Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 4
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (977)

Botič 

všechny recenze uživatele

Komedie o lásce a otcovství. Bavil jsem se, i když má tenhle Thor vyloženě parametry pokračování Prince a pruďase. Možná to bylo díky těm vřeštícím kozám, ale ve chvíli, kdy se o slovo přihlásil Zeus, se mi dost zasteklo po vážnější notě, na kterou hrál Kenneth Branagh. Thor by si po těch dvou Taikových ústřelech zasloužil zase nějaký ten uctivější pohled. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Another classic Thor adventure. Akorát když se utrhne ze řetězu Taika Waititi, není to holt tak oslnivé, jako když to udělá James Gunn. Naštěstí je to celé sympaticky přímočaré a místy vlastně celkem cool, navíc se pod tou hromadou infantilnosti našel prostor i pro vyškrabání nějakých emocí, takže to ve finále funguje kupodivu líp než celý ten překombinovaný nesmysl od Sama Raimiho. Tradičních marvelovských 7/10 je tady v podstatě výhra, jen si říkám, jestli Waititimu nedali až moc volnosti s fungováním okolního světa/univerza. Možná by to chtělo začít trochu krotit, aby to zachraňování vesmíru v budoucnu vůbec mělo nějaký smysl. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Taika Waititi mě opět nezklamal! Nový Thor se totiž vážně povedl. Ohlasy na něj jsou sice různé, ale to mi nevadí. Je to ještě větší jízda jak Ragnarok a postavy jsou o to víc jako urve ze řetězu. Na začátku vidíme Thora se Strážci, ale ti ho brzo opustí. On se musí utkat s novým záporákem v podání Cristiana Balea, který ho hraje skvěle. Pomáhá mu i Valkýra a Jane, která má díky Mjolniru stejné schopnosti jak Thor. Ti všichni se ještě s Korgem vydávají na cestu zastavit onoho Grulla, zabijáka bohů. Akční scény jsou neskutečné našlapané. Skvěle funguje i humor a romantická linka filmu. I vizuál je super, místy je to dost temné a černobílé. Další díl nás jistě nemine a já se budu těšit. Na to nás i lákají potitulkové scény. Taky je tu dost našlapaný soundtrack díky písničkám od Guns n' Roses. "Díky bohu za tyhle kozy!" :D ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Humor na mňa na rozdiel od Ragnarok veľmi nefungoval, ale Christian Bale je úplne fenomenálny a jeho záporák Gorr je taký parádny, že mu človek fandí. Okrem toho je tu solídna dávka eye candy záberov (najmä v čiernobielom svete), Guns N Roses (i keď mohol Taika prepašovať viac piesní ako najväčšie hity), Dio počas záverečných titulkov, prvotriedny casting (Natalie Portman!) a hlavne záver to u mňa zlomil, a tak dávam s čistým svedomím štyri hviezdy, ale zároveň dodávam, že scenár je pekný bordel plný MacGuffinov a samoúčelných zvratov. James Gunn je, zdá sa, len jeden. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Možná bych se měl stydět, ale novej Thor mě bavil od začátku do konce, což se o většině dalších marvelovek říct upřímně nedá. Je to rozdivočelé, dětinské a neuctivé k "pořádnému komiksu" stejně jako Ragnarok, akorát s volume víc doprava. Mám rád filmy, kde se režiséři utrhnou z řetězu, a tohle je jeden z nich. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Film zaujímavým spôsobom vzdáva poctu hereckej hviezde Jean-Claude Van Dammeovi. Najprv v úvode filmu hrá pieseň "Only Time" od Enye a pár minút nato urobí Thor (Chris Hemsworth) v akčnej scéne rozštep medzi dvoma bojovými skútrami, čo je narážka na legendárnu reklamu značky Volvo z roku 2013. V nej sa medzi dvoma nákladnými autami podaril Van Dammeovi obdobný akrobatický kúsok, navyše sprevádzaný spomínanou piesňou. Dôvodom k tomuto odkazu môžu byť viaceré životné prepojenia herca ako s postavou Thora (obdobie úpadku a následného návratu do formy) ako aj s jeho predstaviteľom Chrisom Hemsworthom, ktorý sa v roku 2013 vyjadril, že by si s ním rád zahral v pripravovanom filme Avengers 2: Vek Ultrona (2015), čo sa napokon nestalo. (Phosphorus)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama