Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Bez Tobina to už nie je ono. Najviac mi vadí že dej nijako nenadväzuje na predošlé časti, v tom bola silná stránka celej série a človek len žasol nad tým, aké prepojenie osudov postáv tvorcovia v ďalšej časti prinesú. Nič z toho tu nie je, zostalo pár tradičných pastí ale bez Tobinovho hlasu v nahrávkach už skrátka atmosféra nefunguje a Chris Rock možno zvláda komediálne úlohy ale zahrať vážnu rolu mu naozaj nejde. Miestami som mal pocit že sledujem paródiu z ranku Scary Movie a to u Saw vidieť fakt nechcem. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

No, vlastně celkem zklamání. Jako fanoušek celé této frančízy jsem po prvním traileru očekával asi trošku něco jiného. Jasně, chápu, že zde se moc novinek vymyslet nedá, ale když už se jednalo o projekt, který je od fanouška pro fanoušky, nemuselo to být takové na půl žerdi. Chris Rock očividně Saw má rád, ale je ironií osudu, že vlastně nejspíše celou sérii pohřbil. Herecky mi tady prostě nesedl a jeho ukřičený hlas mi vyloženě vadil. Zbytek osazenstva je tady taky vlastně k ničemu. Bohužel zde nefunguje ani příběhová linka, která měla být tentokráte stěžejní. Je průhledná a návrat k prvnímu dílů se vůbec nekoná. Finální pětiminutovka také postrádá větší tah na branku, což je škoda, protože v Saw je tahle část po pastech ta nejlepší. Ale abych jen nehanil. To, co k sérii patří jsou hlavně pasti a ty jsou fajn, jakože dost fajn. Mají nápad, funguje brutalita a není jich úplně málo. Snímek aspoň rychle uteče a není to vyloženě postaveno na pastech samotných. Každopádně jako příbuzný k sérii, kterou miluji, je tohle spíš bratranec přes koleno. Nedělá Vám vyloženě ostudu, ale radši jste, když ho nevidíte. Škoda, snad návrat Final Destination bude na tom lépe. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Saw pokračuje, ale na rovinu zajímá to ještě někoho? No vidím, že pár skalních šílenců se ještě najde, ale mě tahle tisíckrát převařená kaše mdlé chuti opravdu nechutnala. Tuhle novou kapitolu si klidně mohli nechat někde v šuplíku. Za co ta 1*? Po pravdě ani nevím, tak rychle než si to rozmyslím.10% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $22,304,427 ║Tržby Celosvetovo $36,042,645 ▐ Veľmi ubolený návrat, ku krásne drsnej tradícii. Má to vôbec zmysel? Asi ťažko! Veľmi prekérny krkolomný dejový mišung, bolestný výtvor, ktorý len klope o dno nejakej únosnosti. A to vo všetkých smeroch. Klincom je ale obsadenie Chrisa Rocka, to je normálne na facku, to ich ako že čo napadlo tam dať už teraz tohto ošuntelého komika. Neviem ako zakopol o tento príšerne zlý projekt Samuel L. Jackson asi musel poriadne nudiť. Kedy tomuto bez hlavému blbnutiu bude koniec? /20%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už druhý pokus o comeback jednej z najslávnejších hororových franchise nového milénia. Vyšlo to aspoň lepšie, ako mdlý zárez z roku 2017. Išlo sa do áčkovejších vôd ( herecké osadenstvo ), vrátil sa starý káder ( Bousman, Wan, Whannell ) a má to sprvoti vydarenú atmosféru a nevsádza to prvoplánovane na smrtiace pasce. Je to niečo iné, v pomerne známom kabáte. A má to zmysluplnú minutáž, takže na nudu ani neostáva čas. Aj keď už nejde čím prekvapiť, aspoň sa to nehrá na niečo s presahom, moralitu skúša, ale netrčí to príliš, ako z ostatných filmov v dnešnej pohnutej dobe. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)
  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)
  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama