Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerika během hospodářské krize je zemí značně omezených možností. Přinejmenším pro zájemce o práci domácí personálu pro jemnou společnost. Stan a Ollie se proto vydávají hledat štěstí do Evropy a posléze i do Asie. Po letech bezúspěšných pracovních pohovorů, které nedopadly i kvůli chybějícím jazykovým znalostem Stana i Ollieho příliš dobře, se povedená dvojice vrací domů. Zde se hospodářská situace opět dramaticky změnila: kuchaři a komorníci jsou horečně vyhledáváni... (Pohrobek)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních grotesek s Laurelem a Hardym už není tím, čím tyto filmy bývaly před deseti pěti lety, ale stále se jedná o slušnou zábavu. Zápletka se tentokrát točí kolem postaviček neohrabané dvojice takřka výlučně, a ač se snímek rozjíždí trochu pomaleji a třeba scéna, kdy Laurel s Hardym soudcují ve fotbalovém zápase, není nejvydařenější, světlých momentů má film především ve své druhé půli dost. Přetahovaní Stana a Ollieho o kus masa se lvem nebo jejich kouzelné představení během nadobro pokažené slavností večeře bezesporu dobrým komickým vystoupením je. Jsou lepší díly, ale i tento celkem zabaví. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu je trochu kŕčovitá a vcelku jednoduchá zápletka má dlhý rozbeh. Potom sa však Laurel ( komorník ) a Hardy ( kuchár ) rozbehnú a až do vyvrcholenia príbehu je na čo pozerať. Posledné filmy už neboli to, na čo sme boli zvyknutí od slávnej dvojice komikov. Navždy nám však zostane v pamäti Oliver Hardy so sakom zapnutým na jeden gombík, nesmelým kývaním prstov ženám, či významným pozretím do kamery, ak mu partner čosi vyviedol. Podobne aj Stanley Laurel ako strihol nohami pri rozbehu, jeho široký úsmev so zavretou pusou, plač, či poškriabanie štice končekmi prstov. Obaja komici nás desaťročia bavili a baviť budú. Stan Laurel získal v roku 1961 Osobitú cenu Oscara za priekopnícku prácu v oblasti filmovej komédie. www.video.google.com, do prehliadača napísať : laurel and hardy ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost slabý pozdní snímek dvojice Laurel & Hardy. Děj je snad až příliš optimistický, pohádkový a přehnaně hřejivý. Pohádka o tom, jak nezaměstnaná dvojice (neschopný kuchař a číšník) ke štěstí přijde, tím že se zpřátelí s malým chlapcem, z kterého se ale vyklube samotné jeho veličenstvo a kterému nakonec dvojice popletů zachrání život. Dobré jsou pouze gagy krádeže steaku ze lví klece a finální scéna skákání z okna. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama