Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

alambert 

všechny recenze uživatele

Sabrina aneb jak se zakřiknutá "holka" (Julii Ormond bylo v době natáční 30 a je to vidět) přestěhovala do Paříže a tam se z ní stala hvězda? U této naprosté ubohosti vskutku překvapí, až šokuje jmého režiséra. Člověk by od něj čekal víc. A tak mě napadá, že spousta lidí na CSFD ostře kritizuje filmy o teenagerech, ale myslím, že kdyby byl tento film o nějaké teence, působil by věrohodněji a smysluplněji. Potěší jedině postava Sabrinina otce a jeho nápad jak si přivydělat. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Milý romantický film, ve kterém se z šedé myšky stane ozdoba večírku, díky objevení sebe sama - kde jinde než v Paříži. Námět na filmové zpracování je docela obyčejný a okoukaný. Zaujme však díky výbornému hereckému obasazení a jejich následným výkonům. Konec byl pro mě docela nečekaným. Zaujala mě i hudba, ale s pochmurnou a nevýraznou kamerou to bylo horší. Nicméně mě to pobavilo - hlavně vtipné hlášky Nancy Marchand, zaujalo a náramně jsem se u toho odreagoval. A to mi od toho filmu bohatě stačilo. ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tohle je moc příjemná romantika. Tu komedii bych tam sice asi nedávala, protože člověk se maximálně usměje, ale to vůbec není na škodu. A Julia Ormond je půvabná jako vždy a s Harrisonem Fordem jí to sekne ještě víc:) Co mi ale vadí je asi to, že pro mě Greg Kinnear rozhodně nepředstavuje nějakýho sexsymbola, do toho solária by mě rozhodně nedostal. --------- Z původních 3* musím jít níž po tom, co jsem viděla Sabrinu s Audrey. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo je táto verzia Sabriny považovaná za slabšiu než verzia z roku 1954. Akoby musel byť remake už z princípu hodnotený nižšie. Podľa mňa má Pollackova Sabrina vtipnejší a svižnejší scenár a najmä neoplýva toľkým sentimentom než jej sladšia predchodkyňa.. A navyše.. Greg Kinnear mi pripadá oveľa príťažlivejší než William Holden.. ale to je asi vec vkusu. ;) P.S. vynikajúci slovenský dabing - v porovnaní s českým je oveľa zábavnejší. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších romantických komedií. Žádná taškařice, ale kultivovaný "Popelkovský" příběh. Když se na film díváte už počtvrté a stále vás dokáže pobavit, tak ho jistě považujete za kvalitní. Pro mě lepší než původní verze z roku 1954 - Harrison Ford je zkrátka charizamatičtější a lepší herec než H. Bogart, který do role moc nezapadl, zatímco Ford rozhodně ano. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama