Reklama

Reklama

Devátá brána

  • Španělsko La novena puerta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dean Corso je expert na staré bibliofilie, specializuje se na zjišťování pravosti a oceňování hodnoty starých knih pro významné sběratele. Je najat bohatým podivínem Borisem Balkanem, aby si prohlédl a prověřil kopii knihy "Devět bran do Království Stínů" jejímž autorem je sám Satan. Má to být jedna ze tří existujících kopií, z nichž pouze jedna je ta pravá a tu je třeba označit. Balkan posílá Corsa do Evropy, aby tam vyhledal zbylé dva tisky a porovnal je s už dostupným originálem. Ten brzy přijde na to, že kniha, kterou vlastní Balkan je ze sbírky Andrewa Telfera, který se za záhadných okolností oběsil. Na cestě plné tajemných i erotických kontaktů a záhad se Corso střetne s vdovou po Telferovi a také s bezejmennou, krásnou francouzskou dívkou, svým andělem strážným... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (610)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh režiséra Romana Polanskiho o jedné tajuplné knize a jejím tajemství. Snímek začíná nenápadně a dozvídáme se v něm o specialistoví a hodnotiteli starých cenných knih. Prostřednictvím příběhu se dozvídáme, jakej je to vychcánek a tak trochu i podvodník, ale až do té doby než ho navštíví jeden zbohatlík, kterej mu nabídne velkou sumu za ověření pravosti knihy, kterou prý napsal sám Satan, existují jen tři kopie této unikátní knihy z nichž jen jedna je ta pravá. Od té doby se mu svět převrátí vzhúru nohama a hulí jedno cigáro za druhým. Dobrá reklama na tabákovej průmysl, to se musí uznat, že člověk po zhlédnutí tohoto snímku má chuť si zapálit. Začne pátrat po zbylých dvou knihách a zažívá nevšední dobrodružství ve kterém se setkává s mnoha podivuhodnými lidmi, kteří záhadně umírají a nakonec jde o život i jemu. Víc nebudu prozrazovat, jen že je to příběh plný napětí s řadou nečekaných zvratů. No prostě luštěnky, hádanky, tajemství pátrání, sex, Satanovi přívrženci, kteří se setkávají při podivných rituálech vyvolávající tohoto démona, ale hlavně skvělej Johnny Depp, kterému tato role sedla, ale kterému po natáčení asi museli provzdušnit plíce kvůli velkému množtví cigaret, které musel vypálit během natáčení a to si představte, že jedna scéna se natáčí třeba desetkrát. Dávám něco přes 80%. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

I to málo, co o zahraničním filmu vím, mne nutí přiznat, že Polanský natočil bezpochyby kvalitnější filmy. Ale ten ďábel, který tu vystrkuje růžky ze všech koutů, mne uhranul a přesvědčil, abych měl právě Devátou bránu nejradši. Ani pozvolna vadnoucí konec završený ďábelským živočišným sexem mi neodradí, protože i v kvalitnější Rosemary je ještě slabší. Nesrovnalosti v rytinách starých knih, z kterých přímo čiší podpis Satana a závan pekla, to je moje a víc to pitvat nebudu! Kdybych se nebál, že způsobím v dnešní době interpelace až v Evropském parlamentu, dal bych pátou*, protože jsem konečně našel člověka, i když fiktivního, který kouří víc než já! :) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem ocenil dobře navozenou atmosféru a velmi dobrého Deppa, zjistil, že se u příběhu po slušné úvodní kapitole začínám nudit a mám nutkání přeskakovat stránky (bez ohledu na ilustrace), že Emmanuelle Seigner už mi nepřípadá tak dobrá jako kdysi, stejně jako film zraněný nepříliš dobře napsaným scénářem a doražený pitomým závěrem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horor ani Náhodou..Thrillerem bych to naznačil jen zřídka, ale co to asi tak může být,že by DRAMA! Na filmu se mi líbily Inteligentní Dialogy, které určitě do budoucna Použiji, Johnás zahrál skvěle a kupodivu se mi to celkem Líbilo.. Vidět ho ve filmu, který netočil Burton, se taky vidí jen zřídka.. takže Zajímavá, Rozpačitá Trojka ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Ninth Gate" je nespochybniteľne okultným horrorom. Roman Polanski sa ku tomuto subžánru vracia po viac ako 30 rokoch, kedy natočil kultové dielo "Rosemary´s Baby". "Deviata Brána" nie je až takým silným filmom, ale pozornosť si iste zaslúži. A to nie len kvôli tradične bravúrnemu hereckému výkonu Johnnyho Deppa. *** ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Keď Dean Corso (Johnny Depp) vchádza do kancelárie Barónky Kesslerovej (Barbara Jefford) po druhýkrát, môžeme vidieť, že má tašku zavesenú krížom cez telo. No po ďalšom strihu mu visí na ľavom ramene. (tXtX)
  • Dva prodavači knih v Toledu jsou ve skutečnosti hráni jedním hercem (José López Rodero) za použití triků. (ČSFD)
  • Kniha "Devíti bran" byla napsána v roce 1666. (ČSFD)

Související novinky

Johnnyho Božská komedie

Johnnyho Božská komedie

04.12.2008

Johnny Depp už jednou pravost starého rukopisu ověřoval – vzpomínáte na Devátou bránu? Zdá se, že bude opět listovat „v knihááách vázaných v kůži“. A co je v nich „napsáááno“? Danteho Božská komedie.… (více)

Reklama

Reklama