Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 1
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem trochu nekritická, protože mám ráda Toma Hiddlestona a líbí se mi i jeho Loki. Jeho zapojení do kafkovského světa byrokratické všemocné společnosti funguje a je dostatečně napínavé a místy temné. I objekt náhlého citu je pro Lokiho a jeho charakter velmi vhodný, byť by se takový vztah dal považovat za incestní. Rozhodně ráda uvidím i druhou řadu. SHRNUTÍ: Když bůh bojuje s padouchy, láskou, vlastní povahou, uvědoměním si své nicotnosti i administrativou. 2. řada ** ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že seriály WandaVision a The Falcon a Winter Soldier se mi líbily o něco více. Od Lokiho jsem čekal trochu něco jiného, tato dějová linka pro mě byla celkem překvapením. Ale rychle jsem si zvyknul, především musím ocenit výkon Owena Wilsona, který byl v roli Mobiuse perfektní. Seriál mě nakonec chytnul a zkouknul jsem ho během dvou dnů. Ale závěrečná epizoda ve mě zanechala rozporuplné pocity, čekal jsem, že „správce času“ bude nějaký mocný týpek, což však nebyl. Celá 1. série pak končí otevřeně, tudíž co se dělo dál se dozvíme ve 2. sérii. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo, protože Tom Hiddleston se pro roli Lokiho prostě narodil a jen vidět, jak si tu roli užívá, stálo za to. Příběh nebyl z nejúžasnějších, ale humor a další postavy. hlavně Owen Wilson jako Mobius, mi to vynahradily. Co se týče příběhu se Sylvie, jsem asi nezaujatá, ale byla mi celkem sympatická. Každopádně jsem fakt zvědavá, co bude navazovat na finále seriálu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál pre Lokiho je logickým, v prípade Marvelu dopredu vykalkulovaný, krokom. Loki patrí k najzaujímavejším postavám, vždy hýbal dejom, ale nikdy nedostal prime time. Prvé tri časti Vás uvedú do podstaty veci, máte možnosť sledovať Lokiho zmenu, spoznať všetky dôležité postavy a následne časti 4-6 roztočia zaujímavosť do vyšších otáčok. Veľkým prekvapením je Owen Wilson, ktorému Mobius skvelo sadol. Sophia Di Martino zasa dodala neokukanú tvár a sympatickú/hašterivú, a pritom uveriteľnú chémiu s Hiddlestonom. Pôvodne som čakal uzatvorený príbeh, jednu minisériu, ale nakoniec som vlastne rád, že bude ďalšia séria, pretože príbeh je vydareným mixom vecí typu Fringe a Hellboy. Vrcholom prvej série je rozhodne dialóg troch postáv (zasvätení určite vedia na prvú dobrú). Druhá séria už nie tak zábavná, ale stále zaujímavá a hlavne fungujúca čo sa týka postáv. Najlepší Marvel seriál? Áno. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po druhé sérii Loki definitivně skončil a opět ukázal, že MCU stále může být velice parádní. Nabízí se tedy otázka: Proč sakra tohle nebyl první film post-Endgame multiversové fáze? Jednak tomu seriálová forma škodí, protože kdybychom z Lokiho vzali jen to nejhlavnější, tak tu máme jednu z nej Marvel věcí. Bohužel je to seriál. Obě série v prvních půlkách přešlapují na místě a zbytečně děj rozmělňují, i proto mínus ta hvězdička, roztahané je to úplně zbytečně. Je politováníhodné, že tohle spousta lidí mine, protože je odradí první tři díly. Pro celý universe to děla medvědí službu, protože to je nejen napínavé, ale také to všechno tak trochu vysvětluje, samozřejmě v rámci možností těch všech časoprostorů. Navíc to postavě Lokiho dává druhý parádní konec, zřejmě ještě lepší než ten, kterým se vykoupil ve filmech. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • TVA, nebo-li Time Variance Authority, je skupina lidí, která monitoruje multivesmír a opravuje časové linky. Poprvé se objevila v v říjnu roku 1986 v komiksu „Thor vol. 1 #372“. (CinemaRanger)
  • Způsob, jakým byla mezititulková scéna natočena, byl inspirován scénou z filmu Avengers (2012), kde na Lokiho shlíží sjednocení Avengers poté, co ho Hulk omlátí o podlahu. (MiniMinion)
  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) otevře šuplík s kameny nekonečna, si můžeme všimnout, že jeden chybí, konkrétně žlutý mind stone. V titulcích ho můžeme zahlédnout jako těžítko na stole. (kebabvchlebu)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama