Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou výraznější marvelovka, kterou jsem neměl problém dokoukat, a to pak především díky Raimimu, jehož styl a hororové kořeny jsou ve filmu hodně cítit (včetně přímých odkazů na jeho Evil Dead atd.). Příběhově to není nijak extra objevné a spousta věcí se odbyde dost rychle, samotná vyprávěcí struktura je ale hezky vypilovaná a film nestačí ani na chvilku nudit. Druhý Strange je jasným důkazem, že jestli mají mít do budoucna marvelovky ještě nějaký ten kulturní smysl, měli by je točit režiséři s výraznějším rukopisem a ne jen poslušní řemeslníci, kteří pouze realizují už pevně dané vfx previzualizace. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to takové... No... Obyčejné.  Zápletka sice fajn, ačkoliv kdybych viděl seriál WandaVision, našel bych si k ní cestu rychleji a nemusel čekat, až mi film aspoň trochu vysvětlí / vyspoileruje, oč vlastně jde. Ale největší problém to nezakryje. Většina nového Doctora Strange na mě totiž působila jen "jako". Novou mladou postavu se nepodařilo úplně dobře představit, prostě tam najednou byla a všechno se začalo točit kolem ní. Strange a Wong mají schopnosti spíš jako Green Lanternové než jako ti mystici z prvního filmu, taková ta polobéčková atmosféra, kterou měl Sam Raimi už ve svých Spider-Manech, Strangeovi podle mě také nesluší, co chvíli se něco stane jen proto, že někomu přišlo jako dobrý nápad, aby se to stalo, ale moc to nedává smysl... A horor, který občas opravdu zavládne, zase - bohužel - vyvažují ne moc dobré vtipy. No a pak je tu ten mnohovesmír, od kterého jsem si tolik sliboval, ale který nakonec vlastně skoro není využitý! Postavy můžou teoreticky skákat z jednoho světa do druhého, ale přitom většinu filmu stráví ve dvou, přičemž ten, v němž se konají očekávaná camea (která ale také nejsou žádné terno), je docela nudný a odlišuje se hlavně tím, že se v něm přechází na červenou. Třeba Avengers: Engame využili cestování časem stokrát nápaditěji. Škoda. Pár dní před kinem jsem se podíval na Strangeův první film a líbil se mi mnohem více.______P.S. Ani ten Danny Elfman se bůhvíjak nevytáhl, protože sice používá Giacchinův super motiv, ale jeho vlastní hudba není nijak zajímavá._____P.P.S. Myslím, že Strange nemá moc co závidět sólovce Black Widow a určitě není horší než nedávný Morbius, tak jsem docela zvědav, jak se s tím kritici popasují :) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Je to úlet ale v dobrém slova smyslu, Raimiho hororový rukopis je tady znát, já se bavil. Řekl bych, že se Raimi trošičku urval z řetězu, tedy na poměry Marvelu. Ten temný nádech se k Strangeovi naprosto hodí, je to něco úplně jiného než co doposud Marvel vyprodukoval. Chudák Bruce Cambel dostával přes držku vlastní rukou v Evil Dead a tady si to zapakoval, těch narážek na sérii je tam víc. Dlouho jsem nebyl na žádné marvelovce, tato se mi líbila. [IMAX 3D] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Scenárista Michael Waldron v rozhovoru pro ComicBook.com přiznal, že se zvažovalo cameo Deadpoola (Ryan Reynolds). Zároveň ale poznamenal, že si nikdy nebyl jistý, zda se právě tento film hodí pro jeho první výskyt v MCU. (Kubaaa97)
  • Toto je piaty film MCU v rade, ktorému bolo zamietnuté vydanie v Číne. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama