Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (642)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $11,502,976Tržby Celosvetovo $21,500,000║ __Sam Raimi je génius pokiaľ do filmu vnesie aj určitú ľahkosť, lebo keď sa chce tváriť moc vážne tak to mu až tak vyprávanie príbehu nejde, ale tu si to užíva ako sa len dá a do deju vtesnáva asi všetky blbosti čo ho na pľace filmu napadali a k tomu hlavného hrdinu Asha dáva do rôznorodých situácii aby nuda nebola a mali sme stále na čo pozerať so zámerom maximálne sa zabávať. Súboj na hrade proti armáde temnôt v mnohom pripomína Jacksonové Dve veže či Návrat kráľa , takže je vidieť odkiaľ Jackson bral inšpiráciu pre svoju prstienkovú trilógiu, ohľadne súbojov oháv. "Bžunda ako sa patrí!" /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Jmenuji Ash. A jsem otrokem. Je kolem roku 1300 a vedou mě na smrt. Ne vždy tomu tak bylo. Kdysi jsem žil jako ostatní…. aneb JAK SE MŮŽE ZVRTNOUT VÝLET NA OPUŠTĚNOU CHATU! Bruce Campbell vs. Armáda temnot a důkaz, že i z motorovou pilou se dá zahrát velký divadlo. Věci, který se nedají popsat. To se musí vidět! Tedy jestli máte zvrhlej smysl pro humor. Úvodních 20 minut z říše fantasie. Dalších 10 minut, vlastně 20 minut – kecám, celej film(!) je to podobný! Úžasných 75 minut filmového života! Ano, netrvá to dlouho, což je dobře, protože pak by vám museli odebrat z ksichtu úsměv chirurgicky. Spousta hlášek, vtipný souboje, směšný příšery a že jsou některý triky děsný mně netrápí. A že nikdo neumře? Třeba příště! PŘÍBĚH ***** HUMOR ***** AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

“CLATTO... VERATA... NICTO“. Aj takéto jednoduché trojslovné zaklínadlo dokáže “evil hunter“ Ash v podaní nezabudnuteľného Brucea Campbella pokaziť. Keď mu toto veľadôležité zaklínadlo vravel čarodejník, robil veľkého machra a tak ho celé skomolil až do tvaru - "KLATOO... VERATA... NECTtphhhhhhhhhh..." Myslel si, že týmto preští smrteľné zlo, ale to sa našťastie mýlil a tak je o zábavu postarané. Voľné pokračovanie EVIL DEAD 3 - Army of Darkness je z celej trilógie + WITHIN THE WOODS v porovnaní s predchádzajúcimi najviac zamerané práve na komédiu, horor tentoraz ustúpil do úzadia. Príbeh nadväzuje tam, kde sa skončila dvojka a keďže Ash sa už so smrteľným zlom pár krát stretol a vcelku úspešne z toho aj vyšiel, stúpla mu sláva do hlavy. “HAIL TO THE KING, BABY.“ ()

choze 

všechny recenze uživatele

"No, možná, že jsem ty slova neřekl tak úplně přesně..." Závěrečný díl trilogie sice uzavírá boj s titulním zlem náležitě epicky, ale zároveň jde o nejslabší díl, který vnímám ne jako vyvrcholení, ale jen jako rozpačitý nášup nebo dovětek. První polovina filmu opět remakuje díl předchozí (souboj v jámě místo souboje ve sklepě, místo s uříznutou rukou Ash bojuje s malými Ashi, místo schizofrenní scény se zrcadlem tu najdeme scénu s Ashovým zlým dvojčetem, scéna vyzbrojování aj.) a ještě baví, což vrcholí scénou na hřbitově se třemi Necronomicony. Druhá půlka věnována přípravě na finální bitvu se zlem a samotné bitvě ale kvůli absenci děje mírně nudí, byť hlavně tady je vidět těch 30 milionů, které do filmu optimisticky nalil Dino de Laurentiis. Vezmu-li ale v potaz, co dokázal Raimi ve dvojce s desetkrát menším rozpočtem... Co bych pochválil je změna settingu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

To jsou všichni lidé z tvé doby tak velkohubí a samolibí? -- Ne, jen já! Tak tohle jsem vážně nečekal! Kvalita neklesla, naopak se zněkolikanásobila! Tohle je komedie tisíciletí a mohu s klidným svědomím říci, že jsem se u žádného jiného filmu v posledních několika letech zdaleka tolik nepobavil, jako právě u Armády temnot. Čestné místo v osobní TOP 10 uniká tomuhle béčku jen o vlásek... Raimi třetí díl své bezchybné trilogie zahustil nesmírným množstvím hlášek, absurdních scének a vtípků. Smál jsem se od začátku do konce a obdivuji tvůrce spider-manů za to, že dokázal takovou komediální nálož natočit. A je tu toho mnohem víc! Nejvíce si asi zaslouží vytípnout bombastická bitevní scéna z konce filmu, která se směle může rovnat :-) bitvě u Helmova Žlebu ze Dvou věží - radost pohledět! Na prvním místě ovšem vždycky bude Bruce. Bruce a jeho perly, které mě nespočetněkrát složily do kolen. Good or bad - I´m the guy with the gun! Hell yeah baby! *** PECKA JAK HOVADO *** ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně v čase 1:11:33 si lze všimnout, že Ash (Bruce Campbell) nemá meč v ruce, ale hned o chvilku později se mu z ničeho nic objeví v ruce. (dc125)
  • Ash (Bruce Campbell)  ve filmu říká o své brokovnici: "This....is my Boomstick!! It's a 12-gauge double barreled Remington." Ve skutečnosti však drzí brokovnici Stoeger IGA nikoliv Remington. (HectorHagman)
  • Pre záverečnú scénu v obchodnom dome bola vizáž "posadnutej strigy" Patricie Tallman inšpirovaná v tom čase všeobecne nenávidenou newyorskou miliardárkou Leonou Helmsley. (MIMIC)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama