Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokud si odečteme bambilion repríz a podíváme se skromnějším pohledem, tahle bžunda zas takový terno není. Spousta děcek - stigmatický trend rodinných komedií let příštích (a nejen tady). Navíc to není vyloženě dětský film a na horách se odehrává jen asi max. 60% stopáže. Jsou tam i plytké linie rodičů, které ve výsledku opravdu nejsou zajímavé. Vždyť ten závěr příliš nevyplývá z předešlé stopáže, je tam hlavně pro lulz. Byli si snad všichni kvit? Ale co, jsou tu výrazy jako “Matýsek se posral” nebo “dostaneš na prdel”, to je nejdůležitější /s. A pak je tu theme se Zlatou Emčou a jiný více zlidovělý song od Heleny Vondráčkové, který úspěšně promuje film už pár dekád. A jo, film se stal jediným dlouhým pořadem, do kterého Nova nevkládala reklamy, aspoň během éry třetího loga. Během let s ulitou, to už nevím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Večer. Co večer! Na noc by jste se měli šetřit.“ Klasická rodinná komédia, ktorú vysielajú televízie niekoľkokrát do roka (ideálne na Vianoce, ale nie je podmienka). Výborné herecké obsadenie (predovšetkým Satinský a Nový), pekná snežno-horská výprava, podarene nakastingované decká, kultové scény (kadibudky, šípkový čaj, Matýsek, stará indiánska babička) a jeden dialógový klenot vedľa druhého („Ještěže Mates neumí mluvit.“; „Maminka je doma?“ – „Ne, to nadává papagáj.“). ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká rodinná komedie, která obsahuje spousty hlášek a člověk se u ní zasměje vždy, i když ji vidí klidně po dvacaté. Skvělé herecké výkony, vtípky a výborné dětské obsazení. Málokomu se podaří natočit film s dětmi, který by byl tak dobrý. Spousty nezapomenutelných scén... 30. 6. 2013: A dá se na to dívat i v létě, nejen o Vánocích nebo na Silvestra, jak je zvykem! :D ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější film všech dob. Co je na něm tak skvělého? Snad ne dětinsky "roztomilé" gagy, nebo ten nepříjemný závan počátku osmdesátých let, jenž z filmu přímo čiší. Ovšem ránou úplně mimo hru bylo zvolení téhlé chabé spotřební komedie veselohrou století. To je v tom případě degradační stupnice bez výpovědní hodnoty. Ale i kdyby tam nebyla, tak nechápu to sálodlouhé opakování v programech televizí. Humor, kvalitní herci, roztomilost, inteligence.... Kde? Jak? Prostě nechápu... ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Nemám rád CZ/SK filmy. Nie su na úrovni a nedá sa na ne pozerať. Ale aby sme si to urovnali. To sa týka len tých nových. Na tie staré nedam dopustiť. Komédie ako Pelíšky. S tebou mne baví svet a podobne sú skvelé komédie. Na tomto filme som sa neskutočne bavil. Je to proste stará dobrá klasika so skvelým humoristom Satinským. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • V cca 11. minutě, kdy jde Kateřina (Jana Šulcová) za Dášou (Eliška Balzerová), tak stojí ve dveřích a kouká na pravou stranu, když na ní mluví. Druhý záběr, ale ukážou Dášu, jak cvičí s pacientem, která je na jiné straně než Kateřina kouká. (katy92)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama