Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak to dělám, že mám doma jako v ráji?" No to je jasné, Alberte. Postupuješ podle hesla, že lepší jsou drobné ústupky než vážné komplikace, ale to se klidně můžeš dočkat toho, že večeři najdeš na straně 34 a na pánskou jízdu si vezmeš plnou postel dětí. Gratuluju a bavím se, neboť tátovská řešení dětských problémů v ženském světě neexistují ani v teoretické rovině a to je fajn. Já jsem v tomto snímku prostě dostal spoustu "užitečných" rad do života a tak se vždy rád vydám po stopách Yettiho, nevyhýbám se závodům psích spřežení a jednou určitě vyhraju i tu soutěž ve slalomu na čemkoli. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie dřívějších let. Nenadchne a ani neurazí. Film jsem viděl vícekrát, než bych vůbec chtěl. Pochopitelně jsem si u sledování neucvrkával blahem, ale ani jsem nijak závratně netrpěl. Už ten nápad je příjemní. Tatínkové si jedou do hor zachlastat. Bohužel se musí postarat o pár dítek, takže hledají nejlepší program, jak se pozornosti dětí co nejlépe zbavit. Samozřejmě to skončí katastrofou. Všude vládne strašně pohodová atmosféra a všichni se mají rádi. 3* ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Nemám rád CZ/SK filmy. Nie su na úrovni a nedá sa na ne pozerať. Ale aby sme si to urovnali. To sa týka len tých nových. Na tie staré nedam dopustiť. Komédie ako Pelíšky. S tebou mne baví svet a podobne sú skvelé komédie. Na tomto filme som sa neskutočne bavil. Je to proste stará dobrá klasika so skvelým humoristom Satinským. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V roce 1982 vyfárala madam Poledňáková můj český kinematografický kryptonit. Zkousnu popové halekání zasloužilé Helenky, dětinský humor ala „přiskříp sem si bimbulu“, od kterého mám ještě teď modřiny na kolenou, jak jsem se do nich plácal či na sílu tlačené „groteskní“ momenty, ale ta ideologie nezodpovědných dementních tatínků dostávajících lekci od katalogových maminek mně přijde úplně blboučká. I s ohledem na následující tvorbu autorky mám pocit, že se vypisovala z nějakého osobního komplexu a ten humorný obal jen alibisticky obrušuje hrany. Takže zase za rok na Ydykseb, Marie! Až se bude rozhodovat, jestli Matýsek skončí na infekčním, nebo sociálce a já si těch 80 minut budu užívat jak šťourání smrkové větve v řitním otvoru.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film, o tom není pochyb. Bavil jsem se jako piškot, bavím se i jako dospělej. Nicméně - zaměření na všechny věkové kategorie, aby se bavili všichni, je zrádné a vede zákonitě k hluchým místům pro tu či onu skupinu. Nebo si snad někdo myslí, že malé dítě ocení dialogy slaměných vdov Balzerová-Šulcová? Takže podívat kdykoliv ano, ale Komedie století v žádném případě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Ve 27. minutě se Albert (Július Satinský) vzbudí a říká Michalovi (Václav Postránecký), že se mu zdálo o Kateřině (Jana Šulcová). Ozve se rána a Albert zařve: „Co je to tam zakravál“, Pepa (Pavel Nový) mu na to pravděpodobně z nižšího patra odpoví: „Punská válka.“ Albert pak začne potichu vyprávět, že jsou dvě věci, kterému nikdy Kateřina neodpustí. Pak zařve: „Jestli se tady něco rozbije? Obzvlášť talíře po babičce!“. V tom na něj Pepa: „Tak to byla ta první“. Jenže Pepa nemohl rozhovor Alberta a Michala slyšet, když byl o poschodí níže. (katy92)
  • Finální rozpočet filmu byl 4 300 000 korun, schváleno ale bylo jen 3,9 milionu. Za překročení limitu proto tvůrci včetně režisérky dostali pokutu. (Redyx1)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama