Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Popelka Kay Cannonové (Ladíme!) je moderní filmový muzikál a zároveň odvážné pojetí pohádkové klasiky. Naše ambiciózní hrdinka (Camila Cabellová) má velký sen. Její Famózní víla kmotřička jí pomůže vytrvat a uskutečnit ho. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Libi se mi pojeti macechy a nevlastnich sester, kostymy a kupodivu me i neskutecne bavili mysky. Co me ovsem neskutecne vadilo, byla nektera hudebni cisla, princ a jeho vztah s Popelkou. Chlapec floutek, co floutkem zustane a vlastne ani nic neumi a nedokaze, kterej si najde cilevedomou pracovitou holky, ktera je neskutecna karieristka... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V rámci vánoc občas člověk začne sledovat i na věci, které by si standardně nepustil a dokouká je až do konce. Tato Popelka je takovým filmem. Není vyloženě zlá, ale dobrá také ne. Má víc svěžích myšlenek - Popelku, která dá přednost kariéře před princem, pěkné šaty bez ramínek, zřejmě nejférovější popelkovskou macechu, jakou jsem kdy viděl, rappující partu na železničním mostě, princovu mladší sestru (!?!) a cool černošského víla/sudičku, který se svým úborem vypadal doopravdy jako motýl. Jenže má taky WTF momenty, občas na hlavu padlý scénář a bezostyšně se inspiruje Popelkou od Branagha (myši) a Ella Enchanted, ze které si sebral song Somebody to Love a Minnie Driver (oba filmy jsou přitom kvalitativně jinde). Hm. Sledoval jsem to s našimi Prťaty (15) a ani jedna nebyla ochotna dát víc, než 2 hvězdičky. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

jeezis marja, je tam chlap v satech a vsichni se z toho na csfd muzou posrat. mne se to libilo - super pisnicky, herci; bylo to novy, barevnejsi a zabavnejsi. zaujmuly me netradicni kostymy a female empowerment (“𝘣𝘦 𝘸𝘩𝘢𝘵 𝘺𝘰𝘶 𝘸𝘢𝘯𝘯𝘢 𝘣𝘦, 𝘮𝘢𝘬𝘦 𝘯𝘰 𝘦𝘹𝘤𝘶𝘴𝘦𝘴”). chtela jsem tomu dat 4 hvezdicky, ale fuck it! ()

ER 

všechny recenze uživatele

Ouvej, už po 20 minutách jsem začal přemýšlet, zda má smysl se dodívat. Muzikálové aranžmá známých fláků se s dějem minula. Dialogy prostoduché, děj bez invence. Tady jde o snahu převést tuto tradiční pohádku do moderního pojetí, bohužel jen prostřednictvím hudby a herců, kteří ani nevěděli, jak to mají hrát. Tohle chtělo Buze Luhrmana. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh trochu inak, v modernom šate a s odkazmi na aktuálne genderové záležitosti,  ako gay, trans, feminizmus a podobne. Veci, ktoré ma až tak nepúšťali boli šaty hlavnej hrdinky, ktoré boli podľa mňa v porovnaní s ostatnými šatami najslabšie,  a niekedy až príliš snaha pôsobiť cool a moderne. Ta snaha o cool a modernosť mi ale nevadila nejako výrazne ako v iných filmoch, a to predovšetkým preto, ze film sám pôsobil moderno a jeho zámer bol jasný od začiatku. Nebola to iba akože moderná verzia klasickej rozprávky, ktorú pozná takmer každý,  ale moderný film, ktorý bral v Popoluška inšpiráciu. Pesničky boli skvelé,  výborne zaspievané a niekedy aj ich výber pobavil. Nie je to veľdielo, ale podľa mňa je to vydarená moderná hudobná komédia, pretože tento film sa neberie vážne,  ale rieši aj dôležitejšie témy. 7/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Po filmu Zakletá Ella (2004) se jedná o další variaci příběhu o Popelce, kde zazní skladba „Somebody To Love“ od skupiny The Queen. Zatímco v Zakleté Elle ji zpívá Ella (Anne Hathaway), v Příběhu Popelky tato skladba zazní v podání prince Roberta (Nicholas Galitzine). (Joe16210)
  • Na rozdíl od většiny verzí klasického příběhu Popelky není Princ jedináček, ale má sestru. (Vitox)

Reklama

Reklama