brooklynském Paramount Theatre. K tomu se však musel nejprve vypořádat s protesty znepokojených a rozzlobených rodičů, konzervativců i místní policie. Ve filmu se objeví i několik umělců tehdejší doby, včetně Chucka Berryho a Jerryho Lee Lewise. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V podstatě je skoro jedno, o čem ten film je, protože je to o rokenrolu. To skoro samo o sobě stačí, protože ty písně, které zde zazní, jsou naprosto skvělé. Jenže pak je zde ještě příběh muže, který odnesl to, že dal rokenrolu přednost před vším ostatním. Jojo, to byly doby, kdy ještě rokenrol dovedl rozpálit matky do ruda, a to různými způsoby. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Chaos, zmatek, mezi tím vším proplouvá Alan Freed v zajetí rytmu spojeného s výročním koncertem rock-n-rollu a já byla okamžitě s prvníma minutama vhozená do atmosféry 50. let minulého století, navíc s celým kýblem senzační dobové muziky. Obraz sice za moc nestál, ale já to téměř vůbec nevnímala, protože to nadšení se na mě přeneslo, jen když jsem viděla, jak ti černí kluci tu muziku mají v krvi a jak jí prožívají. O Alanovi toho moc nevím, myslím že tady nám ho ukázali trochu přes růžové brýle, ale stejně je škoda, že jeho životní příběh musel skončit právě takhle. A konec s Chuckem a Jerrym byl super parádní. Mně celý film připomněl moje jízdy autem, kdy mám puštěný autorádio a najednou se tam ozve nějaká pecka z padesátých let - okamžitě volume plus vyletí nahoru:-) ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, atmosféra vás neskutečně vtáhne, ať je vám deset nebo sto let. Takhle to vypadalo, když muziku dělali hlavně nadšenci a pár obchodníků, taky nadšenců. Vždycky, když se dozvím, jak zase nějaký hudební byznysmen vypouští nějakou přiblblou popovou uměle vytvořenou hvězdičku, tak si vzpomenu, co všechno ti nadšenci tehdy dělali, aby mohli zazpívat, pobavit sebe i ostatní, natočit desku. Super hudba a Jerry Lee Lewis a Chuck Berry mě totálně odkráglovali svou energií! Zase jeden film, na který marně čekám a už asi nikdy neuvidím:-( ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film šel v kinech tuším pod názvem " V zájetí rytmu" a možná, že ani na těch 5* není, ale když já si přesně pamatuju, jak pětihvězdičkové pocity ve mně vyvolal. Byl o obtloustlém proplešlém chlapíkovi, který by ovšem pro rock´n´roll dýchal, pouštěl v rozhlase desky s hudbou, která na tu dobu - v 50tých letech - byla velmi pokroková, téměř nežádoucí, a jejíž propagací si nadělal hodně nepřátel. Kouřil jak fabrika a když mířil do rádia, před vchodem na něj obvykle čekávala vokální skupinka ve snaze ho upoutat svou písní. Film končí velkolepým koncertem, kde se vytáhnou nejen oni černí kluci, ale pokud se pamatuju i Chuck Berry a Jerry Lee Lewis. "......tento příběh je pravdivý a ten muž se jmenoval Alan Freed....". ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Pro ceskoslovenského totalitou odchovaného filmového diváka bylo naprosto úžasné moci vidět v kinech takový nářez rock´n´rollu. Nic jsme nevěděli o Alanu Freedovi (diskjockey, jenž se dožil pouhých 43 let), ale za způsob, jakým proslavil tento hudební žánr, mu nepochybně patří tento životopisný film. (viděno roku 1981 v brněnském kině Jalta) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama