Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motorkář Cary Ford se vrací do Kalifornie z Thajska, kam uprchl před zákonem a drogovou mafií. Chce srovnat účty s grázlem, který na něj poslal policii, usadit se a žít v poklidu se svou přítelkyní. Jeho impulzivní chování a problémová povaha tomu však brání a zpráva o jeho návratu se rozšíří rychleji, než by si přál. Dříve, než stihne vše vysvětlit, namočí se do nových problémů a je znovu na útěku. Dealer Henry chce zpátky svoje drogy, a navíc Forda křivě obviní z vraždy bratra šéfa černošského gangu Treye. Proti Fordovi teď stojí nejen Henry, Treyovi motorkáři, ale i FBI. Nezbývá mu nic jiného než utíkat. Po jeho boku jedou nedovolenou rychlostí na motorkách dva přátelé a krásná Shane... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

MoiJe odpad!

všechny recenze uživatele

Hlupost. Kto chce pozerat na motorky a pekne boby, budiz, ostatnym nedoporucujem. Naviac hrozne efekty, pocitacove hry su doveryhodnejsie. Plus opat snaha pohyblivych detailov (co kade pretecie v hlbinach stroja pri starte a pod). Prave pozeram, ze to slo aj v kinach. Ou, to by som asi skusala vybavit vratenie vstupneho, kedze by clovek predpokladal, ze nech pojde na cokolvek, stale to este bude film. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokud někdy posloucháte diskuzní pořad Rádia 1 Odvážné palce s Františkem Fukou a Tomášem Baldýnským, určitě jste již slyšeli o filmu Torque: Ohnivá kola. O filmu zmiňovaném při snaze zpochybnit Fukovu kompetenci hodnotit filmy. Dal mu totiž palec nahoru, což Baldýnský není schopen akceptovat. Vtip je v tom, že to není takový děs. Ve filmu se pořád něco děje: borci nadzvukovou rychlostí sviští na svých vytuněných motorkách, sexy roštěnky svůdně kroutí prdelkama, hyperdrsní negři cedí nelítostné hlášky, záporáci vyhrožují zabitím, muzika hraje na plné pecky – ani mě nenapadlo se začít nudit. Jen jsem si po těch osmdesáti minutách nějak nedokázal odpovědět na otázku: „o čem a k čemu to vlastně bylo?“. Ale myslíte si, že ve filmu s názvem Torque: Ohnivá kola je děj důležitý? Já si to nemyslím, zábava je v podobném případě na prvním místě. Není to film chytrý, logický, či smysluplný, ale protože to o sobě ví, nepůsobí až tak stupidně. Důkazem sebeparodie můžou být některé hlášky („Čemu ve větě: už tě nemiluju, seš mizera a už tě nikdy nechci vidět, jsi nerozuměl?“ nebo „Nezaplatíš benzín?“), i některé scény (lajna močících týpků). Důležitější než vtip byla pro tvůrce bohužel akce. Ne, není natočena špatně, naopak neuvěřitelně efektivně a skutečně „rychle a zběsile“, jen jaksi nepůsobí akčně. Uvědomoval jsem si, jak nehorázně je to cool, ale můj adrenalin nepřeskočil ani laťku „nic to se mnou nedělá“. Dobře se na to dívalo, akorát to postrádalo pořádný „drajv“. S ním bych možná uvažoval o ještě vyšším hodnocení. A co z toho plyne? Baldýnský nepozná kvalitní film :-). 60% Zajímavé komentáře: Brouk, 902 10 ()

Reklama

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že sem většina z nás míří, aby vzdali obdiv a pět hvězd svým srdečním záležitostem a nebo naopak zepsuli opusy, jenž je svou hloupostí popudily. Onivá kola byly jedním z mých zásadních podnětů. Film devastuje soudnost všech lidí včetně školáků, snad s výjimkou imbecilních vyznavačů gangsta stylu, se všemi jeho pozlátky ve formě vytuněných kár, zlatých řetězů a nepochopitelně permanentně nadrbaných koček. Jakmile začaly motorky krosit střechu rozjetému vlaku....začal jsem s odhodláním topícího se epileptika tápat po nejbližším stéblu ve formě hlavního vypínače. Bohužel, než jsem to stihl, tak začali Jezdci drandit s neústupnými výrazy novodobých válečníků uvnitř chodbičkou mezi pasažéry. 0% ()

Brouk odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je přesně film, o kterém si myslím, že ho dospělý člověk nemůže s „jakous takous“ filmovou minulostí hodnotit, tedy nezaujatě hodnotit. Jóóó, být mi tak +/- 13 let a být řádně “hormonálně“ rozvinut, jak se na tenhle věk patří eventuelně být v kterémkoliv věku s inteligencí někde na úrovni měňavky, tak „chrochtám“ blahem a oči budu mít tak navrch hlavy, že mi je doma budou muset zamačkávat a minimálně dva dny z toho filmu nebudu spát. Průs je, že mně sice je těch 13, ale několikrát a reaguji i na jiné podněty mimo světla na rozdíl od měňavky, tak mi nezbývá nic jiného, než hodnotit tenhle film z pohledu dospěláka takže: pokud by se ten film zkrátil někam na videoklipovou délku okolo 10-15 minut a nemluvilo se tam (atraktivní prostředí, líbivé tváře, dynamická muzika) o.k. je to vstřebatelné, ale!!! koukat na takovou ZHOVADILOST skoro hodinu a půl a nerozflákat při tom zařízení, na kterém jsem tuhle slátaninu viděl, to je taky výkon! ()

Castorr odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo mohl natočit takovou kravinu, spíše mě to připadlo jak parodie na špatně natočenou komedii o motorkách,ale to jsem se ale ani jednou nezasmál. Tak rychle jede Monet Mazur na motorce po ulici ve městě bez helmy a tváří se jak kdyby jel 20km/h. Pak jede po vlaku a to už jsem chtěl vypnout, překonal jsem se a vydržel...bohůžel(škoda času). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Cisterna Peterbilt, která se objevuje na začátku filmu a způsobí pád jednoho z jezdců, pochází z filmu Duel (1971). (ondrach)
  • O roli Chiny se ucházela Paris Hilton, postavu nakonec ztvárnila Jaime Pressly. (KucC)
  • Motorka Y2K, na které se Ford (Martin Henderson) snaží chytit Henryho (Matt Schulze), skutečně existuje. Je to MTT Superbike, hnaný Rolls-Royce allison 250, který se běžně používá ve vrtulnících. (KucC)

Související novinky

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

10.01.2008

Hayden Christensen zůstává věrný žánru sci-fi. Brzy jej uvidíme v akčním thrilleru Douga Limana Jumper, v němž ztvárňuje mladíka se schopností v sekundě se přesouvat na velké vzdálenosti bez toho,… (více)

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama