Reklama

Reklama

Jmenuji se Pecos

  • Itálie Due once di piombo (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Typický spaghetti western. Mexičan Pecos (Robert Woods) pátrá po vrahovi svých rodičů. Na své drsné cestě likviduje jednoho padoucha za druhým, až se dostává k hlavnímu bossovi Joe Klinovi (Peter Carsten). Po roce vzniklo volné pokračování Pecos è qui, prega o muori. (MI-380)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

erl 

všechny recenze uživatele

Mexičan Pecos je uhrančivý a nekompromisní bouchač s jasně vytyčeným cílem pomsty. Jeho protivníci jsou správné kreatury (mezi nimi i G. Eastman!) kterým je třeba nakopat prdel. Nečekal jsem takovou kvalitu. Skvělé herecké výkony , dobrá režie , chytlavý titulní song a vnadná mexická kráska. Navíc je vše tak cynické a depresivní. Přímočaré , brutální a nelítostné. 4 a 1/2* ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se nízkorozpočtový akční spaghetti western nijak nelišil od tuctových podobných snímků, které se v Evropě točily jak na běžícím pásu. Můj názor se taky nemusí líbit všem, ale myslím si, že hlavní postava filmu Pecos Martinez (Robert Woods) je v podstatě prázdná, pouze představuje střílející výplň podle opakovaného schématu, který je již drobet okoukaný. A nelze se ubránit pocitu, že je to vlastně totéž dokola stejné. Co ale filmu slušelo, byl příjemný soundtrack a nádherný song The Ballad of Pecos. Chvilku po zhlédnutí jsem si jí samozřejmě malinko zkoušel s kytarou pobrukovat. ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Parádní raná věcička z doby, kdy ještě autoři definitivně nevěděli, co s tím, a když to dali dohormady, vzniklo z toho pozoruhodné dílo. Sympatický hrdina Pecos typu tak trochu pometlo, majitel saloonu, jeho statečný mladý brácha, plno zajímavých lidí a jedna z mála ženských, která má své opodstatnění a vůbec mě svou přítomností nekrká, naopak je velice prospěšná jak ději, tak hrdinovi a k tomu zákeřný pohřebák a parta špičkových držek, které se chovají jako malí kluci, jejichž akce: seberem se, jedem, hledáme prachy, nenajdem, jedem jinam, přepadnem každého, koho potkáme, muže zabijem, ženy znásilníme, jsou zatraceně zábavné a zaručují nebezpeční jak pro Pecose, tak pro všechny v kraji, neméně pro hrdinku (ačkoliv, když vypadá, jak vypadá, nemůže se divit, že ve všech vzbuzuje nejzvrhlejší choutky...). Všichni drsní týpci si tu patřičně užívají zacvičování se do legendárních rolí záporné strany špaget. Parádní hudba, parádní příběh, skvělé výkony, absence komických dědků potěší, ze všech stran čiší novota a optimismus časného dílka. Jen ten Pecos má chvílemi vážně zajímavý make up (Mexičany holt museli ještě vychytat) a pod víčka mu snad strkali sirky, nebo tak vážně vypadá? ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Typický brakový italowestern 60. let, který se na rozdíl od Sollimy aj. nepokouší o žádnou trapnou filozofii, a to je dobře. S obvyklou přímočarostí a italskou brutalitou nachází jediný cíl v pomstě. Mexického psance, kterému divák fandí, protože bojuje ještě s daleko horšími darebáky, hraje výborně Robert Woods. Stejně ale nechápu, co se na tom našincům tak líbí: k dnešnímu dni (30.9.2010) 80% oproti imdb 58%. Myslím, že to druhé hodnocení daleko více odpovídá skutečné úrovni tohoto - dle mého názoru - zcela průměrného "rodokapsového" dílka. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Čím to, že nejlepší westerny točili Italové? Hodně neznámý spaghetti western kvalitně natočený s dobrými hereckými výkony a přímo vynikajicím hereckým výkonem toho týpka s kartami a biblí. Jeho herectví je absolutně luxusní. Jen vědět jak se jmenuje a pokusil bych se sehnat další kousky s jeho účastí. [7,5/10] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film bol prvým spaghetti westernom, ktorý odštartoval trend filmov s názvami obsahujúcimi slovné spojenie "My Name is..." alebo "They Call Me..." (westerns)

Reklama

Reklama