Reklama

Reklama

Odia il prossimo tuo

  • USA Hate Thy Neighbor
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Kvůli mapě, která prozrazuje cestu ke zlatému dolu, jsou brutálně zavražděni bratr a švagrová Kena Dakoty(Clyde Garner). Nyní pomýšlí bývalý pistolník pouze na pomstu. Osiřelého synovce svěřuje do péče své přítelkyně Peggy (Nicoletta Machiavelli), která neví takřka nic o Kenových odvetných plánech. V doprovodu pohřebáka se vydává na cestu za Gary Stevensem (George Eastman), jenž je za čin odpovědný. Avšak vrah pracuje pro bohatého vlastníka pozemků Chrise Malona (Horst Frank), který horlivě pátrá po zlatém dolu a neohlíží se na nic dalšího... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tohle se Baldimu příliš nepovedlo. Hlavní klaďas byl nevýrazný nýmand bez osobnosti a scénář měl o vagón rybího tuku Fischtranu míň než tomu bývá obvykle, zejména scéna záchrany odsouzeného Eastmana či finální zúčtování s padouchem Frankem stojí za to. Kladem jsou oba záporáci Horst Frank i George Eastman , tradičně dobrý hudební motiv a ozvláštnění v podobě netradičních zápasů ne nepodobných gladiátorským. Ale koukám, že tu nepíšu nic nového, no jo i takové dny jsou. Snad jen to hodnocení bude trochu tvrdší, protože na tyhle špagety jsem měl vážně chuť, ale tenhle recept stál za ..... ( tečkuji hovno). ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Jak vypadá film, který zcela táhnou záporáci? Takhle. Skupina, která si říká "kladná", tu nestojí za zlámanou grešli. Hlavní meloun (Spiros Focás) jde celý film po dobrodruhu Garym (George Eastman) kvůli pomstě, pročež se v průběhu filmu dozvídáme (ale nikomu na tom nesejde), že hrdinův odstřelený bratr byl hledaný desperát a Garry by tudíž měl namísto oprátky spíš inkasovat odměnu za hledaného a mimochodem, meloun chce beztak mapu, aby si mohl zlaté doly ukrást pro sebe. Tato necharismatická a vrcholně nesympatická skupina (a snad nejhorší v dějinách špaget) čítající zcela neprůstřelného melouna, jehož rozpůlení dubové stoličky o vlastní hlavu nemůže v nejmenším vyvést z konceptu (a hochem oslovován strýček Ken, brr), jeho dívku (teta Peggy), rakváře hrajícího k ubíjení Eastmana se stupidním výrazem na tahací harmoniku, sladkého osiřelého hocha a všechny okolo včetně doktora či soudce, jejichž výkony působí zcela ochotnicky a dialogy typu stěžování, jak je tlačí boty, také moc nepřidají. Ale dva muži jdoucí po mapě ke zlatu přes mrtvoly (naštěstí), přičemž Horst jako obvykle sofistikovaný úskočný podrazák a George méně sofistikovaný a zjevně parádně se bavící férový gauner, zachraňují zcela všechno, každou scénu a každičkou chvilku svým výkonem, druhý jmenovaný až na hranici komedie. Scéna ve stodole je pak úžasným koncertem a ukázkou, kterak budí úhlavní tupý meloun před Garym respekt. Kdyby nebyl Horst zase takový křivák, mohli spojit síly a klaďákům namlít řádně hubu. Georgíkův stylový odchod ze scény, Horstův už méně a vražedný závěr, přesto to skautík George vytáhl na parádní podívanou. A že jeho lehce přehnanou náklonnost klaďákova dívka zcela odmítá…nepochopitelné. Inu, když radši melouny. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Měl jsem za to, že Baldi byl jeden z těch lepších špageťáckejch rejžů, ale jak to vypadá, natočil tři dobrý filmy a zbytek je šedý průměr, někdy až hrůza. Tohle je průměr. Nelogický příběh s nelogickým chováním postav bych ještě zkousnul, to je ve špagetách obvyklý. Jenže hlavní hrdina je strašně nesympatickej, poskok rakvář stupidní kretén, hrdinova dívka je hysterická kráva a o dítěti radši nemluvit. Dívku teda aspoň hraje Nicoletta Machiavelli, na kterou se dobře dívá. Ale kdyby hrdinu hrál třeba aspoň Anthony Steffen, to by byla větší zábava. Zato záporáci jsou třída, aspoň něco. Scény s hrdinou nejsou zajímavý, ale jak je na scéně George Eastman, je to aspoň trochu zábavný. Navíc George tu je několikrát mučenej, zabíjí koho potká a každou ženskou aspoň chce znásilnit, prostě kdo ho má rád, ten si ho užije. Nejvíc jsem si ale užíval Horsta Franka coby blazeovaného boháče, který pro zábavu sleduje boje na život a na smrt mexických rolníků. Hudba průměr. Jo, a konec vypadal dobře, ale pak se to najednou zvrtlo a byl z toho jeden z nejstupidnějších konců, co jsem viděl. Ale Frank a Eastman to vytáhnou aspoň na ty 3*. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Další italský spaghetti, stavějící primitivně pouze na ukazování násilí, s výmluvným názvem "Nenáviď bližního svého". Kromě akčního spádu jsem zde žádné kvality nenašel. Některé okamžiky naprosto absurdní, nelogické (např. největší grázl začíná znásilňovat Peggy, přijde další grázl, namíří na něj pistoli a poručí mu, aby už šel apod.). O Baldim svědčí i jeho "Slepý pistolník"... ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Slabší Baldiho kousek, kterému dává punc koukatelnosti fungující a osvědčené duo záporáků Frank-Eastman. Kdyby hlavní kladný hrdina ve filmu chyběl, nikdo by toho nelitoval, což svědčí přinejmenším o velmi špatném scénáři. Brutality snímek obsahuje dost, ale je celkově nezajímavá (až na ty gladiátorské zápasy). 60% ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama