Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

sharky 

všechny recenze uživatele

Takhle už mě dlouho žádný film nenaštval, mé hodnocení je trochu nadsazené, ale já čekal solidní napínavý thriller s atmosférou, plný charizma Redforda a Defoea. Jenže charizma se nekoná, redford má překvapivě málo prostoru, i když se děj točí kolem jeho postavy. Únos je silně nehollywoodský film, takže se bohužel žádná atmosféra taky nekoná, nehollywoodský konec by mě normálně potěšil, ale tohle bylo trošičku moc levné a prvoplánové. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento nemecko-americký dramatický triler fanúšikovia Roberta Redforda príliš nemilujú. Naozaj sa môže stať nevydareným filmom taký film, v ktorom účinkujú Helen Mirren, Redford, Willem Dafoe, Matt Craven a Alessandro Nivola? Ako sa to vezme. Vyložene nevydarený asi/ani nie, ale priemerný a s nábehom na slabý áno. Pokusy o psychológiu (dialógy, komorné ladenie, stereotypný dej) nestoja za veľa, no aspoňže sa skúsení herci starajú o solídnu remeselnú fušku na nedeľu večer (hoci nepresvedčivú a celkovo chabo vystavanú). ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hereckýmu obsazení jsem teda očekával víc. Tohle je dost podprůměrnej film na téma únos. Tady se dá snad ocenit jenom docela překvapivej a originální konec. Jinak film neni originální vůbec. Naopak je plnej nejrůznějších stupidních klišé. Když svýho únosce přiškrtim, až z toho ztratí vědomí, tak místo toho, abych mu pro jistotu uštědřil ještě pár šlapáků na hlavu, tak se k němu otočim zády a budu čekat jako debil, až se probere. A při předání výkupnýho nemohlo samozřejmě chybět pobíhání od telefonu k telefonu a finální odjezd metrem. V kolika jinejch filmech jsem to už viděl? Jinak kromě toho zmiňovanýho konce těžko něco chválit. Možná sem tam nějaký náznaky atmosféry. Tohle stačí tak na dvě hodně slabý hvězdy... ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Scénář za moc nestojí, ono šokovat je snadné, ale ne vždy to funguje (myslím ten konec), docela to třeba fungovalo v Miluj bližního svého, ten film měl kostru a jeho konec vám potom v paměti utkvěl...tady to vzejde úplně naprázdno, naprosto zbytečný film, který akorát promrhal energii, čas a talent takovým osobnostem jakými jsou Redfort a Dafoe ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní obsazení, tuctový scénář, rutinérská režie. Výsledek? Promarněná příležitost. To co Únos posouvá k alespoň mírně nadprůměrnému zážitku je především Helen Mirren. Je až neuvěřitelné do jakých poloh je schopna svým tichým výkonem rozehrát svou jednorozměrně napsanou postavu. Naopak Dafoe s Redfordem jsou takový nijací. Kdo vydrží místy poněkud nezáživný průběh, tak nakonec zjistí, že scénář není zase až tak tuctový jak se zpočátku zdálo. Přesto tento film pustíte z hlavy ještě před doběhnutím závěrečných titulků. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama