Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Jehan 

všechny recenze uživatele

Ale jistě, ten film je pitomý. Ovšem svého druhu krásným způsobem, který trapně evokuje trapnost poslední dekády reálného socialismu. Jako sonda do filmových 90. let sondující vekslácká léta 80. Mistrovské herecké výkony podtrhují odvážný režisérský počin! Hvězda za zmijovky, Labudu, který se do toho nějak připletl, a tajemnou Lucii Benešovou, zejména pak v džínových laclákách. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Vexlák alias Zounar mě nepotěšili a ani já ho nepotěším. Jeho herecké schopnosti mě nikdy nepřekvapily ani v nejmenším a jsou mi tak podobně jako on naprosto ukradené ale bohužel jsem si zapnula Barrandovskou sortu hnusu a ostudy českého národa, která mě utvrdila v mém názoru - české komunistické braky nebrat!!! Divné je, že si tehdy mohli dovolit takovou spoustu sexuálních scén a plandajících kozenek apod... Asi jsem nezažila skoro žádný inteligentní český scénář. Jak smutné a zároveň paradoxní. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dnes už to hodně ztratilo na aktuálnosti, ale i v době svého vzniku celkem průměrný film. Zounar v roli veksláka sice neoslnil, ale byl tehdy přijatelnější než dnes, Marián Labuda zaujme spolu s Lucií Benešovou, které role proradné mrchy skvěle sedla daleko víc. Režie Jana Prokopa nijak nepřevyšuje průměr, ale rozhodně se nedá tvrdit, že by tento film byl tak špatný, jak o něm vypovídá zdejší hodnocení. 60% ()

sedlis odpad!

všechny recenze uživatele

Bohuzel resp.bohudik jsem nejdrive cetl knihu od Pavla Fryborta, kterou si sousedi dokolecka pujcovali jeste za komaru a dalo se cekat, ze z filmu budu zklamany, jako tomu byva obvykle, kdyz nejdriv ctu a pak koukam na film (ted mne napada snad krome Kmotra, kde film byl minimalne stejne dobry, jako Puzzuv roman..)..tady bohuzel nelze najit nic povedeneho (snad jen role Standy Trisky v roli reznika), navic obsadit do hlavni role Zounara muze opravdu jenom vul... ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době a vlastně možná poprvé vcelku jsem včera zhlédl veksláka. Pro mě to rozhodně není tak špatný film, jak si většina zdejšího osazenstva myslí. Příběhu se dá věřit, stejně tak Lucii Benešové a její "náhlé" proměně. Kvalitu herce M.Zounara rozebírat nebudu a i když srovnání s Bony se člověk neubrání, počin Jana Prokopa do odpadu nepatří. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)
  • Tvůrci připravovali volné pokračování, ale z finančních důvodů z něj sešlo. (hippyman)

Reklama

Reklama