Reklama

Reklama

Ztroskotání na ostrově

  • Švédsko Skrållan, Ruskprick och Knorrhane (více)

Obsahy(1)

Další veselá dobrodružství dětí a dospělých žijících na ostrově. Děti připlují v loďce na „opuštěný" ostrov, kde musí nějakou dobu zůstat, protože si jejich teta zlomila nohu. Ostrov ale slouží jako skladiště pašerákům cigaret, vydávajících se za ornitology. Jak si s novým dobrodružstvím poradí známá parta vesnických kamarádů v čele s holčičkou Skrollan? (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvorný režisér spisovateľky Astrid Lindgrenovej Olle Hellbom spracoval do filmovej podoby azda všetky jej knižky a urobil to tým najlepším spôsobom akým sa dalo. Filmy majú nádherný detský svet, dobre odpozorovanú rétoriku, milú zápletku a vtip. U nás bežali všetky štyri filmy pod cyklom Svedectvo farebného ostrova. Prvý film bol Akcia Mojžiš, druhý Svadba s prekážkami, tretí Piráti na Albertine a tento bol posledný. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Tentokrát na Saltkräkan zavítáme pouze v úvodu a závěru filmu, jinak se ocitáme na opuštěném ostrově, kde se shodou náhod parta dětí schází s dvojicí povedených pašeráků. Malá Skrållan je docela potrápí a je to o něco zábavnější než hra na piráty v předchozím díle, i když ne už tak příjemné a fajn jako první dva díly celé série. Ty mě tolik bavily hlavně proto, že jsme poznali něco ze života lidí na ostrově, který je znázorněn v podstatě velmi idylicky. A to ve mně, jak jsem už psal v předchozích komentářích, vyvolávalo chuť strávit na Saltkräkanu třeba celé prázdniny. Jenže protože se už třetí a čtvrtý díl odehrávají povětšinou mimo ostrov a zaměřují se možná až moc na různá dovádění a hry, tyto pocity již bohužel nejsou tak silné. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tohle dětské dobrodružství ze švédských luhů a hájů oplývá pohodově poetickou atmosférou, i za častého zvuku ústní harmoniky. Nejen ozvláštňovat dětský film, ale současně i vnášet do dění grotesku, humor a táhnout většinu filmu pomáhá svojí přítomností komická dvojice Hans Alfredson + Tage Danielsson ve figurkách dvou povahově rozdílných pašeráků. Na rozdíl od většiny komentujících jsem viděl Ztroskotání na ostrově až dnes, v dospělosti, tedy bez nostalgického vztahu k filmu, ale mohu potvrdit, že i po mnoha letech od svého vzniku funguje jako milá oddechová záležitost. [80%] ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ztroskotání na ostrově Dospělí ze Saltkrakanu se jedou podívat do města na bratříčka, který se narodil rodičům Skrolan. Děti jsou převezeny na ostrov Harskar. Zde měla být teta, ale ta si zlomila nohu. Takže děti usednou do člunu, ve kterém jim na moři dojde benzín. A tak se pomaličku dostrkají se člunem až k jinému ostrovu, který má být prázdný. Ale není, před chvílí zde přistáli dva pašeráci. --------10/ Situace je zajímavá, protože pašeráky nalézá jako první dobrosrdečný Bosman, což je bernardýn velikosti skříně. Děti o nich stále neví, pouze vidí uvázané dva čluny. Nu a pak se rozhodnou mluvit o jídle. Chytí sice králíka, ale slupnou jinou pečeni, kterou jim na ostrově Haskar nechala tetička. Jeden z pašeráků přišel o boty, a tak se v noci oba vydávají k domku, kde jsou děti. Zde jsou však překvapeni Bosmanem. Když pak navíc zjistí, že jsou bez člunu… Druhý den je v jejich domku navštíví malá Skrolan a jeden z pašeráků jí dá jídlo. -----------------43/ Malá jim pak začne říkat Špína a Bručoun a děti se jí diví, že nemá hlad. Další noční výpravu opět přeruší Bosman. Je velký hlad a Skrolan neváhá a jde opět za pašeráky. Nakonec to vše dopadne tak, že se všichni spřátelí. Oba pašeráci si pak vezmou loďku, ale nemají čím pádlovat a jsou zase zpět. A tak spolu tráví čas na ostrově. Ještě hrozí smrt králíčkovi, ale ani to se nekoná. Pašeráci nalézají své boty, kontraband je spálena je klid. Pak najde jeden z vesla a všichni odplouvají. -------------91/ Děti jsou vysazeny na svém ostrově, tedy doma a nastává loučení. Ale také shledání… Veselé pokračování dětí ze Saltkrakanu, které doplní postavy dvou trošku pomotaných pašeráků. Snímek je určen celé rodině a je možné, že dospělí se u něj budou chvilkami nudit. Přesto vřele doporučuji. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama