Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

InJo 

všechny recenze uživatele

Smutně spálená příležitost na potenciálně exkluzivní komiksové orgie. Ani Spider-Man: Bez domova, který vycházel z obdobného základu, rozhodně nebyl dokonalý, ve výsledku však šlo o dostatečně komplexní blockbuster, který v adekvátní míře nabídl vše potřebné (kromě akce je v něm spousta prostoru pro příběh, postavy i emoce). Tady ale jede všechno na půl plynu a hlavně hrozně zbrkle a zkratkovitě. Velkolepou akci (souboj s chobotnicí) i práci s tempem Raimi stále zvládá velmi dobře, nezměrný potenciál paralelních vesmírů ale zůstal ukrutně nevyužit (těch pár bezvýznamných cameo roliček může nadchnout jen hodně nenáročné fanoušky). A v žádném případě to nezachraňují ani postavy a (mizerná) práce s nimi (motivace záporáka mi přijde strašně mimo a nefunkční). Ten film mohl být ohromnou podívanou, fungující na několika rovinách, nakonec je ale jen jednou velkou pouťovou atrakcí, která nabízí solidní množství blyštivého pozlátka, pod nímž se ale překvapivě neukrývá vůbec nic. Zklamaný jsem především jakožto dlouholetý fanda nejen režiséra, ale hororů obecně. Údajný "první MCU horor" na mě totiž po celou dobu působil přinejlepším jako obstojná superhrdinská kouzelnická fantasy, kterou se ale nějaký chytrák na základě pár trochu temnějších scén pokusil světu prodat skrze populární žánr, na nějž dosud z logických důvodů v rámci budování MCU nedošlo. Sice to není taková nudná srágora jako Eternals, ale víc jsem se bavil i u Black Widow nebo Shang-Chiho. A z toho je mi regulérně smutno. 60 % ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, jeden jump scare v tunelu horror nedělá. Začínám být doopravdy otupělá, ale zatím jsem se ještě neodhodlala s MCU přestat. Problém je v tom, že v každém jejich filmu/seriálu hraje alespoň jeden z mých oblíbených herců či hereček a tak se vždycky nakonec podívám, i když by pro blaho všech bylo lepší, kdybych to nedělala. Taky bych řekla, že Strange bude postavou, u které je největší rozdíl v tom, jak se chová ve "svých" filmech a když jenom "hostuje". Kupříkladu tady, v posledním Spider-Manovi a v Infinity War/Endgame se chová tak odlišně, že mi to přijde jako tři rozdílné postavy. A není to (zbrklý, a třeba offscreen) osobnostní vývoj/posun (jako v případě Wandy), je prostě úplně jiný. Když už si hrají na to nekonečné divadlo, tak by si to měl Feige líp pohlídat, aby to sedělo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Nuda a šeď. Fanúšikovia od filmu očakávajú naozaj veľa, ale ako sa postupne začína ukazovať, Marvel Studios si týmto na seba pletie bič. A snáď prvýkrát názov filmu predznamenáva viac jeho výsledok ako samotné udalosti v ňom. Väčšina z prvkov, ktoré sú bežne základnými kameňmi dobrého filmu (silný príbeh, zaujímavé postavy) sú tu veľmi zhustené do seba, aby sa čo najrýchlejšie ponáhľalo k akcii. Málokedy tvrdím, aby mal film viac minút, než má, ale tu by 10-20 minút mohlo prospieť udržať na uzde skratkovité rozprávanie. Dôjde na cestovanie medzi vesmírmi, príšermi aj Iluminátmi predstavených v traileroch. Lenže stačí to na vybudovanie silného príbehu a prekreslenie postáv? Nestačí. (27.6.2022) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"Nejhororovější marvelovka" je asi tak významuplné sousloví, jako třeba "nejteplejší zmrzlina". Jasně, druhej Doctor Strange není tak rozjuchanej jako třeba poslední Thor nebo Strážci galaxie, ale držku si jím takříkajíc nespálíte. Byť je v tom Sam Raimi občas cítit, osobně jsem u filmu s podtitulem "v mnohovesmíru šílenství" doufal v bláznivější, odvážnější a ehm, šílenější jízdu. Stále se to drží v bezpečných mantinelech neškodné zábavy a klasické marvelácké šablony. A je to škoda, protože potenciál byl nezměrný a po delší době mohl Marvel operovat s negenerickým "novým" záporákem (jednoznačně nejsilnější stránka filmu). Na úrovni jednotlivých scén občas super (Raimiho režijní vklad), škoda že je nepropojuje vypilovanější scénář. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejakú dobu trvá, kým pochopíte, že ide skutočne o film Sama Raimiho a nielen o ďalší pásový Marvel. Čiastočne ním dvojka Strangea stále je, ale aj tie zameniteľné scény skrátka bavia. Omalovánky ale postupne vystrieda autorský štýl. Že to nesadne každému, je z podstaty veci jasné a oživeného Strangea ako z Evil Dead nemusí každý pobrať. Výhodou je, že aj napriek zdanlivej chaotickosti kvôli multiverzu ide o veľmi jednoduchý príbeh, kedy chce jedna čarodejnica získať deti svojich paralelných ja z iných vesmírov. A ten Strange je zase v nejakých iných vesmíroch zase záporák, ale ono vám bude stále jasné, o čo komu ide a kto je kto. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Toto je piaty film MCU v rade, ktorému bolo zamietnuté vydanie v Číne. (Pat.Ko)
  • Elizabeth Olsen se svěřila v rozhovoru pro Harper's Bazaar, že na filmu si nejvíce užila posun ve Wandině osobnosti, především v nabytí sebevědomí. Poprvé má Wanda jasno v tom, co chce a nemá potřeba se za to omlouvat. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama