Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (296)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už druhý pokus o comeback jednej z najslávnejších hororových franchise nového milénia. Vyšlo to aspoň lepšie, ako mdlý zárez z roku 2017. Išlo sa do áčkovejších vôd ( herecké osadenstvo ), vrátil sa starý káder ( Bousman, Wan, Whannell ) a má to sprvoti vydarenú atmosféru a nevsádza to prvoplánovane na smrtiace pasce. Je to niečo iné, v pomerne známom kabáte. A má to zmysluplnú minutáž, takže na nudu ani neostáva čas. Aj keď už nejde čím prekvapiť, aspoň sa to nehrá na niečo s presahom, moralitu skúša, ale netrčí to príliš, ako z ostatných filmov v dnešnej pohnutej dobe. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $22,304,427 ║Tržby Celosvetovo $36,042,645 ▐ Veľmi ubolený návrat, ku krásne drsnej tradícii. Má to vôbec zmysel? Asi ťažko! Veľmi prekérny krkolomný dejový mišung, bolestný výtvor, ktorý len klope o dno nejakej únosnosti. A to vo všetkých smeroch. Klincom je ale obsadenie Chrisa Rocka, to je normálne na facku, to ich ako že čo napadlo tam dať už teraz tohto ošuntelého komika. Neviem ako zakopol o tento príšerne zlý projekt Samuel L. Jackson asi musel poriadne nudiť. Kedy tomuto bez hlavému blbnutiu bude koniec? /20%/ ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"You wanna play games, motherfucker?" ______ Upřímně, kvůli relativně poutavým trailerům jsem očekával plnohodnotný restart kultovní série 'Saw' - ale skutek z řetězu utek - dostal jsem stejně, ne-li ještě víc překombinovaný a stupidní shitfest, který předchozím dílům nesahá ani po kotníky - pakliže je někdo omylem neuříz. Stylistická inspirace Fincherem a jeho ikonickým opusem 'Se7en' je víc než evidentní - žánrově je 'Spiral' v prvý řadě čistokrevný detektivní thriller, a teprve až v řadě druhý klasický gore horror, který fetišizuje torturu jako 3áčkový porno, a kde o kanonádu klišé nejni nouze.... Komik Chris Rock - jenž se ujal hlavní role - má ve svý netradičně dramatický poloze (paradoxně) naprosto nulový až servilní charisma důsledkem čehož s divákem nenaváže jakýkoliv kontakt, a Samuel Madafaka Jackson nemá prakticky žádný prostor k tomu jak využít svou hereckou spontaneitu. Na účet podniku Lionsgate si ještě připište lacinou zápletku která svou diegezí nijak nešokuje (páč je dělaná primárně na efekt) - radši ani nemluvě o primitivní finální katarzi, která neironicky hraničí s parodií - no a ihned máte zaděláno na maglajz roku (?).... Takže spíš než oživení franšízy budou na 'Spiral' diváci hořce vzpomínat jako na bezcharakterní žánrovej derivát, ne-li přímo kompletní gameover celý 'Saw' série - jednička totiž nastavila látku hoooodně vysoko, a pochybuju, že budou její nadčasový kvality někdy překonány - 'Spiral' budiž exemplárním důkazem.... // VERDIKT: ACAB! 👮‍♂️☠️ // ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o oživení již zapomenuté série Saw, tentokrát zabalené jako temná kriminálka inspirována legendární Sedmičkou. Zcela dle očekávání je zde vše špatně a nejvíce to je viditelné u scénáře, staromódní a líné režie a hlavně u Chrise Rocka. Jeho drsný detektiv, který neustále piští, film neustále strhává do vod nechtěné komedie, což v kombinaci s explicitní brutalitou vůbec nefunguje. Jediné co tak zbyde je pár pěkných záběrů a již zmíněná brutalita, která je tím jediným, co sérii dokázalo udržet. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac keby tu nehral Samuel L Jackson tak sa na túto časť ani nepozriem ale nakoniec to nebolo vôbec zlé. Dokonca mi to pripomenulo ako som sa s radosťou pozeral na všetky diely tejto série. Ale obsadiť do hlavnej úlohy šušľajúceho Chrisa Rocka s jeho úškrnom aj keď sa akože hnevá je fopá castingu. Bohužiaľ producent je producent. Ale mohlo to byť aj horšie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)
  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno