Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme v najlepšej forme, ale ešte zatiaľ prakticky neznámy spojil svoje sily s asi najbrakovejším režisérom, akého poznám, Albertom Pyunom a podľa toho to aj dopadlo. Postapokalyptické filmy a kľudne aj tie béčkovejšie z osemdesiatych rokov mám rád, ale Cyborg pôsobí skutočne až moc brakovo. Už zápletka neznie práve najatraktívnejšie, pričom by to veľmi potrebovalo lepšie vykresliť motivácie postáv, tu dve postavy, ktoré spolu nemajú nič spoločné spoja svoje sily, aby zachránili opäť len neznámeho cyborga v zajatí skupiny brutálnych vrahov a aj napriek tomu, že hlavný hrdina sa s týmito zabijakmi pozná už z minulosti, tak tento potenciálny motív pomsty je tu absolútne nevyužitý, akoby mu bolo jedno, že mu tak ublížili a už si rieši len súčasný problém. A ten dej už skutočne ani priamočiarejší byť nemohol, je to až zúfalo nenápadité a tak to musia zachraňovať aspoň flashbacky, ktoré inak v takomto množstve nemusím, ale tu ma bavili a celkovo to osviežia, lebo inak by to dejovo nestálo absolútne za nič. A aj tak je to hlavne v prvej polovici celkom nuda, až potom sa to trochu rozbehne. Moc tomu nepomôžu ani postavy, Van Damme je sympaťák, ktorý v akcii má čo ponúknuť, ale inak ma táto jeho postava zase tak moc nebavila, jeho spoločníčka nestojí za nič, rovnako ako samotný cyborg a záporáci by nemuseli byť zlí, keby stále nevydávali také trápne zvuky a grimasy. Ale aj tak ten hlavný je celkom démonický a po jeho boku je už známejší len Ralf Moeller. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je bezpochyby hlavným kladom filmu. Van Damme má samozrejme na svojom konte aj lepšie súboje a akčné scény, ale ani toto vôbec nie je zlé. Tých klasických dlhých súbojov tu zase tak moc nie je, väčšinou sú o zneškodnení skupiny protivníkov a na to sa tu pozerá viac, než dobre. Karate tu vyzerá efektne, rovnako ako vo všetkých jeho starších filmoch, ale tu je akcia navyše aj dostatočne drsná, často sa používajú nože, občas poteší aj nejaká tá zlomenina a Van Damme tu zabije takmer každého protivníka, na ktorého narazí a toto vždy poteší. Najlepšia je asi záchrana ženy v polorozpadnutej budove, akcia v továrni a spomenúť musím aj štýlovú smrť spomínaného Ralfa Moellera. Režijne je to očakáane bieda, Albert Pyun je skutočne jedným z najhorších režisérov, akých poznám, nezvláda takmer nič a to isté sa dá povedať aj o technickej stránke, apokalyptická doba je tu zobrazená len hroznými kostýmami a všadeprítomnými rozpadnutými budovami, takže tu nie je o čo stáť. A aj tá výrazná hudba skôr ruší. Takže Cyborg je film, ktorý po väčšine stránok za moc nestojí, či už dej, väčšina hereckého obsadenia, ale aj réžia a technická stránka, ale na ten priemer ho povyšuje Jean-Claude Van Damme v skvelej forme a množstvo akcie v jeho podaní. Takže tento film ako celok ma vôbec nezaujíma, ale kvôli tým slušným likvidačným akciám, ktorých našťastie vôbec nie je málo si ho rád občas pozriem. Takže len vďaka Van Dammovi Pyun natočil svoj najlepší film. 58% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// +taková zvláštní atmosféra, kterou jinde neuvidíte, akce -ze začátku příšerný, vypadá to strašně než si zvyknete/// Trvalo hodně dlouho, než jsem si vzpomněl, že jsem to v dětství vlastně viděl. Připomněla mě to až scéna na kůlu. Ono se na to dá dívat i po letech, hlavně kvůli té akci, která je drsná, je jí hodně a má tzv. koule. Ale je to na hranici, za takových deset let to bude opravdu nekoukatelné. Rozhodně tu ale Van Damme dostane pořádně zabrat./// Celkem 50%/// ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ty filmy s pandemií mají teď úplně nový přesah. :-D Padouch s modrýma očima může být libovolný akcionář firmy na výrobu očkování. Jinak béčko až na půdu s atmosférou Šíleného Maxe a docela solidníma bitkama, ale příběh ve mě zanechal tak silný dojem, že už teď ráno nevím jak to dopadlo. P.S: Van Damme s paintballovou pistolí nemá chybu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

U Van Dammea na csfd hodnoceni moc nedam a na film jsem se tesil, ale tentokrat me tech 47% melo varovat. Jasne, je to becko jak svine, to jsem ostatne cekal. Pribeh jednoduchouckej o tom, jak JC nekam jde, aby nekoho serezal, ale pro becko naprostej standard. Spousta bitek, jak se postupne JC propracovava k hlavnimu sracovi. Potud by bylo vse v poradku, jenze je tu par zasadnich problemu. Jednak naprosto hrozna hudba, ktera se k filmu jednak nehodi a pak je dost uspavaci. Druhej problem je rezie, nevadi, ze to vypada lacine, ale proc je to tak zoufale nezajimavy a nenapinavy, to uz nechapu. Ruku v ruce s tim jde fakt, ze pokud JC zrovna nekoho nerube, tak vzpomina na svoji rodinku a to je naprosta stokrat se opakujici traparna. Nastesi JC rube dost, ale ani ty souboje proste i pres roznozky, otocky, kopy a pouzivani vsech moznejch zbrani nemaj stavu. No a hlavni zaporak, vypada jak opice, neustale musi vyrvavat a je docela nabouchanej, to by bylo v pohode. Proc ma ale proboha ty vylesteny oci, to si asi scenaristi rekli, ze to bude vypadat spravne hruzostrasne. Na zaver jen muzu dodat, ze jsem cekal, ze ten cyborg bude JC, ale to je ve vysledku naprosto fuk. Pro me zklamani. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gigabéčko, ale megadrsný :) Všude jsou tam usekaný hlavy a mrtvoly na hácích a boží záporák dává držet ostnatý dráty malejm holčičkám. Celej film je v podstatě jedna velká honička, kde Van Damme pronásleduje bandu nájezdníků, nebo případně oni jeho. Ale řešte děj ve filmu, kde nejčastější dialog je uáááárgh aaaáááárgh. :) Každopádně Van Damme byl tenkrát ve formě a ten film má dokonalou postapokalyptickou atmosféru. S mizivym rozpočtem dokázal režisér maximum. Stačí všem navlíct plynový masky, dát jim do rukou řemdihy, popřípadě ošatit jinejma Fallout rekvizitama a funguje to, i když je to celé strašně blbě natočené a blbé až běda. Je ale vidět, že do toho tvůrci dali srdíčko a já osobně chrochtal blahem. Vidět to někdy v deseti letech, tak budu na férovku otřesen. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Jackson „Rock“ Pinckney, který ztvárnil jednoho z pirátů, byl během natáčení nešťastnou náhodou Van Dammem udeřen nožem do oka, o které následně přišel. Pinckney ho zažaloval a u soudu získal 485 tisíc $. (Eldrick)
  • V úvodních titulcích se objevuje špatně uvedené jméno, herec Ralf Moeller je v nich uveden jako „Rolf“. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama