Reklama

Reklama

Nestvůra při měsíci! Nesmrtelný příběh vlčího muže

  • USA Monster by Moonlight! The Immortal Saga of 'The Wolf Man'
všechny plakáty
Dokumentární / Horor / Krátkometrážní
USA, 1999, 33 min

Hrají:

John Landis, Curt Siodmak, Rick Baker, Fay Helm (a.z.), Evelyn Ankers (a.z.), Lon Chaney Jr. (a.z.), John Carradine (a.z.), Henry Hull (a.z.), Boris Karloff (a.z.), Patric Knowles (a.z.) (více)

Obsahy(1)

Herec John Landis nás prevedie vznikom hororu Vlkolak (1941), podrobne bude rozobratá výroba masiek z pohľadu odborníka Ricka Bakera (pracujúceho v tomto obore od 70. rokov), tvorba príbehu, výber hercov či nasledujúce pokračovania... (T2)

Recenze (7)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokumet. Jsou tu ve zkratce popsané všechny klasické vlkodlačí filmy. Nejvíce prostoru je zde samozřejmě věnováno snímkům s Lonem Chaney Jr., ale zmíněny jsou i některé další důležité filmy. Dozvíte se něco o hudbě, maskách, o psaní scénáře, pár historek z natáčení prvního Wolf Mana atd. Jako bonus na dvd, to opravdu potěší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument mapující historii vzniku fenoménu vlkodlaka nejen v rámci zlatého období produkce studia Universal. Je zde spousta potencionálně zajímavých informací a oblastí, jenže díky stopáži je to všechno příliš zkratkovité. Minimálně hodinová délka by v tomto případě vůbec nebyla na škodu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jelikož jde o hodně slušný dokument vázající se k mému oblíbenému filmu (jednomu z mála, kterému jsem dal plný počet), musím i já pochválit jeho tvůrce za spoustu zajímavostí, rozhovorů, ukázek jednotlivých scén, atd. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Prijemny prurez filmy, ktere jsou soucasti vlkodlaci monster kolekce. Nejvetsi prostor je logicky venovan Wolf Manovi a uzasnemu Lonu Chaneymu jr. Krom notoricky znamych faktu je tu i nekolik opravdu zajimavych pasazi, napriklad vypraveni Ricka Barkera o neslavnem konci genialniho Jacka Pierceho, nebo pasaze venovane muzice. Rozhodne zajimavy doplnek skvele filmove serie. ()

Zajímavosti (1)

  • Dokument sa dá pozrieť na DVD k filmu Vlkolak (1941). (T2)

Reklama

Reklama