Reklama

Reklama

Jeremiah Johnson

Trailer

Obsahy(1)

Jeremiáše Johnsona civilizace neláká. Zahořklý civilizačními neduhy a válkami se v polovině 19. století rozhodne pro zálesácký život, stane se horalem, vyhledávajícím samotu v nedotčené divočině, jejíž neposkvrněnost nikdy nezpochybňoval. První zima prožitá ve Skalistých horách však Jeremiáše málem sklátí. Vyhladovělý a napůl zmrzlý nachází útočiště u starého prohnaného trapera, který jej učí nejrůznějším způsobům přežití, včetně přímého souboje s grizzlym. Jeremiáš je dobrým žákem, a tak když se opět vydává za svým cílem, lze říci, že z někdejšího zelenáče je ošlehaný muž, kterého drsností může předčit jenom velkolepá a hrůzu nahánějící příroda. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus na podobný typ filmu příliš ukecané, ale když se zrovna Redford nepromenáduje divočinou v červeném pruhovaném županu či po něm tvůrci nemetají atrapy vlků (ve stínu čehož i Lugosiho souboj s chobotnicí působí jako reálný), tak zbývá posmutnělý traperský (ne)western o nemožnosti uniknout svému osudu. Sympatické je, že se Pollack nenechal zlákat divácky vděčnou legendy inspirující částí života Johnsona a tak na pasáž o pomstě samotné zbývá sotva finální půlhodina a devadesát minut předtím se věnuje čistě útěku před civilizací a přežívání v podhůří skalních velikánů za každého nečasu. A jak moc je to nezvyklé, tak o to je to lepší. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Skvelo zfilmovaný príbeh muža, ktorý sa po službe z armády vydal žiť do divočiny, na územie indiánov.Napriek tomu, že o nič nežiadal, získal všetko a prišiel k tomu, ako slepý k husliam.Žiaľ, zvláštnou hrou osudu, jeho šťastie dlho nevydržalo a skončilo priskoro a príliš kruto. Zostal len zlomený človek, ktorému jediný zmysel života - rodinu, nahradila pomsta.Rozhodne veľmi pútavé a citlivo podané.Jeden z mála tohto druhu, ktorý ma zaujal a nesklamal. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu nádherná pustá a divoká příroda, která se nedá vyjádřit slovy, natož pak obrázkem. I když to Sydney Pollack docela zvlád, kupodivu. Na straně druhé je pak lovec, který prožívá svůj životní úděl na oné pusté krajině, kde představuje naprosto úžasný životní příběh, kterému možná chybí trošku více nápadu. Každopádně je radost na takovéto filmy koukat. Kolikrát si sám řikám, že bych takový život klidně rád prožil. Sám, v klidu, nikým nerušen. Žít ze dne na den...vypadá to hezky, skutečnost už je daleko horší. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý film, v nádhernom prostredí točený, trocha smutný ... redford sa v nom ukázal v plnej paráde ... troska ma mátožila iba myslienka co žrali tie kone a mulice v horách plných snehu :), ale nebránilo mi to dat filmu plný počet bodov . A nemýľte si to .. western .. nie je film iba plný kovbojov, strielačiek a pästných súbojov v saloone. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Já teda westernovky extra zvlášť nemusím, ale tady mě to dost překvapilo. Film mi utíkal pomaličku a báječně splýval s okolní přírodou, indiánskou civilizací, ale i samotným Redfordem, který je Pan herec. Další pozitivem je scénář. Tolik se tam nepovídalo(hlavně ten klučina se mi líbil) a když jo, tak to nebyly zbytečné kecy. Také se mi moc líbila znázorněna špatná stránka přežívání v přírodě(vyvraždění jeho rodinky). Bohužel nejsem tak dobře obeznámen s Pollackovou režií(teprve druhý film viděn), ale milerád se s ní poznám. Uvažoval jsem i o 5*, ale nakonec o jednu snižuju, protože konec se mi moc nelíbil. 85% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Johnstonovo tělo bylo pohřbeno na hřbitově Veteran's Cemetery v Los Angeles. Po uvedení filmu byly ostatky přesunuty do Old Trail Town v Cody (Wyoming) a ceremonie se účastnil mj. i Robert Redford. (džanik)
  • Společnost Warner Brothers chtěla natáčet film ve Španělsku, ale Redford si nakonec prosadil své pozemky a okolí utažské přírody. (Fenk)
  • Plešatý zálesák měl při společné cestě s Johnsonem (Robert Redford) na koženém obleku ozdobné pásky (od ramen k hrudi) ve světlých barvách - bílá, modrá, červená. V další scéně byly pásky celé v tmavě modré a za chvíli opět ve světlých barvách. Vše se odehrálo během jedné jízdy v horizontu zhruba dvou hodin. (bearmeedek)

Reklama

Reklama