Reklama

Reklama

Wu-Tang: Americká sága

(seriál)
  • USA Wu-Tang: An American Saga (více)
Trailer
Životopisný / Drama / Hudební
USA, (2019–2023), 25 h 15 min (Minutáž: 41–70 min)

Tvůrci:

RZA, Alex Tse

Hudba:

RZA

Hrají:

Tamiz U. Rezvi, Caleb Castille, Anthony Chisholm, Dave East, Zolee Griggs, Julian Elijah Martinez, Ashton Sanders, Siddiq Saunderson, Tom Galantich (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Děj je zasazen do začátku 90. let v New Yorku, na vrcholu crackové epidemie. Seriál sleduje vytvoření Clanu, vizi Bobbyho Diggse alias The RZA, který se snaží dát dohromady tucet mladých černochů, kteří jsou rozpolceni mezi hudbou a kriminalitou, a ze kterých se nakonec stane ten nejméně pravděpodobný příběh amerického úspěchu. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Wu jsem poslouchal kazety a jezdil na koncíky a popravdě jsem se trochu obával série o tlupě ze Staten Islandu. Ze začátku to bylo krapet zmatečný a uloudaný, nakonec série chytila celkem solidní tempo. Cast se vydařil na výbornou, kdy první co, tak mě zarazila nepodbnost Methodmana aka Shotguna. To se srovnalo když postava začala rapovat, bylo to přesný. Old9ýbího hraje dokonce jeho syn. Genius je opravdu největší profík a Reakwon si pořád šmudlá ruce jako v reálu. Jo cast se povedl, ale nejlíp z toho vyšel RZA pod jehož taktovkou to celý vzniklo, není divu, že jeho Bobby je fakt sympoš. Fakt maximální, až se mi to nechce věřit. Skvělá série, doporučuji. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Po druhej sérii klesám z 4/5 na 3/5 a vzdávam sa tretej. Ak by som bol skalný fanúšik, ktorý od raných 90. rokov hltal každý album tejto kultovej rapovej skupiny, tak by som určite prejavil viac nadšenia. Keďže som začal počúvať tento žáner neskôr, ide pre mňa síce o „kvalitku“, ktorú si postupne dopočúvávam, ale inak je to pre mňa téma, na ktorej by som si pochutil oveľa viac v rámci dokumentárneho seriálu. Pri prvej sérii som ocenil dobovú atmosféru a radosť mi do istej miery robil aj spôsob rozprávania príbehu, kedy do neho vstupovala hlavná postava. Prostredie bolo viac než uveriteľné, dej sa posúval síce pomaly, ale zaujímavo, aj z pozície diváka som mal možnosť spoznať nové rozmery boja o zrovnoprávnenie znevýhodnených menšín. V druhej sérii už sa to ale začalo dosť naťahovať. Navyše, ak pri „životopise“ idete do takých podrobností a jednotlivé zápletky rozprplávate na toľkých stranách scenára, nemôžete rátať s tým, že si udržíte pozornosť iných, než len skalných. Povedzme si to na rovinu: nekonečné cestovanie medzi bytom na Staten Islande a štúdiom, v ktorom sa buď hádate o tom, ktorá zmluva s ktorým vydavateľstvom je pro koho nejlepšejšejší, alebo sa pohupujete s uznanlivými výrazmi, lebo konečne sa primotal ten-ktorý člen vašej crew, aby za majkom vystriedal iného a všetkým padli sánky z toho, ako sa zhostil posledného bítu od Riza, ktorý je vlastne Rakeem, teda Princ Rakeem (nie s i, ale s dvoma e), teda ktorý je vlastne Bobby. nie je až také zaujímavé. A vy by ste to aj všetko prijali s vedomím, že je to súčasť subkultúry a súčasť tvorivého procesu a súčasť hľadania svojho štýlu, keby sa vám to niekto nesnažil predať ako cool už asi po 10. raz v tejto sérii. A nepomôžu tomu žiaľ ani občasné snové výlety do hlavy hlavného protagonistu, ktoré hoci dobre poňaté, sa topia v tom zvyšnom. Početné odkazy na ázijskú kinematografiu 80. rokov, ktorej projekcia je do ich tvorby kľúčová, sa tak stávajú len nasilu opakovanými mantrami, umelo dodávajúcimi nezaslúžený punc vznešenosti, priateľstva a lojality. Je mi ľúto, tretiu sériu nezvládam a prenechávam ju skalným, pre ktorých je pravdepodobne určená. Pre mňa zostáva táto americká sága životopisom, ktorý má vzhľadom na relatívne malý divácky dosah, až prekvapivo veľký rozsah. ()

Reklama

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Wu tang clan byla první hip hopová americká skupina, kterou jsem kdy slyšel a okamžitě si je zamiloval, takže hodnotím srdcem za pět, rozumem za čtyři - protože mi tam vadily některé scény či dokonce celé části seriálu, které neměly se skupinou moc společného. Vzhledem k počtu členů se ani nedivím, že vznikl třísériový seriál, protože na celovečerák (i když by si ho určitě zasloužili), by jejich příběh byl až moc dlouhý. ()

AutiXrist 

všechny recenze uživatele

Rap ma až tak nebaví. Ale ako dráma ma to bavilo, a hlavne ako RZA vníma hudbu, myslím, že hlavne preto je W-T C zapametateľný . Príbeh mi pripomínal Popolušky. Stačí odvaha a vyjsť zo svojej niekedy doslova krabice, ostať na žive, mať v hlave hudbu, veľa tímovovej práce a niektoré čínske kungfu filmy vedú týchto pouličných bastardov k úspechu. ( Ospravedlnenie za hanlivé slovo, nešlo mi o rasovú nekorektnosť ani o prirovnanie ku krížencovi rodu Canis. ) ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se opravdu vytknout nedá nic. Wu Tang Clan miluju už od dětství, proto jsem se na tohle strašně těšil. Wu Tang je ikona americkeho hip hopu , a trošku jsem se bál Jak tohle dopadne, ale byl sem překvapen. Seriál odhaluje začátek vzrodu téhle crew , a jde to jen a jen dobře, jen co se mi nelíbí tak je strašná nepodobnost herce co hraje Method Mana , jinak herci sedí perfektně. Myslel jsem si že po první sérii tempo klesne , ale není tomu tak , do třetí série to jede pořád naplno a můžete si doslova užít Wu Tang. ()

Galerie (282)

Reklama

Reklama