Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko všech béček, tak jak má být s haldou mrtvol, který má na svědomí převážně Jean Claude Van Damme a jeho kudla. S ní mu to fakt jde a podřezává ty špinavý kriply v pravidelných krátkých intervalech. Co se týká scénáře, tak ten tady teda moc velkou roli nehraje, ale ani to moc nevadí, tady jde hlavně o co největší počet mrtvol a to se díky Van Dammovi daří splňovat po většinu doby dokonale. Poved se i záporák, sice by nemusel tak neustále řvát, ale krutej je teda libově s těma ďáblesky modrýma očima a závěrečnej duel mezi nim a Van Dammem je skvělej. Jedinný co bych na tomhle filmu rapidně vylepšil je hudba, ta je fakt bídná, ale jinak sem se dokonale bavil a trošku mi to připomělo starýho dobrýho Conana, ale v postapokalyptickým sci-fi kabátu ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

JCVD je v tomhle filmu ještě tak mladý, až mě to skoro překvapilo, že vypadá jako ucho. Ale předvádí zde to, proč ho máte rádi. Kope kolem sebe hlava nehlava, v jednu chvíli je to s ním nahnuté a on se transformuje v podstatě do Ježíše, ale to jen proto, aby všem natrhl prdel. Fajn retro, které bych si klidně pustil ještě někdy jednou. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Albert Pyun měl pocit že točí hluboký příběh o rozervaném mesiášovi přinášejícím novou naději do trpícího světa. Jenže co čert nechtěl, vyšlo mu z toho plytké béčko jakých byly osmdesátky a devadesátky plné. Kyborg se směle zařadil po bok takových pokleslých sci-fi, jako je Útěk z Absolomu s Rayem Liottou, nebo Fortress s Christopherem Lambertem. Pohříchu je z nich nejhloupější, nejméně zajímavý a nejhůře zahraný. Kladem není ani Jean-Claude Van Damme v hlavní roli, ani urputně budovaná, přesto úplně jalová atmosféra. Jestli chcete vidět jak vypadá béčko s přesahem a myšlenkou, podívejte se radši na Běžícího muže. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi tu atmosféra postapokalypsy, někdy je to opravdu před zhroucením, hutný a skutečně to vypadá dost zničeně a nemorálně. Záporák je tak zápornej, že víc už to asi nejde, měl jsem z jeho modrých očí nepříjemnej pocit i v dospělosti. Jenže příběh mi nikdy nešel na rozum a to už vůbec ne jako malýmu dítěti. Mátla mě podobnost Van Dammeovy lásky, kterou Tremolo zabil a toho kyborga, takže jsem myslel, že je to tatáž osoba. Dnes mi ten příběh přijde trošku moc jednoduchej, nepříliš propracovaný dialogy a vlastně jich je i málo. Ale jak už jsem řekl, tyhle nedostatky mi nahrazuje Van Damme v plné síle,výtečná atmosféra rozkladu a zmaru a nejlepší filmový záporák. A svým způsobem to vlastně až taková pitomost není, protože to minimálně zabaví. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Legendárnost nespočívá v obsazení Van Dammeho, ale ve zvláštní atmosféře filmu. Iluzi rozpadlé civilizace se daří režisérovi vyvolávat velice dobře i s nízkorozpočtovými prostředky, příběh je zvláštní, soundtrack perfektně dokresluje ponorust a záporák uvízne v paměti spíš než Van Damme. Dodnes se mi vybavuje závěrečná bitka u vraku auta. Příjemně strávený čas i po několikáté repríze. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Slovo Kyborg, které bylo poprvé použito v roce 1960, vzniklo sloučením slov kybernetický organismus. Představuje tak syntézu organických a mechanických částí. „Klasičtí“ kyborgové, u nichž elektronické či mechanické součástky tvoří jejich významnou část, se vyskytují pouze ve sci-fi, nicméně technicky je kyborgem i člověk s endoprotézou, naslouchátkem nebo srdečním stimulátorem. (Martrix)
  • Zbraň, kterou pužívá Gibson Rickenbacker (Jean-Claude Van Damme), je ve skutečnosti paintballová pistole Tipman SMG-60. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama