Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gram Parsons byl jedním z nejvlivnějších hudebníků své doby. Hudební génius, který znal Elvise, byl na turné s Rolling Stones a roku 1973 se smrtelně předávkoval morfiem a tequilou. A právě jeho smrtí snímek začíná. Příběh vycházející z folkloru, příběh o přátelství, cti a dobrodružství. Příběh tak mimořádný, že kdyby se nestal, nikdo by mu neuvěřil. Dva muži, pohřební auto, mrtvá rocková hvězda, pět galonu benzínu a slib. Manažer Phil Kaufman totiž kdysi Parsonsovi slíbil, že po jeho smrti odveze jeho tělo do milované pouště Joshua Tree National Monument v jihovýchodní Kalifornii, kde trávil celé týdny, a tam mu uspořádá kremaci. Phil tedy jeho tělo ukradne z mezinárodního letiště v Los Angeles, aby slib splnil, jelikož Parsonsova rodina podobný obřad odmítla. (Filmbox)

(více)

Recenze (10)

Mikecat 

všechny recenze uživatele

"To neni cesta do Palm Springs".."Když vezeš rakev, tak je". Pokus o vtipnú road movie, podľa skutočnosti, tešil som sa na Knoxwilla, veľa priestoru však nedostal. Johnny ide splniť kamarátovu poslednú voľu spáliť jeho telo v púšti. Keďže je švorc, požičia si pohrebák od hipíka, vlastne ide aj on s ním v žltom pohrebáku s katastrofálnym technickým stavom. Ten netrafí 50m bránu a nabúra do stľpa: "Byl jsem rozptýlenej..." Takýchto zábavnych heftov je viacej, aj sa nasmejete, ale ako celok je to slabšie celé spomalené, akoby si herci nevedeli spomenúť na dialógy. Idú sa pozrieť na "prázdnu" rakvu..."No jo dali nám plnou...". Policajt zlatokopke v závere: "Byla to sebevražda! On chtěl od vás utéct!" :) ws ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žil byl Gram Parsons (mně neznámá americká rocková ikona) a když umřel, jeho tělo i s rakví ukradl jeho nejlepší kámoš a manager v jedné osobě Phil Kaufman, aby splnil slib který si vzájemně dali - až jeden z nich umře, druhý spálí jeho tělo a popel z něj vypustí v poušti. Tohle se skutečně stalo, i když přece jen ten film má k pravdě celkem daleko, ale ta hlavní zápletka zůstává. A je to taková vlažná komedie. Ústřední dvojka Knoxville jako Kaufman a jeho hippie společník (Michael Shannon - nevlastní fotr z 8 Mile) jsou v pohodě a i když se to dalo zmáknout mnohem lépe, tyhle dva to alespoň drží na průměru. Wherever there's a hippie, there's a crime, even if that crime hasn't happened yet. ()

Reklama

Dementra 

všechny recenze uživatele

Ani pořádná komedie, ani pořádné drama, ale něco mezi tím. Gram Parsons je (u nás docela neznámá) hvězda country roku, která se stala ikonou spíše až po své smrti, a možná právě i kvůli zápletce s ukradenou rakví. Herci v pohodě, jen mě štvala postava Christiny Applegate (to by bylo, aby ve filmu náhodou nebyla nějaká typická zlatokopka, že jo), soundtrack samozřejmě skvělý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Amatérští Body Snatchers, pohřební osmiválec Cadillac Flower Power a cesta za splněním slibu, která obhájí cíl. Zatímco sebedestrukci flákající Knoxville i hipík Shannon s nekonečným seznamem vyzkoušených drog hrají o pohárové příčky (i když každý v jiné lize), Melounek se příliš nechytá. Jako komedie to moc nefunguje, ale posledních pár desítek minut nakonec vymete cestičku ke katarzi. Springsteen tam sedl perfektně, klidně tu píseň mohli rozprostřít po celém filmu. And I'll keep movin' through the dark, with you in my heart, my blood brother.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Johnny Knoxville (Phil Kaufman) si pri nakrúcaní scény v aute, kde mu "Hippie" rozbil fľašu o hlavu, skutočne zlomil nos. (lepo)
  • Bundu, ktorú nosí Johnny Knoxville vo filme, je rovnaká bunda Phila Kaufmana, ktorú mal na sebe, keď spálil telo Grama Parsonsa (Gabriel Macht) na púšti v Joshua Tree. (lepo)
  • Skutočný Phil Kaufman sa objavil na konci filmu, konkrétne v scéne, kde ide dole po schodoch z miestnej policajnej stanice a protestuje, že je nevinný. (lepo)

Reklama

Reklama