Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Zek 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal příběhově, něco úplně jiného. Ovšem i tak mě Hawkeye dost bavil. Kate Bishop jsem vůbec neznal a musím říct, že mě ta postava bavila a i herečka mi na ní sedla. Absolutně jsem se posadil na prdel, za vrácení Kingpina. Což je vlastně i oficiální propojení netflix seriálů s MCU.(tak kde je sakra ten Punisher):D ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hawkeye má jediný problém. Musí navazovat na tupou potitulkovou scénu z Black Widow. Nebo to snad nikomu nedochází, že by se celý svět dozvěděl o tom, jak se Nat obětovala? Ale budiž, za hloupost sólovky Black Widow jsem strhával body už přímo u ní. Můžu tak říct, že si nejsem vůbec jistý, jestli pro mě byl letos lepší Loki nebo Hawkeye. Oba seriály byly skvělé, jen každý jinak. Uznávám, že tady za to může i vánoční atmosféra, která dává vyniknout emocím, ale nejednou jsem dostal nádherně funkční scény založené na přátelství a lásce, které mě prostě chytly za srdce. Tak, jak na mě nefungovalo finále Wandy, tady jsem si ho i přes notnou míru nadsázky náramně užil. Chemie Rennera a Steinfeld je navíc dokonalá a já si věřím, že Hailee bude v bude v budoucnu jedním z největších tahounů nové generace Avengers. Pokud se navíc dostane do pravidelné kooperace s Yelenou (aneb aspoň něco pozitivního z Black Widow), pak bude má spokojenost ještě větší. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Osobne sa musím priznať, že spočiatku som postavu Hawkeya nemusel. Nebol to môj obľúbený Avenger, ale postupne si k vám cestu nájde. Seriál mi nakoniec prišiel ako dokonalý spôsob, ako sa dostať k jeho postave ešte hlbšie po udalostiach vo filme Endgame. Čo sa týka šiestich epizód, najskôr sa mi to zdalo málo, ale nakoniec ten počet bol perfektný. Celý seriál nás sprevádzal vianočnou atmosférou, bolo to perfektné uvedenie Vianoc, na ktoré sa iste tešil každý, kto si vypočul vo finále známe americké koledy. Pridaním Yeleny do toho celého balíčka bola len čerešnička na torte. Mali sme tam zakončenie prakticky udalostí z filmu Black Widow. Konečná bitka bola epická. Použitie toľko špeciálnych šípov bolo priamo pre Hawkeye a Kate ako stvorené. Kostýmy hrdinov boli dobre prepracované, niečo, čo Hawkeye naozaj potreboval, hoci sa tomu počas niekoľkých dielov vzpieral. (29.12.2021) ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Seriálový Hawkeye v sobě kombinuje jednak Hawkeye z filmových Avengers a jednak Hawkeye z fantastické komiksové série od Matta Fractiona a Davida Ajy. Z filmů pokračuje Rennerův (oproti komiksu) starší, ošlehanější a o něco vážnější Clint, který si s sebou nese traumata z posledních Avengers, tedy ztrátu své nejlepší přítelkyně, dočasnou ztrátu rodiny a vzpomínky na ošklivé věci, jež dělal pod maskou Ronina. Je skvělé, že seriál tohle všechno neopomíjí, ale naopak důsledně rozpracovává – pro postavu aktuálního Hawkeye jsou tyto události stejně definující jako jeho luk. Co se týče komiksu, o adaptaci nemůže být řeč (což je dobře, s filmovým Hawkeyem by ani nemohla fungovat), seriál si z něj ale bere mnoho postav, scén i prvků obecně. Přímo z Fractionova komiksu je třeba jednooký pes Lucky, teplákovková mafie, Clintův sluch nebo (přibližně) automobilová honička se střelbou pomíchaných šípů. Hailee Steinfeld se v roli Kate Bishop ukazuje jako castingová trefa přímo do středu terče. Je přesně tak akorát entuziastická, lehkovážná a vtipná, jako i odvážná a zarputilá. A s Clintem tvoří dvojici, jež ze seriálu dělá skvělý buddy akčňák. Scénář i herci výborně pracují s oběma stranami vztahu ústřední dvojice – Kate potkává svého hrdinu, idol, k němuž vzhlíží od tragédie v dětství. Chce jeho uznání, ale zároveň se nebojí do něj drze porypovat. Clinta zase ani nenapadne, že by mohl Kate nepomoci, i když kvůli tomu možná přijde o rodinné Vánoce, jež po pěti letech bez manželky a dětí pro něj znamenají mnohem víc než kdy dřív. Do Kate si projektuje Natašu a k jejímu opakovanému zklamání se snaží ji držet dál od sebe i od akce, protože by už nemohl přijít o další parťačku. Nikde to není vidět tak moc, jako v jeho zoufalém pohledu, když Kate hrozí smrtící pád z výšky. A navíc se s Roninem prolitou krví na rukou necítí jako ničí hrdina, natož vzor. Seriál toho během pouhých šesti epizod chce stihnout opravdu hodně, a naštěstí se mu to z valné většiny daří. Kromě Kate představuje ještě postavu Echo, vrací na scénu Yelenu ze sólovky Black Widow, stíhá zápletku s rodiči nebo s LARPaři… Třeba o dva díly delší stopáž by nebyla na škodu, nejen Echo a tepláková mafie by klidně pár scén navíc snesly. I bez toho ale seriál zvládá funkčně zpracovat Hawkeyeova traumata, uvést Kate Bishop a být u toho svižnou a vtipnou akční podívanou. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hawkeye uzavírá nadílku od Marvelu, kterou si pro nás v roce 2021 připravil Disney + a uzavírá ji úspěšně. Hawkeye je sice jedna z nejméně oslavovaných postav Avengers, ale na jeho sérii jsem se těšil a myslím, že Hailee Steinfeld je do role Kate vybraná skvěle a pokud jednou převezme luk, tak se zlobit nebudu.   Celá série se snažila působit odlehčeným dojmem, i kvůli tomu, že byla zasazená kolem Vánoc (ideální doba na sledování). Nicméně kombinace humoru a akce se podařila dobře vyvážit a příchod dalších známých postav tomu dodal příjemné napětí, které ve finále zdařile vygradovalo. Pokud budou Marvelovské seriály dosahovat téhle kvality, tak se nikdo nebude zlobit. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (79)

  • CinemaBlend na začátku listopadu 2019 oznámil, že Jeremy Renner měl původně s Marvel Studios smlouvu na vlastní film. Později se ale Kevin Feige přišel s nápadem raději natočit o Hawkeyovi seriál na Disney+. Nápad s hercem prodiskutoval a ten souhlasil s opakováním role. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama