Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Být taxikářem v Římě? Na to musí mít člověk náturu. Pietro (Alberto Sordi) se každý den prohání taxíkem ulicemi a každý den ho provází veselé a komické osudy jeho zákazníků. Pro Pietra je jeho práce perfektním prostředkem jak objevit svět a poznat život po mnoha stránkách. Jednou si k němu přisedne i velký pan režisér Federico Fellini... Další z bláznivých italských komedií o tom, že život je jedno velké dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Josefin 

všechny recenze uživatele

Taxikář s Albertem Sordim je dnes už jen průměrná komedie, která baví ovšem není to už tak žhavá zábava a stopáž je příliš dlouhá. Setkání s rodinou taxikáře Pietra je celkem příjemná podívaná jakož i závislost rodiny na tv seriálu Dallas. Rád do svého auta vezme každého a on sám je zvědavý a nezavře ústa, tak k legračním rozhovorům a situacím dochází hladce. Místy to, až zavání morálním ponaučením.Samotný F.Fellini je tam opravdu jen chviličku. Těsně 3*, ale znovu se dívat nebudu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ze života taxikáře v Římě. Lehce úsměvná komedie uvádějící jako bláznivá. Těžko říci jak ve své době, ale dnes tu skutečně zase až tak bláznivého nic není. Je výřečný, to ano. Narazit na tak užvaněného taxikáře musí být vskutku zážitek. To nakonec mimo jiné okusil i samotný Federico Fellini. Alberto Sordi v hlavní roli dal své postavě přirozenou italskou lidskost jak v pracovním nasazení, tak i v rodinném kruhu. Humoru je tu skutečně více než dost, ale především v té výřečnosti. Snímek není povídkový, což přispívá větší reálnosti života. Dvouhodinová stopáž je sice na komedii neobvyklá, ale s ohledem na různé situace a úskalí taxikářské profese s pohledem i na rodinný život se to zdá být naopak akceptovatelné. Děj si drží tempo a zájem, takže kupodivu je to i zcela bez hluchých míst. Dnes výborná odpočinková komedie, která neurazí. ()

Reklama

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Rím. (dyfur)
  • Vo filme účinkuje v úlohe cestujúceho i bývalý taliansky politik Giulio Andreotti. (dyfur)

Reklama

Reklama