Reklama

Reklama

Strom ve zkumavce

  • USA The Tree in a Test Tube
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 1943, 5 min

Obsahy(1)

Propagační snímek ministerstva zemědělství a je jediným barevným filmem Laurela & Hardyho. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Klást na toto osvětové dílo měřítka standardní tvorby obou komiků je scestné. Naopak průhled, který se tu nabízí, průhled do osvětových kampaní americké Rooseveltovy válečné administrativy, je mimořádně zajímavý v zemi, která byla dlouhá desetiletí přesycována budovatelskou propagandou. Jemný humor, který není prost drsnějších slov (moulové), nápaditých gagů (závěrečná scéna s ujíždějícím autem), i oficiální závěr s pohledem na velké laboratoře federálního ministerstva zemědělství ve Wisconsinu má téměř ekologický ráz. Laurel s Hardym tu nesporně zazářili - jako američtí vlastenci a nezlomní demokraté bojující svými prostředky proti Hitlerovi a Mussolinimu i proti japonské pacifické a asijské hydře. Co všechno stačili Američané a jejich pozoruhodná ekonomika v době mimořádného válečného zatížení financovat! Dědictví New Dealu trvalo a konalo i v této době? Zdá se to být málo? ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Na staré kousky to rozhodně nemá, ale nesmíme zapomínat, že je to především agitka ministerstva zemědělství na dřevozpracovatelský průmysl. Nicméně vidět hochy v jejich jediném originálně barevně natočeném filmu se cení :-) ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jediný barevný film, který kdy Laurel a Hardy natočili. Jedná se o propagační snímek ministerstva zemědělství a už poměrně staří Laurel a Hardy se v něm během pauzy na oběd diví, co vše je na nich vyrobeno ze dřeva (Stanova hlava kupodivu ne). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý snímek, který předvádí slavnou dvojici v propagačním snímku. Ministerstvo zemědělství chtělo prostřednictvím komické dvojky sdělit obyvatelstvu, jak šetřit lesy a ukázat v čem všem je dřevo. 30% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprostá pětiminutová nuda, ve které Laurel a Hardy jen ukazují pár věcí a komentář uvádí, že jsou ze dřeva nebo z nějaké části dřeva. Nevím, co na tom mělo být vtipné. Hudba: Edward Craig ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Má to pár nápaditých gagů (Stanova hlava, ujíždějící auto), jinak je to ale poměrně nezajímavý dokument o tom, co všechno, co používáme, je ze dřeva a jak šetřit lesy. Asi není nutné, aby to kdokoliv viděl. Určitá informační hodnota tam je, ale není nijak překvapivá. Těch pár vtípků to oživuje, ale ve výsledku je to prostě jen průměrný propagační klip. Ale mohl dopadnout hůř. ()

Víteček odpad!

všechny recenze uživatele

"Máte nějaké dřevo? A mohla bych ho vidět? To jste věděli, jak je skvělé a všude? To asi chcete, aby bylo dál fajn, že? Byla by škoda, kdyby se mu něco stalo. Naše laboratoř se o to může postarat, takže jistě budete souhlasit, že si zasloužíme peníze, že? Děkujeme a tady máte komiky, abyste to lépe skousli. " ()

Reklama

Reklama