Reklama

Reklama

VOD (1)

S cieľom zapadnúť vystúpia Wanda a Vision na miestnej talentovej šou ako kúzelník a jeho asistentka. (Disney+)

Recenze (62)

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já to miluju. Chápu, co se zdejším divákům nelíbí, ale já už dlouho prahnu po tom, aby Marvel zase začal být invenční a opouštěl své šablony. A to je WandaVision. Nejen, že je to úplně nový styl vyprávění, ale všechny kinematografické aspekty jsou perfektní. Kamera, hudba, herci...bomba. Storytelling, tajemno, záhady...neskutečný. Já už podruhé dostal přesně to, na co jsem se těšil. ,,Wanda...Wanda! Wanda, who did this to you?!" ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda WandaVision do jisté míry dosud zavedené pořádky nemění. Ano, z 50. let se přeskočí do 60. let, zůstává ovšem černobílý obraz, stejný formát a i atmosféra a přístup k čerpání inspirace ze sitcomů 50.-60. let se nemění. Opět se tu pracuje s typickou zápletkou pro sitcomy, která je opepřena právě nadpřirozeností titulní dvojice a jediné co tak druhou epizodu trochu odlišuje jsou ještě větší náznaky toho, že je ve městečku Westview něco špatně. Je to ale v zásadě výrazný problém? Do jisté míry ne, protože i druhá epizoda je svou atmosférou a dobovým nádechem okouzlující a navíc závěr celé epizody definitivně slíbí první změnu pravidla hry. Do velké míry tak dává smysl, že byli první a druhá epizoda vydané ve stejné datum, protože jde víceméně o siamská dvojčata, která jsou si velmi podobná. Druhá epizoda ovšem přivádí nové postavy (Teyonah Parris) a opět z potenciálu těží co to jde. Dosud mě vyloženě baví zapojování nadpřirozených sil Wandy a Visiona do typického maloměsta 60. let a nadále jsou jednoduše půvabným párem. Chvílemi se navíc do téhle epizody zapojuje kombinace černobílého a barevného obrazu a definitivně si stojím za tím, že ten seriál je vizuálně krásný a Jess Hall je machr. U druhé epizody WandaVision se definitivně může spustit úvaha nad tím, zda není tento seriál na poměry MCU specifický až moc, definitivně ale oceňuji, že se opět předvádí, že jde s komiksovými adaptacemi a příběhy zacházet různě. A v podstatě jsem chvílemi začínal litovat toho, že Marvel radši tento seriál nevypustil jako film (i přesto, že seriálový formát tomu možná přece jen sedí víc), protože se nemohu zbavit pocitu, že by to na velkém plátně stálo za to. Pak se ale opět musíme začít bavit o tom, že do velké míry bude tento seriál nepřístupný fanouškům klasických velkolepých marvelovek a odkazování na legendární americké sitcomy mu přijde zcela mimo. Celé je to ovšem na poměry MCU tak zvláštní, že je to vlastně zároveň neskutečně působivé. Po druhém dílu vlastně též nepociťuji co největší možnou nedočkavost na třetí díl, přece jen se ale na další vývoj těším víc a tuším, že se v následujících epizodách definitivně začne topit pod kotlem. Zároveň se i v rámci druhé epizody opět podaří totálně feel-good atmosféru na chvilku překlopit do thrillerového nádechu a funguje to. Těším se jak se to celé vyvine rád a jsem především rád, že MCU natočilo něco jedinečného. Jen je otázka jak moc přístupné to vlastně celé bude pro mainstreamového diváka. PS: Po předchozí epizodě a jejím stylovém intru i zde přichází nové intro, tentokrát v animovaném kabátě. Jestli si i další epizody takhle šikovně budou hrát s ikonickými sitcomovými intry, je i v tomhle ohledu rozhodně na co se těšit. ()

Reklama

kockodan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže v prvním díle názorně vidíme, že Vision umí prostupovat hmotou, zdmi, nábytkem i lidským tělem, a proto také dokáže bez chirurgického zákroku vytáhnout překážku z hrdla dusícího se šéfa u večeře, a tím mu zachránit život, ale hned ve druhém díle si nedokáže poradit se žvýkačkou, kterou sám spolkne a která mu zalepí kolečka v jeho vlastních útrobách?? Jako WTF? S tím mu musí pomoci až manželka po té, co ze sebe kvůli žvýkačce ve svém vnitřním androidním strojku udělá totálního idiota přede všemi na jakési talent show. Dále je před ostatními v jakési utopické suburbii, ve které žijí, a která nepatří k žádnému většímu, nebo konkrétnímu městu, vždy v lidské podobě, kterou na sebe vezme aby zapadl, když ale vchází s Wandou do jejich domu vchodovými dveřmi z venku, už je v podobě android-robota s červeným bionickým ksichtem, jakoby tak běžně chodil před ostatními po venku! Nezmění se až po té, co vejde dovnitř. Už jako android vejde!!! No, čekám na ještě další píčoviny, zkraty, hrubé nekonsistence a totální nelogické fuckupy! Titulky na koci každého dílu jsou delší než celá epizoda samotná! Nechápu to nadšení a těch 95% na RT! Zatím po třetím díle se to rozehrává dost pomalu a celkově je to docela nuda. Prozatím 30%, ale nevylučuji, že jestli se to dobře a s nějakým náznakem logiky rozjede, hodnocení upravím. P.S. To, že nejsem zrovna kovaný marvelovský geek asi taky nepomáhá. LOL! ()

Frca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už se těším, až to bude trochu šílenější. Teprve druhý díl a mě už ten sitcom materiál trochu leze na nervy, jako třeba schůzky se sousedy. Na druhou stranu hodně pobavily "hodinky nepřátel", docela fajn easter egg .Kdyby se dostali i do tohoto seriálu bylo by to fajn. Tuhle dějovou linku bych si nechal líbit Ale bude to asi jen takové pomrknutí. :D A jsem rád, že se nám to na konci doslova vybarvilo. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílý sitcom pokračuje! Druhá epizoda přichází ve stejném stylu jako ta první. Za mě je sice o trochu slabší, protože zápletka epizody mi nepřijde tolik vtipná, ale to je asi věc vkusu každého diváka. Krom toho se tu objevují další náznaky, že je něco špatně, které diváka udržují v napětí a jisté zvědavosti, kam to vše bude směřovat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Když se Vision (Paul Bettany) připravuje do práce, můžeme vidět helmu Grim Reapera – nepřítel Visiona a Scarlet Witch v komiksech. (Kubaaa97)
  • Agnes (Kathryn Hahn) má domácího králíka pojmenovaného Señor Scratchy. V komiksech má Agnes syna Nicholase Scratche. (Kubaaa97)
  • Reklama na kočičí vrhy tetičky A odkazuje na Agathu Harkness a její kočku Ebony, která byla v komiksech spojenkyní Wandy. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama