Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 1
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (831)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Přestože seriál nemá, co by lidem navštěvujícím tyto stránky mohl nabídnout, není hodný zatracení. Měl by se brát fakt, že toto anime je určeno pro děti a ty si jej náramě užijí. V porovnání s jinými seriály určenými pro stejně staré děti jsou Pokemoni na daleko lepší úrovni a mnohdy i přínosnější (např. Teletubbies, Strážci vesmíru, Beverly Hills) Jediným negativem je, že po sledování tohoto seriálu děti a občas i dospěláci občas vydávají podivné zvuky :-) Kvalita grafiky a hudby je na nízké úrovni, ale to zajímá asi už jen odrostlejší děti. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je to škaredé, je to studpidní, je to dokonce strašlivě stupidní, do jisté míry opravdu výplach mozku... ale má to jakýsi nápad a... nebo ne? Hmmm... Vždycky jsem to nesnášel, ale na druhou stranu - aspoň je to svým ubohým způsobem originální. 10% Ale i ode mě samozřejmě - děcka, ruce pryč!!! ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Jooo, chyť jich všech sto padesát!!! Got to catch them all, Got to catch them all!!" Ne, teď vážně. Možná se na mě budete dívat jako na úplného debila, ale možná jste prostě jen debilové vy všichni ostatní. Pokémon sice je jeden z nejúspěšnějších seriálů všech dob a je určený hlavně pro malé děti, ale to přece nejsou důvody, proč mu rovnou nakálet na hlavu a označit ho za nejhorší seriál všech dob. Protože jsem hrál původní videohru a musím uznat, že je to neuvěřitelně chytlavá pecka, mají pro mě Pokémoni uplně jiný nádech a díky této zkušenosti musím říct, že seriál se fakt povedl. No a co lidi, že je to pro malý děcka, ony snad nemají právo užít si kouzlo anime? Každý den v televizi vidíme desítky a desítky seriálových výplachů, které svou kvalitou Pokémonům nesahají ani po paty. Ale neee, pár nafoukaných ocasů se snaží ukázat jak jsou "nacoolovaní" tím, že strhají to, po čem jejich mladí tak slintají, a cítí se pak jako velcí filmoví kritici. Těch 21% o objektivní kvalitě seriálu rozhodně nevypovídá. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Prostě seriál mého dětství, na který nikdy nezapomenu. Pokebale leť!!! Ale nyní jsem viděla pokačování tohoto kultovního animáče a musím říct, že to je už moc vnucené...měli to nechat prostě tak..jedna řada a konec, ať na to všichni vzpomínají v dobrém...Ale tahle nová Pokemon a diamantové cosik je už hodně trapná...ale já seriál budu hodnotit podle 1. řady, protože ta je pro mě klíčová..a nemůžu jinak než dát 4 hvězdičky. ()

May 

všechny recenze uživatele

No teda.. Vsichni jste se nechali strhnou vseobecnou antipatii k pokemonum, deti jsou z toho nadseny, ale trochu odrostlejsi clovek to automaticky pro svou stupiditu haze do odpadu, ovsem nechapu proc (: docela by me zajimalo, kolik jste toho nakoukali, ze tomu tak jednohlasne davate nejnizsi hodnoceni. Vzdyt je to takovy roztomily serial, hezky kresleny a pekne barevny. Pokemoni jsou legenda, na kterou nakonec stejne vsichni budem vzpominat s usmevem na rtech a slzou v oku. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Raikou je jediný legendárny pokémon, ktorého Ash nestretol ani v jednej epizóde či filme. Seaking je zas jediný, ktorého vlastnil Ash aj Misty. Obaja ho chytili v rovnakej epizóde. (patrik1177)
  • Ve 49. epizodě 1. série, kdy se Rakeťáci potápí na logi a uplavou jim pokébally, Jessie řekne: "Můj Arbock a Lickitung!" Pokémona Lickitunga však chytí až o celých 12 dílů později. (Milan25)
  • V japonskej verzii sa 10-ročný chlapec, hlavný hrdina príbehu, volá Satoši. Je pomenovaný podľa tvorcu Pokémonov, Satošiho Tadžiriho. (PATWIST)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama