Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě potěšilo, že se Spiral zaměřuje více na krimi vyšetřování, ale nadšení mě velice záhy přešlo. Je to strašná nuda. Chris Rock je miscast jako prase. Ten člověk neumí normálně hrát - xichtí se děsně nepřirozeně a vypadá jak přeleštěný leštěnkou. Děj netáhne, vizuál vypadá lacině a filmařsky je to neambiciózní, jak 10 let staré televizní béčko. Bousman si samozřejmě neodpustil ani to jeho charakteristické klipovité šaškování se střihem. A ve finále ani ty pasti za nic nestojí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako v mnoha případech i tady se tvůrci snaží přitáhnout diváka parazitováním na původní sérii a i když chápu, že ortodoxní fandy to rozčiluje, mě to ani tak nevadilo. Z mého pohledu se jednalo o jednoduchý thriller, ve kterém někdo vynalézavým způsobem vraždí křivé policisty. Tečka. A celkem to ušlo. Má to tempo, fajn vraždy a několik výživných chuťovek. S čím jsem měl problém bylo až moc okaté a brzké vyzrazení vraha a asi největším šlápnutím vedle byl Chris Rock. Jeho podání hlavního hrdiny by se kolikrát hodilo spíš do nějaké ztřeštěné policajtské komedie a i když se postupem času jeho výkon podroboval žánru, nedokázal jsem si na něj zvyknout. S jiným obsazením bych neměl problém jít s hodnocením výš. 60% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac keby tu nehral Samuel L Jackson tak sa na túto časť ani nepozriem ale nakoniec to nebolo vôbec zlé. Dokonca mi to pripomenulo ako som sa s radosťou pozeral na všetky diely tejto série. Ale obsadiť do hlavnej úlohy šušľajúceho Chrisa Rocka s jeho úškrnom aj keď sa akože hnevá je fopá castingu. Bohužiaľ producent je producent. Ale mohlo to byť aj horšie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

"Detektív Banks, poďme si zahrať hru na deväťdesiatkové thrillery so všetkými známymi klišé, vrátane rádoby prekvapivého záveru. Aby sme ale neboli iba retro, nadviažeme spoločne len tak mimochodom na istú hororovú sériu a v jej rámci pripravíme eňo ňuňo pasce, ktoré si užijú aj tí, ktorí majú celú Saw napozeranú od odrezaného prsta na nohe až po strhnutú kožu z hlavy...." Ak cítite nostalgiu po snímkach typu Bone Collector, Ako pavúk či Zberateľ bozkov a chcete niečo podobné po dekádach vidieť znova v kine, pokojne aj ako guilty pleasure (vlastne asi už len takýmto spôsobom), tak vymeňte sedačku v obývačke, kde si v sobotu večer pustíte na Dajto alebo Prima Cool spomínané tituly, za prítmie multiplexu. Veľa ľudí tam aj tak nebude. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Rušivé neherectví a rádoby komediální hlášky Chrise Rocka v hlavní roli hororu (...), od cca 40 minuty do posledního detailu průhledný finální twist, všehovšudy 5 pastí, z nichž tři si nepamatuju už dvacet minut po dokoukání, jednu pro svou takřka nemožnou technickou proveditelnost a další pro absurdní neférovost (spoiler! - přetni si míchu v krční páteři a budeš žít, lol - konec spoileru), ve výsledku pořád není nejhorším dílem série (kterým o chloupek zůstává nekonečně frustrující Saw 3D), ovšem ve chvíli, kdy se rozezní gangsta verze Hello Zepp, je víc než patrné, že po vydařeném Jigsaw (2017) je Spirála šlápnutím do lejna. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama