Reklama

Reklama

Starý nájemní dům na okraji Londýna dostává novou obyvatelku v podobě mladé Francouzky Jane Fosset (Leslie Caron). Pohledná dívka by tu ráda začala nový život, cosi z minulosti jí ovšem bez ustání pronásleduje. Jane je totiž těhotná a do Británie přijela původně především kvůli interrupci. V novém prostředí se pomalu seznamuje se všemi obyvateli domu, nerudnou a vypočítavou domácí, dobrosrdečným černým sousedem Johnnym či šmíráckou ale v jádru dobrou Doris. Počínající přátelství s neúspěšným spisovatelem Tobym (Tom Bell) se brzy mění ve vzájemnou hlubokou lásku, jež ale nestojí na pevných základech. Jane, která se již před časem rozhodla své dítě si definitivně ponechat, tak musí čelit budoucnosti v opravdu nelehké životní situaci. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 21.3.1968, réžia slovenského znenia = (ČST Bratislava) (18.2.2011) ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

21. Zlatý Glóbus za rok 1963 - cena (1) - *Nejlepší herečka (drama) - Leslie Caron + nominace (1) - Nejlepší cizojazyčný (zahraniční) film - Velká Británie ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela dobré, silné drama, kterému trochu chybí k dokonalosti, a to především ve scénáři, jenž má velmi dobrý rozjezd, ale který se následně trochu utopil sám v sobě. Mohlo to být ještě lepší lidské drama, ale ke konci už trochu ztrácíte zájem zjistit, jak to vlastně celé dopadlo. I tak je hlavní postava skvělá. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Dlouhé, plné banální dialogů, s tuctovou zápletkou, plně zapadající mezi filmy tzv. série kuchyňského dřezu, dlouhé. To už jsem vlastně říkal. Za zmínku kromě pohledné Leslie Caron stojí snad už jen "roztomilý černoušek" Brocka Peterse. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Leslie Caron za svoj výkon získala okrem nominácie na Oscara aj ocenenia BAFTA, Zlatý glóbus a Laurel. (curunir)
  • Brock Peters se stal prvním černým hercem v roli, pro kterou nebyla důležitá barva kůže. Stejně tak dobře se v této roli mohl objevit i běloch. [zdroj: Guinnesova kniha filmových rekordů, 1995] (dopitak)

Reklama

Reklama