Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laurel a Hardy potřebují zmizet z města před policií, a tak si najdou vhodnou práci na inzerát. Jejich úkolem je přepravit vlakem rakev se zesnulým mužem. Dvojice však netuší, že mrtvola v rakvi není ani trochu mrtvá. Nerozluční přátelé se totiž dali najmout bandou podvodníků, kteří chtějí přijít k velkému dědictví. A aby toho nebylo málo, zřízenci na nádraží omylem zamění "zavazadlo" Laurela a Hardyho s rakví, kterou ke svým vystoupením používá proslulý kouzelník Dante. Oba popletové se nakonec stanou Danteho pomocníky. V jejich rukou se z kouzelnických rekvizit stávají nebezpečné nástroje. A podvedení zločinci jim jdou po krku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrnější komedie s malým a tlustým:-) Ale některé scény a gagy vyčnívají a patří k tomu lepšímu, co stvořila tahle dvojice - kupříkladu scéna s propojenými telefonními budkami na jevišti či s oživlým provazem, na který Laurel šplhá... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Určite najslabší kúsok legendárnej komickej dvojice čo som videl. Námet sa dal určite spracovať atraktívnejším spôsobom. Kopec dialogov, málo humoru. A gagy žiadne. www.video.google.com ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších filmů dvojice L+H. Komplikovaný komplot několika zločinců vrcholí během kouzelnického vystoupení, což je samozřejmě důsledkem nevinného konání Laurela a Hardyho. Málo gagů, které bychom mohli opravdu označit jako gagy. Ale nejprve rezonující Stan a pak Stan vyklubaný z vejce mě fakt dostali, špatná nejsou ani čísla s telefonními budkami a provazem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film z pozdního období produkce známé komediální dvojky Laurel a Hardy. Je na něm vidět zřejmý posun od klasické grotesky se ztřeštěnými gagy směrem ke konverzační komedii s prvky situačního humoru. Přesto vůbec není špatný, patří k tomu lepšímu, co v pozdní fázi své tvorby oba herci natočili. Logika jednání postav sice v některých momentech skřípe, přesto v rámci dobové tvorby výrazný nadprůměr. Oba smolaři se tentokrát střetnou se zločineckými gangem, který má zálusk na bohatém dědictví. Od momentu, kdy se jejich cesty zkříží se zločineckou bandou, jsou pochopitelně plány gangu zhaceny... Celkový dojem: 60 %. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co se mě týká, tak tohle groteska tedy není. V grotesce bývají gagy humorné a trapné a přehnané a tak. Tady je vyjímečně kopnutí do zadku a to je všecko. Jinak se tu snažili o něco jako inteligentnější a promyšlený humor plný konverzací (ale není to konverzační humor) a s něčím jako opravdu filmovým příběhem a to Laurelovi a Hardymu nikdy zrovna moc nešlo. Je to škoda, natočený to je dobře, ale za celou dobu jsem se vlastně vůbec nesmál, neřku-li pousmál. Nejlepší jejich grotesky byly ty nejkratší, kde šlo skutečně o spousty gagů navázaných na jednu dvě situace. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama