Reklama

Reklama

Četnické humoresky

(seriál)
  • angličtina Cops and Robbers (více)
TV spot 4
Česko, (2001–2007), 53 h 46 min (Minutáž: 57–105 min)

Hudba:

Ivan Kurz

Hrají:

Tomáš Töpfer, Petr Kostka, Ivan Trojan, Zdeněk Junák, Stanislav Zindulka, František Švihlík, Erik Pardus, Jan Apolenář, Alena Antalová, Libuše Šafránková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Český seriál Četnické humoresky, který v brněnském studiu České televize vyrobila tvůrčí skupina Josefa Souchopa a Dariny Levové, zavede diváky do období první republiky, kde se seznámí se sympatickými příslušníky brněnské četnické pátrací stanice, předchůdkyní dnešní kriminální služby, i s policejním psem Argem a fenkou Kikinou, a samozřejmě budou sledovat vážné i nevážné kriminální případy, tak jak je muži zákona museli tehdy řešit. (Česká televize)

(více)

Videa (28)

TV spot 4

Recenze (583)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malá, milovaná a hýčkaná česká perla. Půvabné vyprávění s patinou starých dobrých časů, kterému se podařilo nenásilně skloubit vážnou i humornou stránku života. Je zaplněné vesměs sympatickými rázovitými postavičkami, které v rámci (i nad rámec) svých povinností řeší všední i nevšední kriminální případy - a každá z nich má svůj osud a své osobní problémy. Seriál si udržel si vysokou laťku po celou dobu natáčení, i když postupně částečně změnil styl. Dokázal ustát i tu nejtěžší ránu - odchod svého duchovního otce Antonína Moskalyka … a směle se může řadit k tomu nejlepšímu ze seriálové tvorby, co se kdy v české kotlině urodilo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

První republika byla nesporně nejlepším a nejzářivějším obdobím po zisku samostatnosti. I tak ale bylo potřeba řešit zločiny. Povolání četníka bylo úctyhodné a občas dost nebezpečné (vlastně tak jako dnes). Humoresky jsou skvělým pohledem na tehdejší dobu a mentalitu. Skoro k slzám dojímavý je poslední díl, kdy tohle období končí vpádem nacistů a veškerá svoboda je ztracena. 90% ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší TV seriál za posledních 20 let. Doba a prostředí 1. republiky je vděčné téma. Velmi kvalitní český seriál - což se o většině našich seriálů říci nedá. Vedle výborné režiie pana Moskalyka vyniká také výborný scénář jeho dcery, dále pak velmi krásná a slušivá móda z poválečné doby (což se o dnešním ošacení nedá tvrdit), skvělé herecké výkony nejen hlavních protagonistů (obzvláště pak T. Töpfera, I. Trojana, A. Antalové, P. Kostky, L. Šafránkové a J. Bohdalové - která v 1. dílu 3. řady excelovala). Herecké obsazení je vůbec výjimečné, jen ten výpis zaslouží obdiv, výborně obsazené a především skvěle zahrané jsou i jednotlivé epizodní role, leckdy ikonami českého filmu, televize a divadla. K tomu ještě vynikající kamera, nádherné, poctivé exteriéry a vůbec celá výprava, vkusná a příjemná hudba. A nakonec musím uznat, že i počáteční zdání klame: 3. řada se mi totiž po premiérovém shlédnutí jevila tak nějak nedostatečně, ale napodruhé to pro mě bylo úplně něco jiného. Daleko více jsem si to vychutnával a užíval. I přes těch pár maličkostí nemůžu hodnotit jinak. Velký dík patří všem tvůrcům tohoto velkolepého díla, které má svou krásnou duši. Viděl jsem to snad víc než 10x a stále mě to nepřestává fascinovat! Důvod je jediný - je to poctivé v každém směru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V České zemi se občas objeví výjimky i na poli seriálu, co do kvality se týče, čerpající z naší historie, kombinující vztahy, důvtip a krimi v jednom. Jednoduše řešeno, Četnické humoresky jsou jediný český seriál současnosti, který dokázal to, co jiné seriály ne. To, že skloubil kvalitu příběhu a herců v jedno a nechal vzniknout tak skvělý seriál. Děkovat můžem České televizi a i za to, že nové epizody stále vznikají, věřím, že na stále dobré úrovni. V dnešní době není těžké konkurovat kvalitou, ale spíše sledovaností. Toho bych se ale příliš nebál, Četnické humoresky si za tu dobu dokázali vytvořit velice slušnou diváckou základnu a doufám, že to nadále vydrží. (8/10) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Četnické humoresky patří tradičně k tomu vůbec nejlepšímu, co naše televizní stanice nabízejí. Mimo jiné skvěle obsazené (krom dua Trojan - Töpfer a dalších se v epizodních rolích vystřídají snad všichni čeští herci), dobře napsané, krásně oděné a v neposlední řadě vtipné... 90% (1. série - 100%, 2.série - 100%, 3. série - 60%) ()

Galerie (577)

Zajímavosti (202)

  • Vlakové nádraží v 10. díle Repetent se nachází ve Střelicích u Brna. (offlineman)
  • 25. diel s názvom "Loupežník" sa odohráva v Podkarpatskej Rusi v obci Chust. Režisér seriálu Antonín Moskalyk sa v skutočnosti v tejto obci narodil. (Jello Biafra)
  • Díl, kdy Albín Suchý (Jan Šťastný) vyrábí kopie pasů, se odehrává na zámku v Tovačově na Hané. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama