Reklama

Reklama

Kaena: Proroctví

Trailer

Obsahy(1)

Stromová země Axis na planetě Astria je ohrožena. Ve stromech vysychá míza a modlitby lidí k bohům zůstávají nevyslyšeny. Mladá vesničanka Kaena má zvláštní vidění a je přesvědčena, že Axis ji volá na pomoc. Dívka s rebelskou duší se postaví zákonům kmene i autoritě Velekněze. Na cestě za záchranou země jí pomáhají záhadná stvoření. Kaena stále silněji začíná věřit, že za hranicemi Axis, kdesi za mraky, existuje ještě jiný svět (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,593Tržby Celosvetovo $465,618║ Pokus o nejakú tu originálnu CGI animáciu by nebol až tak zlý, keby to v celku príbeho nevyznelo tak nudne teda do prázdna. Neviem ale keď sa do podobných projektov pustia v Európe v tomto prípade to boli Francúzi nedopadne to v celkovej úrovni lepšie než slabý priemer, veru našu tvorbu v tomto úseku rozprávok ešte čaká asi dosť dlhá cesta. /45%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kompletně počítačově renderovaný film nemající v podstatě ničeho schopný scénář. Mnoho dějových linek jenom chabě plandá ve větru, aniž by se zmohly k nějakému patrnějšímu napnutí. Scény nejen vizuálním zpracováním připomínají spojovací filmový matroš z nějaké next-gen adventury. Problém je v tom, že o to zábavnější – tedy o samotnou hru, na které se sami podílíme, jsme tentokrát ochuzeni. Vývoj zabral asi čtyři roky intenzivní práce téměř stovky programátorů – občas je skutečně nač koukat, jindy připomíná viděný materiál výsledek práce party garážových amatérů. Je možné, aby tak dlouho vyvíjený projekt budil dojem čehosi šitého velmi horkou jehlou? Anebo to prostě lépe naanimovat nešlo? Kaena nemá pořádný děj a neoslňuje ani celkovým audiovizuálním dojmem. K čemu je vůbec podobný film? 50% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je proste divnej film. Zhruba do poloviny filmu jsem dost tapal, ale pak se spousta veci vyjasnila, i kdyz to porad bylo dost zmatene. Animace je celkem slusna, ale chtelo by to vetsi tempo a trochu sviznejsi hudbu. Navic misty je pribeh strasne utahanej a naopak misty je vse moc rychle, az se clovek ztraci a cele to je misty divne sestrihane. Ale napad to je slusnej a tvurci se stydet rozhodne nemusi. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

ZZ = ZNAČNÉ ZKLAMÁNÍ ... Po Final Fantasy, další pokus o realistickou animaci. Očekával jsem, že Kaena bude oproti FF dějově trochu propracovanější, ale CHYBA LÁVKY. Kaena je sice po stránce grafické také dost slušná (třebaže Final Fantasy má myslím navrch), ovšem po stránce dějové a filmařské je to hodně slabé. Film je nabitý různými vizuálními hrátkami a kousky, ale paradoxně je v tom jeho slabina. Rychlé, zmatené střídání záběrů (kdo to probůh stříhal ??) působí spolu se zbytečně složitým a překombinovaným dějem těžké zmatky v hlavě. Po půlhodině usilovné snahy udržet se „v ději“ jsem to už jen dozíral ... Námětově je Kaena neuvěřitelný slepenec všeho možného. Takže uvidíte „kousky“ tu z Vetřelce, tu z Predátora, Kaena je zase jako vystřižená z Lary Croft Jako když Čapkův pejsek s kočičkou míchají dort. Nekompaktní, překombinované, nefunguje to. Ani rádoby monumentální hudba nemůže zakrýt prázdnotu a plochost děje Ano, místy je to vizuálně (z pohledu počítačové grafiky) zajímavé, místy se dokonce povedl i nějaký ten vtípek, ale to je i při ministopáži 85 min ukrutně málo ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dievčatko moje zlaté, čoskoro zistíš, že som rozvinutejší, ako ty.“ – „Ale ja ťa môžem zjesť.“ Vizuálne podmanivá koprodukcia (na snímke sa podieľala aj Sekcia 8 - firma, patriaca Georgeovi clooneymu a jeho parťákovi a kamošovi Soderbergovi) so zmyslom pre akciu a humor, ktorá sa odohráva v originálnom „stromovom“ svete s vlastnými pravidlami. Atraktívna hrdinka, viac holá ako oblečená, „dospelý“ scenár, potvorky od výmyslu sveta a mystická atmosféra. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Prvý francúzsky CGI film. (matt6)
  • Film bol vytvorený rovnakou technológiou, aká sa používa vo filmových sekvenciách videohier. (matt6)
  • Film bol venovaný pamiatke Richarda Harrisa. (matt6)

Reklama

Reklama