Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motorkář Cary Ford se vrací do Kalifornie z Thajska, kam uprchl před zákonem a drogovou mafií. Chce srovnat účty s grázlem, který na něj poslal policii, usadit se a žít v poklidu se svou přítelkyní. Jeho impulzivní chování a problémová povaha tomu však brání a zpráva o jeho návratu se rozšíří rychleji, než by si přál. Dříve, než stihne vše vysvětlit, namočí se do nových problémů a je znovu na útěku. Dealer Henry chce zpátky svoje drogy, a navíc Forda křivě obviní z vraždy bratra šéfa černošského gangu Treye. Proti Fordovi teď stojí nejen Henry, Treyovi motorkáři, ale i FBI. Nezbývá mu nic jiného než utíkat. Po jeho boku jedou nedovolenou rychlostí na motorkách dva přátelé a krásná Shane... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nepopísateľne stupídne, ale zároveň neskutočne nadupané, plné vizuálnych nápadov, dobre natočené (keby mali viac prachov na tie digitálne efekty, tak napíšem, že dokonale natočené) a hlavne cool. V kine som sa bavil, v telke po rokoch opäť. Pre mňa o triedu zábavnejšie než pokračovania Rýchlo a zbesilo a XXX 2 dohromady. ()

AGO odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno tejto veci odoprieť nemôžem (zámerne sa vyhýbam označeniu ”film”), a to perfektnú gradáciu. Zatial čo pri prvej bike-action hned v titulkoch som sa letmo pousmial a bral to ako zlý vtip, pri finálnej som od smiechu ležal na zemi. Inak, scenár bleee, herci bleee (myslim herecké výkony, nie hlavné bábiky:)). Režisér chcel byť prehnane originálny a tak to dopadlo. Ale dosť bolo negatív, poďme zhrnúť klady..........No hotovo. Čiže je to dosť zlé :) ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Stupidna story plná blbých hlášok, drsných póz a ešte drsnejších frajerov, zároveň čistokrvná klipárčina a asi najlepši manifest dvojkolákov, aký si dokážem (ako človek ktorého motorky moc nerajcujú) predstaviť. Kahn je ale drak (alebo stratené deco zo Scottovic famílie) a kľudne mu odpustim aj to digitálne finále, lebo to čo Ohnivým kolieskam chýba po stránke filmovej doháňa vizuálnymi cukrátkami. Brain off a milá spomienka na časy s Road Rash. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokud někdy posloucháte diskuzní pořad Rádia 1 Odvážné palce s Františkem Fukou a Tomášem Baldýnským, určitě jste již slyšeli o filmu Torque: Ohnivá kola. O filmu zmiňovaném při snaze zpochybnit Fukovu kompetenci hodnotit filmy. Dal mu totiž palec nahoru, což Baldýnský není schopen akceptovat. Vtip je v tom, že to není takový děs. Ve filmu se pořád něco děje: borci nadzvukovou rychlostí sviští na svých vytuněných motorkách, sexy roštěnky svůdně kroutí prdelkama, hyperdrsní negři cedí nelítostné hlášky, záporáci vyhrožují zabitím, muzika hraje na plné pecky – ani mě nenapadlo se začít nudit. Jen jsem si po těch osmdesáti minutách nějak nedokázal odpovědět na otázku: „o čem a k čemu to vlastně bylo?“. Ale myslíte si, že ve filmu s názvem Torque: Ohnivá kola je děj důležitý? Já si to nemyslím, zábava je v podobném případě na prvním místě. Není to film chytrý, logický, či smysluplný, ale protože to o sobě ví, nepůsobí až tak stupidně. Důkazem sebeparodie můžou být některé hlášky („Čemu ve větě: už tě nemiluju, seš mizera a už tě nikdy nechci vidět, jsi nerozuměl?“ nebo „Nezaplatíš benzín?“), i některé scény (lajna močících týpků). Důležitější než vtip byla pro tvůrce bohužel akce. Ne, není natočena špatně, naopak neuvěřitelně efektivně a skutečně „rychle a zběsile“, jen jaksi nepůsobí akčně. Uvědomoval jsem si, jak nehorázně je to cool, ale můj adrenalin nepřeskočil ani laťku „nic to se mnou nedělá“. Dobře se na to dívalo, akorát to postrádalo pořádný „drajv“. S ním bych možná uvažoval o ještě vyšším hodnocení. A co z toho plyne? Baldýnský nepozná kvalitní film :-). 60% Zajímavé komentáře: Brouk, 902 10 ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to promítané na cestě z Prahy do Bratislavy - tehdy mi to přišlo jako slušné zabití času, i když přitom člověk četl Obraz Doriana Graye. Všehovšudy je to film plný vztahových i filmových klišé a vůbec mu to nevadí a ani nezkouší to nějak trumfnout či překonat. Bod za Monet Mazur a prostředí kde se děj odehrává. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Motorka Y2K, na které se Ford (Martin Henderson) snaží chytit Henryho (Matt Schulze), skutečně existuje. Je to MTT Superbike, hnaný Rolls-Royce allison 250, který se běžně používá ve vrtulnících. (KucC)
  • O roli Chiny se ucházela Paris Hilton, postavu nakonec ztvárnila Jaime Pressly. (KucC)
  • Cisterna Peterbilt, která se objevuje na začátku filmu a způsobí pád jednoho z jezdců, pochází z filmu Duel (1971). (ondrach)

Související novinky

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

10.01.2008

Hayden Christensen zůstává věrný žánru sci-fi. Brzy jej uvidíme v akčním thrilleru Douga Limana Jumper, v němž ztvárňuje mladíka se schopností v sekundě se přesouvat na velké vzdálenosti bez toho,… (více)

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama