Reklama

Reklama

1BR

  • angličtina 1BR: The Apartment
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti svojej matky sa Sarah (Nicole Brydon Bloom) presťahuje do Los Angeles, pretože už nevydrží žiť s otcom, ktorý jej matku podvádzal. Pošťastí sa jej nájsť komunitu s príjemnými susedmi a jediným problémom sa zdajú byť podivné zvuky, kvôli ktorým v noci nedokáže spať. Všetko sa mení vo chvíli, keď niekto z jej susedov zistí, že si napriek zákazu Sarah so sebou priniesla svojho domáceho miláčika. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo až tak zlé, ale prvních 20 minut mi byl film těžce nesympatický, no od doby, kdy skončil kocour v troubě, jsem zpozorněl. Každopádně, o Horor se moc nejedná, scénář je dost debilní, nikdo nechtěl na svobodu a raději bude sledován velkým bratrem, postavy nezajímavé, finále moc uspěchané a dost nepravděpodobné, že by se tak mohlo stát. Na jedno zhlédnutí ale asi fájn. (69. hodnocení) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně originální a námětem zajímavý film nováčka Davida Marmora, od kterého bych tohle nečekal. Mladá holka se přistěhuje do nové komunity sousedů, kteří vypadají jako vysnění spolunájemníci, časem se to ale zvrhne v psychický teror a nic není, jak si původně myslela. Film má rychlé tempo, už po 20 minutách vykládá všechny karty na stůl (což je možná škoda, protože to je ten největší boom filmu a dále už nic tak silného nevytasí) a od toho momentu divák neví, co dále čekat. Nechci moc spoilerovat, takže k ději toho víc napsat nemůžu. Některé scény jsou nečekaně šokující, místy drtivá a dusná atmosféra sousedského "systému", která zároveň nabízí podstatné otázky o dnešní společnosti a nechtěl bych vidět, jak by to vypadalo, kdyby se lidé reálně přiblížili životu jako zde. Dost nevšední a zajímavá záležitost, která ne všem sedne, ale průměr si to zaslouží. Za nápad a mrazivý závěr tomu tu opatrnou hvězdu navíc dám. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavná hrdinka sa prisťahuje do novej štvrte, v ktorej to komunita susedov a vlastníkov bytov začne so spolupatričnsťou a príjemným susedským spolunažívaním trochu preháňať. Slušná, psychologická, trilerovo-hororová jednohubka, ktorá nie je ničím čo by ste museli vidieť, no ak na ňu náhodou natrafíte tak na to 1 pozretie by nemala uraziť. Okrem pár jemne creepy momentov a pošahaných susedov potešil aj nečakaný a trochu čudný, konšpirátorsky záver (aspoň mne teda sadol). Priemer 55% ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Za ty krásné, nenahraditelné sousedské vztahy musím dát alespoň 3 hvězdy. Kdo by nestál o takovou harmonickou komunitu, kde jeden soused tomu druhému nezištně pomáhá (třeba i do hrobu), kdo by nechtěl zažít podobný pocit sounáležitosti? Je to horor poměrně ze života, když se přestěhujete na to správné místo. - 1BR: The Apartment není příliš výrazným filmem, ovšem shlédnout se dá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po smrti matky a roztržce s otcem přijíždí Sarah do LA hledat nový začátek. Najde si práci a krátce na to i ideální bydlení v bytovém centru obývaném vstřícnou komunitou. Jenže není všechno zlato co se třpytí a celkem záhy je jasné, že s bytem i lidmi je něco špatně. V souvislosti s hororem se dá mluvit snad jen o scéně s hřebíky. Nečekejte ani houstnoucí atmosféru a dávkované napětí. Za to se ale dočkáte celkem působivého psychoteroru a velice šikovně zakomponovaného orwelloského podtextu. A to mě dohromady hodně bavilo. Co vytknout není ani hercům a doufám, že Nicole Brydon Bloom ještě v budoucnu ukáže, co v ní je. Zatím vypadá hodně slibně. 80% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama