Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že zrežírované to není vůbec zle a vlastně je tu všechno správně. Jenom je to zkrátka pořád to samé, ba snad ještě nechutnější a to jsem viděl jenom původní Wanovu jedničku a Jigsaw. Vlastně jsem na to koukal hlavně kvůli Samuelovi, jelikož toho můžu vidět kdykoliv a všude, ale i přes nechutně useklej konec si myslím, že už by to s touhle sérií měli zabalit (jo, asi se to říká už od druhého dílu :D). ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka, která toho moc nenabídne a spíše než zábavu čekejte otravu, jejíž zvraty a finální odhlení je vám jasné hned od prvních minut. Herecky nezajímavé a až amatérské, příběhově tragické a celá slavná Spirála postrádá cokoliv, co by dávalo argument proto film vidět. Těžce podprůměrný horor který bledne i ve srovnání s nejhorším dílem série na kterou navazuje. Tohle se prostě nepovedlo ani trochu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Další Saw v pořadí je přesně takový, jaký by měl být. Když bych měl očekávat nějaký převratný a originální příběh, pokud již bylo řečeno vše v předchozích filmech, pak bych byl naivní. Základní motiv zůstal zachován - ztrestat ty, co činí špatnosti a nenesou za to žádnou odpovědnost. Jigsaw byl samozvaným mstitelem, a tak to zůstalo i zde. Jen přišli na řadu poldové, co se dopouštěli prasáren v domnění, že se jim nic nestane. Prase je proto potrestalo. A proč se na Saw vůbec dívat? Přeci kvůli důmyslným pastem. A to chce jistě většina diváků. Vodotrysky krve, utrpení a střeva ven. A pokud snad ne, pak nevidím jiný smysl se na tuhle sérii dívat. V tom je ovšem pro mne mírné zklamání - čekal jsem více pastí s kamerou v přímém záběru. Jak si asi má člověk užít stahování z kůže, když se smrskne jen na pár flashbacků? A s vypouštěním krve jsem si připomněl Vincenta Price v jeho neodolatelné roli šílence. Nemám rád lekačky, jelikož mi přijdou laciné. Přiznám se ovšem, že tentokrát mě jedna dostala. Nojo, když mi přitom div nevyskočily repráky ke stropu, tak není divu. Konec potěšil a je mi jedno, zda znamená pootevřená zadní vrátka či nikoliv. 3,5* ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $22,304,427 ║Tržby Celosvetovo $36,042,645 ▐ Veľmi ubolený návrat, ku krásne drsnej tradícii. Má to vôbec zmysel? Asi ťažko! Veľmi prekérny krkolomný dejový mišung, bolestný výtvor, ktorý len klope o dno nejakej únosnosti. A to vo všetkých smeroch. Klincom je ale obsadenie Chrisa Rocka, to je normálne na facku, to ich ako že čo napadlo tam dať už teraz tohto ošuntelého komika. Neviem ako zakopol o tento príšerne zlý projekt Samuel L. Jackson asi musel poriadne nudiť. Kedy tomuto bez hlavému blbnutiu bude koniec? /20%/ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nádorovou sérii Saw jsem měl vcelku rád, líbily se mi zejména všechny ty oslí a jiné můstky, které spojovaly všechny části do spojitého celku. Pochopitelně mě bavily všechny ty pasti, pasti, pastičky. Což koneckonců společně s hudebním motivem dělalo Saw tím, čím je. Zábavou pro krvežíznivé diváky.  Zda se devátý zářez rozhodl navázat na původní řetěz Pily si nechám pro sebe, už jen proto, že v desítce se může ukázat, že vše bylo jinak. Nebylo by to v rámci téhle série poprvé. Jinak tu máme téměř to samé (mnou však rozhodně očekávané), tedy Jigsawa  a jeho neuvěřitelné a krvavé pasti. Jejich působek je pak tím lehce zvráceným guilty pleasure, co mě zase potěšilo, ale oproti mým očekáváním jich bylo opravdu málo. Chris Rock mě pak zase "nezklamal", uřvaný a ukecaný , ale díkybohu alespoň bez svého  trapně murphyovského šaškování.  Zklamáním pak byla okatá předvídatelnost, kdy vy jasně víte, ale hrdina je za debila a efekt překvapení při odhalení pak vůbec nefunguje. S tímhle, mám pocit, se v rámci série Saw vždy umělo pracovat o něco lépe. Samotný závěr si pak říká o přímé pokračování v následujícím díle a bude-li takový, jaký bych si přál (tedy překvapením pro padoucha) má u mě desítka hvězdu navíc. Tady je to maximálně na tři utržené prsty. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama