Reklama

Reklama

Recenze (3)

Faye 

všechny recenze uživatele

Oficiální informace policie: datum narození, jména rodičů. Zamyšlené zhodnocení lékaře: kuřák, nadměrně konzumující kávu. Grafologa: člověk s organizačním talentem, s vynikající pamětí a obrazotvorností, s neobyčejným citem pro estetiku, velice inteligentní. A dalších. psycholožky, kněze. A samozřejmě Krzysztof Kieslowski sám, jeho vyprávění, jeho vzpomínky doplněné starými fotografiemi. Nádherný dokument o výjimečném člověku. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument o vnímavom a inteligentnom človeku, ktorého som doteraz poznal "len" cez jeho geniálne filmy. Kieslowski je človek ktorého nesmierne "uznávam" a považujem ho za najcitlivejšieho režiséra a majstra psychológie. Tento dokument je memento a "must see" pre jeho fanúšikov...RIP!!! ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Kieslowskeho považujem za jedného z najnadanejších režisérov vôbec, jeho filmy ma vo veľkej miere ovplyvnili. No tento film trpí komplexom, kedy si režisér váži respondenta natoľko, že sa ho na niektoré veci bojí spýtať len preto, aby nedostal odpovede, ktoré nechcel počuť. Občas zbytočne brnká na city (o smrti otca - "Plakal si?" "Áno." - pri smrti otca väčšina ľudí plače), no zároveň sa nedotýka tém výsostne osobných (napr. láska v Kieslowského živote a jej vplyv na jeho tvorbu).  Napriek tomu je tu niekoľko momentov, ktoré sú krásne úprimné (napríklad ten o tom, či by nechcel byť líder a Kieslowski mu odpovedá, že nechce zodpovednosť) a tiež Kieslowského odpoveď na otázku, ako sa má (v kontexte s americkým spôsobom vyjadrovania) - I'm not extremely well. In fact I'm not well. I'm so-so. ()

Reklama

Reklama