Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V červnu 1998 je v malém americkém městě Jasper, kde vedle sebe žije jedinečná komunita černých a bílých obyvatel, uvláčen za autem k smrti devětačtyřicetiletý černoch James Byrd. Na Jamesův pohřeb se sjedou obhájci lidských práv a politici z celé země, začíná se mluvit o zbraních a pomstě. Vraždu vyšetřuje FBI, situace v městečku je pod neobvyklým drobnohledem médií. Černošský starosta Horn s bílým šerifem Billem Rowlesem mají přesto co dělat, aby ve městě zachovali klid... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

golfista 

všechny recenze uživatele

Vypořádání s černošskou otázkou není (zvlášť v Texasu) zdaleka uzavřenou otázkou. Soudní proces s účastníky "lynče" mladého černocha a suché konstatování na konci filmu ("pokud budou vrazi popraveni, bude to v Texasu první poprava bělocha za vraždu černocha od roku 1854.... Tehdy byl popraven farmář za to že zabil druhému farmáři otroka. Odsouzen byl za poškození cizí věci .....") to jenom potvrzuje. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo kompletne v Kanade, predovšetkým v mestách Beaverton, Brampton a Scarborough naprieč provinciou Ontario. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama