Reklama

Reklama

The Bermuda Triangle

  • Mexiko El triángulo diabólico de las Bermudas (více)
Trailer

Rodina Evermanových se vydává spolu se svým přítelem, námořníkem, na třítýdenní plavbu plachetnicí na Bermudy. Během cesty je zastihne náhlá bouře, která zničí jejich člun. S pomocí přátelských delfínů se dostávají na břeh nehostinného ostrova, který ani není zanesen na mapách a který obývají domorodci obdaření záhadnými schopnostmi. Nebezpečí vrcholí ve chvíli, kdy se k životu probouzí obrovská sopka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ten obsah k tomuto filmu je totálně mimo a nějak mi zde nesedí jen tak na okraj, podle mě je to k tomu druhému filmu se stejným názvem, ale z roku '79. Jinak jde o docela dobrý dobrodružný film, bohužel s trochu mizernými-levnými speciálními efekty, ale jinak se spoustou zajímavých, napínavých a vzrušujících scén (úvodní prolog, krvelační ptáci, podmořské zemětřesení s krásmými podvodními záěbry, lov žraloků-bohužel jen tak pro zábavu, pro nic za nic, bouře na moři, záhadně zapnutý motor lodi, který rozseká jednoho ze členů posádky nebo záhadné volání o pomoc ze zmizelých lodí a letadel, které se objevuje i po letech a to ve vlastním radiovém vysílání!), odehrávající se výhradně a jen na moři! Na legendární a nechvalně proslulé téma Bermudské záhady, které v té době bylo v módě a to třeba díky skvělé Ch. Berlitzově knize, bylo natočeno mnoho filmů, tenhle ten béčkový kousek patří určitě k jedním z těch lepších, třeba už jen díky opravdu zvučnému hereckému obsazení, a nebo pak díky, místy opravdu mrazivé a zlověstné atmosféře, nadpřirozeným a divným jevům a věcem, z nichž některé jsou opravdu doslova psycho a nakonec i díky různým bizarním úmrtím. Dost tu zapůsobil i znervózňující a strašidelný Ciprianův hudební doprovod. Tohle je jeden z těch filmů, který kdybych viděl jako malé dítě, tak bych z toho měl dobrou husinu a vzpomínky na film bych si zcela jistě uchoval ve své mysli až do dospělosti. Mimochodem na IMDb je podobná vášnivá debata o tomto filmu, který dávaly v Americe někdy v polovině 70. let, a dost lidí se tam po tomto film ptá, a dost z nich na něj z dětských let rádo vzpomíná, jako na jednu ze svých nějvětších nočních můr. Nevím jestli šel někdy i u nás? Jaké podivné síly měnící se v teror, který zabijí jednoho člena posádky po druhém, tady pracují, je to oblast Bermudy a nebo malá holčička, posedlá svou podivnou strašidelnou panenkou se zlověstným úsměvem, kterou vytáhla z moře a která se vždycky objeví tam kde dojde k záhadné vraždě? Konec s plovoucí panenkou na moři je docela strašidelný, a na úplný konec divák vidí i děsivý soupis všech ztracených lodí a letadel někdy od roku 1850 až do roku 1974:-) ps: Tohle je patrně jediný film s Gloriou Guidou, který jsem viděl, ve kterém se tato známá eurobabes nesvlékla:-) Většinu času tu totiž tato herečka proležela, po nehodě v hlubinách moře. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak filmov o bermudskom trojuholniku som vela nevidel, ale tento film je fakt posobivy. Reziser Rene Cardona Jr. sa rozumie remeslu, strasidelna atmosfera a paranoia funguju viac nez dobre, dejovej linie ani niet, ale naopak dobre funguje pocit ohrozenia. Z hercov poznam len Johna Hustona /Poklad na Sierra Madre, Bila Velryba, Muz, ktery chtel byt Kralem/ a Claudine Auger /bondovka Thunderball, Tripple Cross/ , a ti dvaja to dobre zvladaju, no a mne sa zda, ze ani zvysni herci nezaostavali, spokojnost : 66 % ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příspěvek na stále ožehavé téma o Bermudském trojúhelníku. Početná rodina s několika dalšími pasažéry se ztratí se svou lodí uprostřed moře, a prožijí několik dní a nocí plných tajemných úkazů a nevysvětlitelných událostí. Herci očividně nejsou zrovna nejsilnějším článkem, tím je totiž husté napětí. Na palubě jachty, uprostřed ničeho, se dá čekat téměř cokoliv. A právě tahle nejistota, podpořená pěknou Ciprianiho hudbou, evokující navíc jeho předešlé Tentacles, je hnacím motorem celého filmu. Do toho je tu přimíchán silně hororový prvek v podobě ošklivé panenky, která přináší zkázu a smrt všem pasažérům. Jenom škoda, že se to tak vleče. P.S. Zdejší obsah je vážně úplně mimo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Krásne strašidelné béčko v technicky áčkovom prevedení. Jedno z mojich prvých filmových stretnutí s nadprirodzeným hororom. Tá bábika mi pred 20timi rokmi dlho nedala spávať, film bol vtedy pre mňa veľmi intenzívnym zážitkom. A aj dnes vie kvalitne vyvolať zimomriavky. Desivá a tajuplná atmosféra sa nesie celým filmom ako hmla a zalieza až do kostí. Herecké výkony sú síce drevené, ale to už nejako k tomuto žánru patrí. Zabudnutý klenot hororu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Téma lákavé. Loď ztracená kdesi v Bermudském trojúhelníku, nevysvětlitelné nadpřirozené úkazy, paranoia. Bohužel až na pár lehce strašidelných nočních scén a příjemně creepy holčičku s příjemně creepy z moře vytaženou panenkou ten film nemá co nabídnout, respektive velmi trpí tím, že nemá jeden hlavní motiv. Chvíli se tam děje to, chvíli zas ono, celkově je to dějově rozplizlé a trvá to dvě hodiny. Herci navíc taky příliš nepomáhají a dialogy sestávající z opravdu cheesy hlášek taky ne. Když je promrzlý černošský kuchař vysvobozen z ledničky, vypoulí oči a vyděšeně řekne "this child is a devil", šel jsem smíchy do kolen. Už jen proto, že mě asi dvě sekundy předtím napadlo, že přesně tohle by mohl říct. ()

Reklama

Reklama