Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled do zákulisí slavného a úspěšného filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje, prvního filmu ze série Hvězdných válek. Dokumentem nás provedou roboti C-3PO a R2-D2. (TwoFace)

Recenze (5)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

The Making of Star Wars as told by C-3PO and R2-D2... Pravděpodobně první film o filmu, co jsem kdy v životě viděl. Před několika lety s dabingem v televizi. Vzhledem k tomu, že se jedná o dokument z roku 1977, není to špatné. Je třeba uvážit, že tehdy filmy o filmu běžně nevznikaly, rozhodně ne s takovou pravidelností, jako dnes. Je to logické - tehdy se nevyráběly DVD, na kterých by se podobný materiál objevil:) Takže na rok 1977 to není špatné, ale skutečně zajímavých informací či záběrů ze zákulisí není tolik, kolik by mohlo. Je zde zajímavé znázornění toho, jak byly kulisy některých scén namalovány na sklo, postup při natáčení Falcona vtahovaného do Hvězdy smrti za použití několikanásobné expozice, způsob ztvárnění světelného meče a natáčení útoku na Hvězdu smrti za pomoci propracovaných modelů. Pak nějaké záběry z Alžíru a z Pinewoodu, a to je asi tak vše. Pro příznivce Hvězdných válek samozřejmě povinnost. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět dokument o Star Wars z doby, kdy se o pokračování(ch) teprve uvažovalo a jakákoliv informace z natáčení, jakékoliv nakouknutí do té úžasné kuchyně ILM by se dalo vyvážit zlatem. Spíše než C-3PO a R2-D2 v roli průvodců mě z dnešního pohledu zaujalo, kolik toho film vyzradil o ději (prakticky většinu toho nejzajímavějšího kromě dění na Hvězdě smrti a jejího zničení)... Tvůrci zřejmě počítali s tím, že se nikdo nebude dívat na film o filmu, který ještě neviděl. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento bonus k BD Star Wars je klenot. Ne že by byl tak dobrý, ale je to zajímavé svědectví o fenoménu Star Wars v době, kdy se teprve psala epizoda V. Komentáře průvodců C3P0 a R2D2 jsou fakt trapné, ale ta největší prda je vidět atuetnitcké záběry tanečníků v tričkách SW jak se pohybují do motivů Johan Williamsa v rytmu disca. To skoro zabolí. Ale je to velice zábavné, nebo spíš směšné. Filmu se, ale nedá upřít, že obsahuje nemálo záběrů z natáčení, což je velmi zajímavé především u speciálních efektů. Také rozhovory s naivně působícími herci leccos vypoví o úrovni filmů o filmu té doby. Spíše než dokument o natáčení je to svědectví o době vzniku tohoto fenoménu natočeného za směšných 3,5 mil dolarů. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek prostě nemůžu jít pod 5*...skvělý dokument o nejskvělejším začátku nejskvělejšího filmového eposu všech dob...Dávám 100% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film o filmu jsem viděl jako jeden z prvních svého druhu. Záběry z různých míst planety, poodhalení roušky trikového zákulisí a herecké strasti a radosti. Velmi dobré, pro fandy povinnost. Zaujalo mě, že spousta triků byla malována přímo na filmový pásek a také jaké problémy dělal kostým C-3PO Anthony Danielsovi. ()

Reklama

Reklama