Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Legendárnost nespočívá v obsazení Van Dammeho, ale ve zvláštní atmosféře filmu. Iluzi rozpadlé civilizace se daří režisérovi vyvolávat velice dobře i s nízkorozpočtovými prostředky, příběh je zvláštní, soundtrack perfektně dokresluje ponorust a záporák uvízne v paměti spíš než Van Damme. Dodnes se mi vybavuje závěrečná bitka u vraku auta. Příjemně strávený čas i po několikáté repríze. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keď sa povie postkatastrofické sci-fi, tak sa mi (aj napriek existencii skvelého ROAD WARRIORA) vyjaví tento film. Je veľa lepších filmov, ale pre mňa je štylizácia tohto príbehu do ruín domov a kanálov citovou záležitosťou. A keď sa k slovu dostané nôž hlavného hrdinu, som vo vytržení aj dnes! Nakoľko film vykráda iných tvorcov nie je dôležité, hlavné je, že Van Damme bol v skvelej forme a mal tu nabušeného záporáka. A spomienku na to, ako som v školskej družine tŕpol, keď bol J.C. priviazaný na kríži, mi nikto nezoberie... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to smáznout jako levná sračka s mizerným scénářem, dialogy i hereckými výkony, kterou si van Damme mohl klidně odpustit. Ale něco do sebe to má -  Pyunovi se povedlo pár pěkných obrázků,  postapokalyptická výprava (obzvlášť v úvodní scéně), taky akce není úplně marná, přičemž si Pyun tradičně vypomáhá četnými zpomalovačkami, sadistický záporák je správně odpudivý a je to i (ne)příjemně brutální (ostnatý drát v rukou malé holčičky - připomněl ten flashback jenom mně flashback z Tenkrát na Západě?). Plus ukřižovaný van Damme. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Civilizace jak ji známe již neexistuje. Lidstvo se potýká se smrtící epidemií, sociálními nepokoji i boji o holý život. Nyní je ale naděje na záchranu - existuje vakcina, a její složení je pečlivě uloženo v paměti kyborga-ženy, a stačí ji jen doručit včas na to správné místo. Kyborga se ale zmocní šéf zločinecké bandy Fender, který chce vakcínu zneužít pro svoje účely. Naštěstí je zde osamělý bojovník, Gibson Rickenbacker (Jean Claude Van Damme), který má s Fenderem své nevyřízené účty a jako jediný je schopen vakcínu - a celý svět - zachránit... Celé roky jsem měl za to, že Kyborgem měl být JCVD (asi jsem si to celé smotal s Univerzálním vojákem). Nicméně právě kvůli JCVD jsem si tento pětadvacet let starý film sehnal a jednoho večera zkoukl - ale asi jsem se měl raději podívat na toho Univerzálního vojáka. Byť jsem si v několika scénách připomněl filmu typu Mad Max nebo Waterworld (to asi ten šílený vůdce banky a post-apokalyptický svět), po zbytek filmu jsem se dost nudil (a taky jsem čekal, že Kyborg bude když už zachraňovat lidi, a ne čekat na lidi až zachrání jeho)... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ukrižovaný van damme! film používa polopatistickú naratívnu formu a primitívnu filmovú reč, i napriek dosť krátkej minutáži je na viacerých miestach umelo nadlžovaný a preto máte pocit, že sa tam deje málo. expozícia i celková charakteristika postáv je biedna až žiadna - čo najmä pri hlavnej dvojici (prípadn - ak rátame aj samotného cyborha pearl - trojici) veľmi nepostačujúce a chýbajúce. poteší však béčková postapokalyptická lacná výprava, najmä pasáž v kanáloch a pri záverečnej bitke v daždi musím uznať, že je Fender naozaj hrôzostrašný a démonický. synťáková zapamätateľná ústredná melódia, až romanticky poňatý hlavný hrdina v podaní mladého vandammeho s dvoma variantmi účesu a dvojstranový bezduchý scenár - to robí z tohto filmu šlabikárový príklad béčkového postapokalyptického karate sci-fi osemdesiatych rokov. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Hned v úvodu, kdy je zabit ochránce Kyborga, mu krev po puse stéká až k uchu, následně jen ke kraji úst a nakonec má krvavý flek přes tvář. (nedvva)
  • Jackson „Rock“ Pinckney, který ztvárnil jednoho z pirátů, byl během natáčení nešťastnou náhodou Van Dammem udeřen nožem do oka, o které následně přišel. Pinckney ho zažaloval a u soudu získal 485 tisíc $. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama