Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 4
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (977)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Waititi naštěstí dobře ví, že točí další nesmysl z nekonečný řady lobotomickejch pohádek. Narval tam proto všechno, co mu přišlo na mysl. Vzniklo tak sebeparodický šílenství, který cíleně zesměšňuje a ztrapňuje celý MCU… a tak trochu i jeho zarytý fanoušky. Spousta vtípků se ovšem mine efektem, protože jsou buď vyloženě trapný, nebo je většina diváků nepochopí (řvoucí koze se celej sál řechtal pokaždý, komplexnější vtip ale zůstal vždy bez odezvy). A protože se pohybujeme ve vesmíru, kde evidentně ani smrt neznamená definitivní konec, musí se divák spokojit s faktem, že film absolutně postrádá byť náznak napětí. Záporák je pak dobrej hlavně proto, že ho hraje Bale – kdokoli jinej a byl by to další generickej šašek. Love and Thunder je prostě duhová parodie, která sází na humor víc než na příběh, zůstává tak ve stínu Ragnaroku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ještě větší Ragnarok než Ragnarok. Přepálená akce, osmdesátkové vypalovačky, fungující patos a míra vkusu zadupaná někam do trávy. Thor našel v hledání sebeparodie tu nejzazší mez a jakkoli ho veřejnost takhle už nepotřebuje znát, já o moc spokojenější být nemohl. Střídání těch nejinfantilnějších hlášek v kombinaci s téměř tesknou náladou a divadelně démonickým nepřítelem je odvážná volba, kterou nemá cenu zkoušet překonávat, protože by to bez rozpadu celého konceptu snad ani nešlo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Waititi zrejme dostal naprosto volnou ruku a vysledek se dostavil. Naprosto ujeta splacanina, plna dementnich, ale skvelejch foru, napadity akce se spoustou vizualne nadhernejch zaberu, perfektni chytlava hudba a do toho sem tam par vaznejsich az hororovejch scen. Jedinej problem je, ze dohromady to fakt moc nefunguje, nehlede na to, ze relativne tuctovej pribeh se v celym tom maglajzu dost ztraci. Proste Waititi ma napadu tak na ctyri filmy a pokusil se to vse nacpat do jednoho. Ale aspon se to odlisuje od ostatni tuctovejsi MCU produkce. Nemuzu rict, ze bych se nebavil, film je vicemene jizda od zacatku do konce, herci jsou jako vzdy skvely, ale uz je to proste krapet moc. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Guns N' Roses, barvičky a tuny sebeparodického humoru. Díky závratné rychlosti a nápaditosti jsem si užil snad každou scénu, Waititiho snaha zkombinovat superhrdinské fantasy dobrodružství, kde se řeší poměrné vážně věci (včetně umírání na rakovinu!), s bláznivou komedií, jejímž hlavním hrdinou je směšný pitomec, ale opět funguje pouze v rovině prvoplánové zábavy. Všechny typy scén (od ryze komediálních až po ty emotivní) sice autorský svéráz zvládá ukočírovat se ctí, dramaturgická schizofrennost ale filmu dost podkopává nohy. Baleův potenciálně silný záporák sem pak pasuje asi jako Hrušínského Kopfrkingl do trilogie Slunce, seno. Příště by se měl sympaťák Taika důkladněji rozhodnout, jaký film, respektive žánr, chce vlastně točit. 65 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Humor na mňa na rozdiel od Ragnarok veľmi nefungoval, ale Christian Bale je úplne fenomenálny a jeho záporák Gorr je taký parádny, že mu človek fandí. Okrem toho je tu solídna dávka eye candy záberov (najmä v čiernobielom svete), Guns N Roses (i keď mohol Taika prepašovať viac piesní ako najväčšie hity), Dio počas záverečných titulkov, prvotriedny casting (Natalie Portman!) a hlavne záver to u mňa zlomil, a tak dávam s čistým svedomím štyri hviezdy, ale zároveň dodávam, že scenár je pekný bordel plný MacGuffinov a samoúčelných zvratov. James Gunn je, zdá sa, len jeden. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Loď, se kterou Thor (Chris Hemsworth) a ostatní cestují kosmem, se jmenuje Aegir, což je v norské mytologii bůh moře. Loď dále nese neonový nápis „Coctails & Dreams“, což je odkaz na film Koktejl (1988). (NiWi)
  • Runy vyryté na Mjölniru lze přeložit jako: „Ten, kdo vládne tímto kladivem, poroučí blesku a bouři.“ (NiWi)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama