Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (293)

corpsy 

všechny recenze uživatele

To najhoršie na koniec(?). HALLOWEEN bez pána Myersa, sme tu už raz mali. Bol to však celkom iný príbeh. Toto finále sa ale z legendou pohráva len v niekoľkých scénach a vo finále, ktoré ako keby ani nemalo pred sebou tú hodinu aj pol, ale bolo vystrihnuté z iného filmu ( iného HALLOWEENU ). Takto sa s ikonou slasheru nezaobchádza, a hlavne nie v prípade ak ide o zakončenie série. Hlúpa dejová linka o ( nedopatrením ) psychošovi, ktorý dáva Miška nie na druhú, ale až tretiu koľaj. Toto má byť Ends? Hanba. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Michael Myers je zpět v epickém finále. Ehm, vlastně ne. V roce 2018 pan David Gordon Green přivedl hororovou ikonu zpět k životu. Jednalo o skvělý zářez a důkaz, že pod šikovnýma ručičkama se dá dobře navázat na starou značku. Po oznámení, že nás čeká trilogie jsem řval nadšením. Druhý díl byl bohužel už horší a já si tak říkal, že na finále přece není co zkazit. No, pletl jsem se. Tohle je opravdu pro mě rána do rozkroku. Michael se od posledního zúčtování schovává někde pod Nuselským mostem, abychom sledovali hodinu budování nové postavy jménem Corey, která má pro příběh důležitou hodnotu. Ve výsledku ale celá tato postava i její dějový oblouk absolutně postrádají jakýkoliv smysl a celý film to tak posílá do kytek. Michael je zde děsně upozaděný a jeho čas na plátně se bohužel rovná asi 10 minutám. Co hodně bolí, že dlouho slibovaný konečný souboj je ukázán až těsně před koncem a je za mě dost lajdácky zpracovaný. Na tohle jsem čekal 4 roky? Abych ale jen nebyl za toho bubáka, tak chválím úvodních 15 minut, které jsou skvělé a kdyby se v tomto duchu nesl celý film, rozhodně bych nepsal takhle naštvanou recenzi. První polovina je opravdu úmorná, ale jakmile se přejde do té druhé začíná se konečně vraždit. Vražd je méně než minule, stále jsou však brutální. Teda minimálně jedna je neskutečná chuťovka. Jako vždy je skvělý celý soundtrack včetně klasické melodie, která je opět trošku upravená. Celkově film prostě funguje spíš samostatně než jako konec trilogie. Oceňuji směr, kterým se režisér vydal a že zkusil naservírovat něco nového, netradičního a prostě jinak. Mě to ale bohužel nesedlo a určitě nebudu sám. Snímek sice dojde k nějakému logickému ukončení všech příběhů, přesto si myslím, že ten dopad mohl být mnohem větší a divák, který je už po první hodině solidně otráven tu konečnou vlnu už nevnímá tak silně. Halloween opravdu skončil, jen to bylo docela dost bolestivé. Stále tedy vede Halloween z roku 2018 a to i po příběhové stránce. Druhý Halloween Kills, ačkoliv je dějově hloupý, tak měl aspoň nekompromisního Michaela. Tady bohužel není ani jedno a je to škoda. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi více než dvojka, méně než jednička, ale líbilo se. Po druhém filmu neměli tvůrci už moc kam dál zajít, a tak se rozhodli ukázat, že z Halloweenu může být i něco víc než jen další slasher, což bylo odvážné rozhodnutí... Které z mého pohledu vyšlo. Má to myšlenku, je to dobře zahrané, a i když to samozřejmě je další slasher a dějově nijak nepřekvapí, není vůbec ubíjející a je vlastně příjemně originální. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Michael Myers v kanále, jak příznačné.  Vzhledem k již podivné předchozí části jsem do kina nešel s téměř žádným očekáváním  a dobře jsem udělal. Předtitulková scéna se přitom docela povedla. napínavé, přímočaré a lehce předvídatelné halloweenské hlídání dětí s nezvratným koncem. A pak pan Gordon Green rozehrál další komunitní psychózu, lehce pocukrovanou milostným příběhem a Laurie Strode chodící doslova od ničeho k ničemu, ale stále celou městem nenáviděnou. Místo odstěhování si koupí dům v Haddonfieldu a hraje si na normální život... tak určitě. Nechci se hrabat v té téměř hodině a půl psychologického  podivna kolem  ústředních postav, kde Gordon Green vaří jednoho druháka za druhým a jen dokazuje jak moc si vlastně s Myersem neví rady. Bubák je prostě bubák, debile a nepotřebuje opodstatňovat a vysvětlovat. Zlatej Rob Zombie, ach jo.  A po téhle úmorné a předvídatelné nudě jsem  sám sebe překvapil. Konečně došlo na masakr a já se poprvé při vybíjené neskutečně nudil a nebyl vzhledem k "velevážnému" předchozímu camrání  se v hovně ochoten odpouštět klišé, kraviny a tuposti, kterých  si při těchto šťavnatých scénách obvykle blahosklonně nevšímám. V tomhle ohledu byl nejhorší skeč na šrotovišti. Dokonce i "nejrozkošnější" scénka s "olizováním gramodesky" mne nijak výrazně nevzrušila. Vlastně jsem si z té poslední půlhodinky užil jen fatální bitvu Laurie a Michaela. Halloween tedy už  zase končí, osobně doufám, že minimálně  jsme slyšeli (a bohužel i viděli) poslední slovo od Davida Gordona Greena. Hvězdičku spíš z úcty ke Carpenterovi a z lásky k Míšovi. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Od dokonalosti tomu chýba minimálne ešte jedno kolo prepisovania scenáru (Allyson a jej vzťahy k mužom sú strašne nedôveryhodné, pričom stačilo tam dopísať možno dve scény a mohlo to dávať väčší zmysel), pričom Halloween Ends určite nebude jeden z dielov, čo si budem pravidelne púšťať na Halloween. Určite si radšej pozriem zase raz Halloween 2018, ktorý precízne servíruje nostalgiu inovovanú o moderné filmárske remeslo (Halloweeny vždy najlepšie fungovali, keď kopírovali Carpenterov originál), ale tento definitívny diel série je mimoriadne odvážnym a originálnym príspevkom do žánru, ktorý sa približuje raným Greenovým artovým drámam. Halloween Ends je razantne progresívny film, ktorý rúca všetky očakávania a ako jedenásty film (trinásty aj s remakami) servíruje nepredvídateľnú drámu okorenenú o prvky slasheru a decentné žmurkanie na fanúšikov. A funguje to. Nebola to síce jazda ako v roku 2018, ale fakt som netušil, čo sa bude diať o desať minút a pár krát som len tak čumel s otvorenou sánkou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu je v úvodních titulcích použito modré písmo, které se také objevilo ve filmu Halloween III (1982). Halloween končí vyšel 40 let po Halloweenu III (1982). (Takeshi666)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama