Reklama

Reklama

Nahlédnutí do uměleckého života jedné z nejznámějších osobností americké kinematografie, významného herce Clinta Eastwooda, prostřednictvím jeho filmů, skrytých záběrů za kamerou, rozhovorů s filmovým štábem a hollywodskou elitou a také pohled do soukromí filmové hvězdy očima jeho matky. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Eastwood je bez nejmenší pochyby ikona světového filmu, legendární herec a režisér, jehož filmografie je co do kvality velice vyrovnaná a také velmi charismatický chlap. Ale je opravdu nutné natáčet tento typ glorifikujících dokumentů, které popisovanou osobnost ukazují jen jako bezchybnou modlu hodnou následování? Každá mince má ale dvě strany... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že by se někdo půldruhé hodiny vydržel dívat na dokumentární film o někom, ke komu nemá kladný vztah. Tento film navíc vyniká několika působivými montážemi- ikonické záběry Clinta jako osamělého střelce, proměny tváře na filmových plakátech a sestřih štěků z počátků kariéry u Universalu. A hádejte, jaké jméno jsem nechal dát do papírů svému psovi (německá doga)? ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hoďka a půl všeho, co jste chtěli vědět o Clintovi a neměli jste se na to kde zeptat... :-) Mám rád C. E. jako ikonu, jako typického představitele Hollywoodu v tom pravém smyslu slova, jako pravého amerického filmového umělce v tom dobrém smyslu slova, jako >pravého amerického člověka< v tom nejlepším smyslu slova... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Potěšilo zařazení i vzpomínek Eliho Wallacha a vyzpovídání častých spolupracovníků jako byli Geoffrey Lewis nebo Bill McKinney, stejně tak žádné bulvární rozpitvávání Clintova soukromí a zaměření čístě na filmy. (Přičemž jsou zmíněna fakta, která ani jedna z česky vyšlých bulvárních biografií neuvádí.) Jen škoda, že Sutherland řekne jenom dvě věty na začátku, vida ho, těšil jsem se na nějaké podrobnější vzpomínky na Kellyho hrdiny, kteří jsou, stejně jako mnohé další filmy, zmíněni jen okrajově (a mnohé vůbec). Je pochopitelné, že do 87 minut se toho zase tolik nevejde, ale zase filmu Bird je věnováno času IMHO až moc. PS. V obsazení chybí Morgan Freeman, který celým dokumentem coby vypravěč provázel. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama